Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Câteva modalități simple de a folosi uleiul esențial de mușețel german

Câteva modalități simple de a folosi uleiul esențial de mușețel german

Mușețelul a fost folosit în medicina antică încă de acum 5000 de ani. De atunci, oamenii din întreaga lume au apreciat această plantă datorită proprietăților sale medicinale.

Mușețelul te face să te simți calm și în largul tău. Are efecte sedative ușoare, ajută la reducerea inflamației, ameliorează durerea și promovează un somn odihnitor. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și ajută la combaterea infecțiilor.

 

CÂTEVA MODALITĂȚI SIMPLE DE A FOLOSI ULEI ESENȚIAL DE MUȘEȚEL GERMAN

 

Aromaterapie pentru a reduce anxietatea

Difuzați cu ajutorul unui aromatizator uleiul esențial de mușețel german și de lavandă pentru a reduce starea de stres și tensiune. De asemenea, vă poate ajuta să dormiți ușor.
 
Aplică pe pielea iritată
Calmați pielea iritată combinând două picături de ulei de arbore de ceai (tea tree) și două picături ulei de mușețel german (German Chamomile), iar apoi aplicați pe zona iritată de până la cinci ori pe zi. 
 
Calmarea arsurilor solare
Combinați ulei de lavandă și mușețel cu o lingură de ulei de cocos și aplicați pe piele cu o dischetă de bumbac pentru a reduce roșeața și durerea.
 
Pentru efectul de întinerire
Pentru un efect de întinerire combinați
ulei esențial de lavandă sau tămâie (20 picături),
ulei esențial de semințe de morcov (10 picături),
ulei esențial de mușețel german (20 picături),
vitamina E (15 picături),
ulei de jojoba (2 linguri).
    Amestecați toate ingredientele într-un borcănel de sticlă întunecată de 30 ml. Utilizați în fiecare dimineață și seară pe față, pe gât și pe piept.
     
    Relaxare și somn profund 

    Aplicați de la două până patru picături de ulei esențial de mușețel, lavandă și mentă pe tâmple, pentru un efect de răcorire, relaxare imediată și somn profund. 
     
    Ameliorați depresia
    Pentru a îmbunătăți starea de spirit și a ameliora depresia, adăugați ulei esențial de mușețel și ulei esențial de trandafir la apa de baie sau inhalați amestecul și difuzați-l în toată casa.
     
    Iluminare spirituală
     Difuzați uleiul esențial de mușețel și tămâie în timp ce vă rugați, meditați sau citiți pentru a crește nivelul de conștiință spirituală și a vă relaxa mintea.
     
    Scrub pentru o piele curată și strălucitoare 
    Amestecați ingredientele de mai jos, aplicați și masați ușor în piele, apoi înmuiați-vă în cadă timp de cel puțin 15 minute pentru a vă liniști mintea și pentru a vă calma durerile musculare. Adăugați:
    1 jumătate de cană de bicarbonat de sodiu;
    1 jumătate de cană de oțet;
    5 picături de ulei esențial de mușețel;
    5 picături ulei esențial de bergamotă.
       
      Calmați un copil supărat
      Calmați copiii picurând ulei de lavandă sau ulei de mușețel pe animăluțele lor de pluș sau pe pătura lor.
       
      Ameliorați sindromul premenstrual

      Pentru a ameliora sindromul premenstrual amestecați două picături de ulei de mușețel, salvie, busuioc și rozmarin, apoi aplicați pe un prosop cald și umed și aplicați pe abdomen.
       
      Ameliorează răul de mișcare
      Inhalați ulei esențial de mușețel, mentă, lavandă sau ghimbir pentru a reduce senzația de rău de mișcare.
       
      Masați muschii dureroși
      Combinați ulei de mușețel cu ulei de eucalipt, wintergreen (salcie himalaiană) și chiparos cu o loțiune de corp și masați cu această combinație mușchii dureroși.
       
      Creează-ți propriul săpun lichid de corp 
      Pentru o piele hidratată și sănătoasă creează-ți propriul săpun lichid combinând într-o sticlă cu dozator următoarele ingrediente:
      250 ml apă;
      60 ml miere;
      180 ml săpun de castile;
      30 de picături ulei esențial lavandă, mușețel german și mușcată;
      1 linguriță Vitamina E;
      2 lingurițe ulei de jojoba.
         
        Precauții

        Uleiul esențial de mușețel, este menit să fie utilizat local, pe piele, dar nu pentru fi ingerat. Faceți mai întâi un test pe o mică parte a pielii pentru a vă asigura că nu aveți reacții negative la acest ulei esențial înainte de a fi utilizat în alte aplicații.

        Uleiul de mușețel nu trebuie utilizat de persoanele cu simptome alergice sezoniere, cum ar fi alergiile la ambrozie sau rudele sale, deoarece poate provoca reacții alergice. Dacă suferiți de rinită alergică, urticarie sau dermatită este indicat să stați departe de uleiul de mușețel german sau cel puțin, să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l utiliza. Dacă sunteți alergic, efectele secundare ale uleiului esențial de mușețelul care pot exista, sunt: strănutul, somnolența, mâncărimea și simptomele respiratorii.

        Persoanele cu afecțiuni hormonale, cum ar fi endometrioza, fibroamele sau cancerele de sân, uter și ovare, ar trebui să evite utilizarea uleiului esențial de mușețel, deoarece poate acționa ca estrogenul în organism.
        Un alt lucru de remarcat este că produsele de mușețel sunt considerate a fi stimulente uterine ușoare, așa că, dacă sunteți însărcinată, discutați cu un profesionist înainte de a ingera uleiul esențial de mușețel (ceaiul de mușețel nu ar trebui să cauzeze probleme).

         
        Citeste mai mult
        german chamomile

        9 curiozități despre uleiul esențial de mușețel german

        Mușețelul este una dintre cele mai vechi, cele mai utilizate și bine documentate plante medicinale din lume și a fost recomandat pentru o varietate de aplicații de vindecare. Mușețelul este membru al familiei margaretelor (Asteraceae sau Compositae).
        Citeste mai mult
        Curiozităţi despre uleiul esenţial Cassia şi modalităţi de utilizare

        Curiozităţi despre uleiul esenţial Cassia şi modalităţi de utilizare

        Cassia se mai numește și scorțișoara chinezească, iar numele său științific este Cinnamomum cassia. Este  considerată una dintre cele 50 de plante fundamentale din medicina tradițională chineză.

        Arborele de Cassia este un copac veșnic verde, originar din China, care crește până la o înălțime de 10 metri. Uleiul esențial care îi poartă numele, este derivat prin distilarea cu abur a scoarței de cassia, a frunzelor și a crenguțelor.

        În sistemul indian de medicină, cunoscut sub numele de Ayurveda, planta a fost documentată ca fiind termogenă, purgativă, expectorantă și diuretică și a fost utilizată în tratamentul leprei, erizipelului, simptomelor ulcerului, tusei, flatulenței, dispepsiei, problemelor menstruale și a tuberculozei. De asemenea, a fost utilizată ca remediu natural pentru bronșită, tratament natural pentru anemie și pentru ameliorarea constipației.

        Se știe că uleiul de Cassia stimulează sistemul imunitar, ajutând întregul corp să funcționeze corect. Menține un sistem digestiv sănătos și funcțional și îmbunătățește circulația sângelui. 

        Uleiul de Cassia este, de asemenea, un antidepresiv și a fost folosit în trecut pentru a dezvolta curajul și un sentiment de auto-valorizare. Are un efect de încălzire asupra corpului și menține mintea calmă.

        Cassia este utilizată ca agent aromatizant pentru cofetărie, deserturi, produse de patiserie și carne. Principalii constituenți ai uleiului de cassia sunt benzaldehidă, chavicol, aldehidă cinamică, acetat de cinamil și linalol.

        Datorită aldehidelor cinamice pe care le conține, uleiul esențial de Cassia are puternice proprietăți antioxidante și ameliorează simptomele cancerului și a diabetului. Conținutul de acetat de cinamil  îl face eficient în calmarea durerilor de stomac și evacuarea gazelor intestinale.

         

        10 PROPRIETĂȚI  PRINCIPALE A ULEIULUI ESENȚIAL CASSIA

        1. Îmbunătățește digestia

        Calmează durerile de stomac și favorizează evacuarea gazelor intestinale, reducând diareea. Uleiul de Cassia poate fi o modalitate naturală de a reduce simptomele diareei, datorită proprietăților sale de încălzire, de distrugere a bacteriilor și a ciupercilor, calmante pentru corp și antiinflamatoare.

         

        1. Îmbunătățește circulația

        Prin îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul, uleiul asigură furnizarea, la nivel celular, în cantitate optimă, a nutrienților și oxigenului pentru a fi sănătoși și energici. 

        Uleiul de Cassia îmbunătățește circulația sângelui, creează o senzație de căldură în organism, ameliorează durerea, reduce inflamațiile care cauzează boli și favorizează urinarea, permițând organismului să elimine toxinele.

        Durerile musculare, de exemplu, sunt cauzate de circulația slabă a sângelui, activitate fizică crescută, stres, deficiențe nutriționale, modificări hormonale și deshidratare. Unele dintre cele mai frecvente zone pentru durerile musculare includ partea inferioară a spatelui, zona cervicală, mușchiul trapezul și musculatura picioarelor. 

        Deoarece uleiul de cassia stimulează circulația și funcționează ca agent antiinflamator, servește ca tratament natural al durerilor musculare. Prin îmbunătățirea circulației, uleiul de cassia scade, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral și atac de cord - două evenimente care pun viața în pericol.

        1. Ameliorează simptomele menstruale

        Uleiul de Cassia ameliorează crampele menstruale. De asemenea, reduce în mod natural simptomele menstruale, precum durerile de cap, oboseala, durerile musculare, balonarea sau fluctuațiile de dispoziție. Proprietățile de stimulare și reglare a fluxului menstrual, analgezice și calmante ale uleiului de cassia îi permit să combată ciclurile neregulate și simptomele dureroase.

        Uleiul de Cassia este şi un remediu natural pentru senzația de greață. Reducând inflamația și balonarea, relaxând corpul și mintea, cu efectele sale de încălzire, uleiul de cassia este tratamentul perfect pentru acele simptome menstruale nedorite.

        1. Ameliorează artrita

        Se estimează că tot mai multe persoane vor suferi de artrită, aceasta caracterizându-se prin articulații și oase rigide, dureroase şi greu de mișcat. Deoarece artrita provoacă umflături și dureri la nivelul articulațiilor, proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de cassia reduc simptomele artritei în mod natural. 

        Un studiu publicat în Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research  testat componentele active ale uleiului de cassia și a constatat că un compus numit cinamaldehidă nu numai că a inhibat mediatorii inflamatori, ci a activat și mediatorii antiiinflamatorii. S-a constatat că inflamația este asociată cu aproape orice problemă de sănătate.

        Uleiul esențial de cassia nu numai că ameliorează simptomele artritei, dar și îmbunătățește toate funcțiile și sistemele corpului.

        1. Antidepresiv

        Uleiul de Cassia este un antidepresiv eficient, care are puterea de a calma, lăsând corpul să se simtă cald și liniștit. Cassia conține aldehidă cinamică, o componentă care a fost studiată pentru efectele sale de ameliorare a comportamentelor și simptomelor induse de stres. Stresul și anxietatea au un impact mult mai mare decât cred majoritatea oamenilor. Ele pot influența fiecare sistem al corpului, în timp ce stresul cronic poate ditruge calitatea vieții.

        Inhalând sau difuzând două, până la trei picături de ulei de cassia, vei permite corpului să funcționeze corect. Așadar, include uleiul Cassia ca parte din programul de calmare. 

        1. Întărește sistemul imunitar

        Uleiul de Cassia este un agent antimicrobian și antiviral; funcționează și ca febrifug, luptând împotriva infecțiilor care provoacă febră. Acest ulei puternic protejează uretra, colonul, rinichii și tractul urinar, de creșterea microbiană și de infecții. De asemenea, protejează organismul de boli și afecțiuni virale precum gripă, tuse și răceală obișnuită.

        Uleiul de Cassia are un efect de încălzire asupra corpului, aşadar eliberează corpul de tensiune și este capabil să scadă temperatura corpului prin uciderea infecțiilor, care provoacă inflamații și febră. În același timp, funcționează ca un stimulent, păstrând creierul alert și activând funcțiile corporale.

        1. Combate bacteriile

        Un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Chineză a constatat că atât uleiul de cassia, cât și cinamaldehida pură (compusul organic care conferă cassiei aroma și mirosul) au fost la fel de eficiente în inhibarea creșterii diferitelor bacterii izolate.

        Studiul a testat eficacitatea uleiul de cassia împotriva diverselor bacterii. Aceste descoperiri demonstrează că uleiul de cassia servește ca agent antimicrobian și antibacterian, care protejează organismul de infecții periculoase.

        1. Funcționează ca astringent

        Datorită proprietăților sale astringente, uleiul de cassia tratează durerile de gât, hemoragiile externe și uterine, ulcerul gastric și diareea. Provoacă contracția membranelor mucoasei sau a țesuturilor expuse. Intern, poate stabiliza secreția mucoaselor.

        Proprietățile astringente ale uleiului de Cassia îl fac un ulei util pentru sănătatea pielii și a părului. Protejează pielea și poate fi utilizat pentru tratarea naturală a acneei, pentru vindecarea rănilor, a erupțiilor cutanate, și a iritațiilor pielii. De asemenea, întărește rădăcinile părului, gingiile și ajută la contractarea mușchilor.

        1. Ține la distanță țânțarii

        Un studiu publicat în Pest Management Science a testat eficacitatea uleiului de cassia în respingerea țânțarilor.

        Patru oameni au fost expuși la țânțari într-un test care a durat 30 de minute. Utilizarea uleiului de Cassia a dus la o protecție de 94%. După 50 de minute, uleiul de cassia a asigurat o protecție de 83%, iar după 70 de minute a oferit protecție de 61%. Rezultatele indică faptul că uleiul de cassia este eficient ca agent de respingere a țânțarilor și funcționează ca un remediu complet natural și fără substanțe chimice.

        1. Tratează diabetul

        Uleiul de Cassia a primit multă atenție pentru capacitatea sa de a trata în mod natural diabetul prin scăderea nivelului de zahăr din sânge. Unele studii sugerează că acest lucru este adevărat, însă altele găsesc puține dovezi ale acestei afirmații. Un studiu din 2003 a fost conceput pentru a studia efectul extractului de flori de cassia asupra enzimelor hepatice la șobolanii diabetici. După 30 de zile de tratament, studiul a concluzionat că extractele de flori de cassia au fost la fel de eficiente ca glibenclamida, un medicament eliberat pe bază de rețetă, utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2.

        Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina potențialul uleiului de cassia ca tratament eficient pentru diabetul de tip 2, dar interesul crescut pentru capacitatea acestui ulei de a trata în mod natural astfel de afecțiuni problematice este foarte promițător.

         

        MODALITĂȚI DE  ULTILIZARE ALE ULEIULUI ESENȚIAL CASSIA

        • Uleiul esențial de cassia poate fi ingerat sau aplicat local. Dacă se ingerează uleiul esențial de cassia, se recomandă dozele mici (o picătură sau două).
        • Uleiul esențial de cassia oferă o aromă picantă și caldă, care se potrivește perfect cu ceaiuri, cafea și mâncăruri picante. Uleiul de Cassia poate fi folosit în plăcinte, pâine sau deserturi. Deoarece Cassia este o rudă apropiată cu scorțișoara, poate înlocui scorțișoara în multe alimente.

         

         

        Uleiuri esențiale care se amestecă bine cu ulei de Cassia

        Citeste mai mult
        6 curiozităţi despre uleiul esenţial Cistus

        6 curiozităţi despre uleiul esenţial Cistus

        Uleiul esențial Cistus este obținut dintr-un trandafir sălbatic, care are un miros ușor asemănător mierii. Efectele calmante stimulează toate cele cinci simțuri. Acesta este considerat a fi trandafirul biblic al lui Sharon. Având beneficii revigorante, este util pentru meditație, rugăciune și psihoterapie. 

        De unde vine uleiul esențial Cistus?

        Cistus este o plantă perenă, originară din Franța, Spania, Portugalia și Maroc. Numele său provine din grecescul " kistè ", care înseamnă " capsulă ", datorită formei fructului său.  Se mai numește și trandafirul de stâncă. Uleiul esențial Cistus se obţine prin distilarea cu abur a plantelor uscate şi a florilor. Rezultatul este unul parfumat, cu o aromă precum cea a mierii.

        Particularitatea trandafirului sălabtic constă într-o rășină foarte parfumată, numită „ labdanum”, al cărui rol este de a împiedica deshidratarea plantei. Pentru a se proteja de căldura arzătoare a verii, crenguțele și frunzele formează un strat de protecţie, cu un  parfum puternic. Tulpinile, acoperite cu acest strat lipicios, sunt gata de tăiat în iulie.

        Odată cu căldura verii, dealurile sunt înmiresmate cu parfumul de chihlimbar al labdanumului. Acest labdanum a fost folosit de egipteni pentru parfumul și numeroasele sale virtuți. Cistus este într-adevăr una dintre plantele rare, care prezintă acest miros de chihlimbar, atât de drag pentru cei care iubesc aromele fine.

        Uleiul esenţial a fost utilizat pe scară largă în antichitate, de către greci și romani pentru proprietățile sale antihemoragice, purificatoare, tonice și vindecătoare, care i-au adus multiple utilizări. Unele proprietăți medicinale ale uleiului esențial Cistus au fost descoperite pentru prima dată accidental.

        Istoria uleiului esențial Cistus

        Potrivit doctorului farmacist Françoise Couic Marinier, „cercetătorii au descoperit urme ale plantei de Cistus în peșterile preistorice”. Uleiul esențial a fost folosit de secole datorită capacității sale de a vindeca rănile, dar și pentru a facilita respirația.

        Cu mii de ani în urmă, unii ciobani au încercat să îndepărteze rășina secretată de planta de Cistus, care se lipea de blana oilor. Ei au observat că în locurile în care rășina le-a atins tăieturile, rănile lor s-au vindecat mai repede decât în mod normal.

        Cistus, o plantă sacră

        În vremea regilor din Israel, arborele Cistus a fost una dintre cele cinci arome sacre ale sfintei ungeri.

        Similar cu macii albi, florile își păstrează petalele mătăsoase doar două zile. Semnele purpurii de pe cele cinci petale de cistus au fost întotdeauna considerate ca fiind „lacrimile lui Hristos”.

        În zilele noastre, îl folosim pentru beneficiile sale extinse, frecvent utilizate în aromoterapie pentru a trata o gamă largă  de afecțiuni pentru minte, imunitate și piele, în special.

        Beneficiile uleiului esenţial Cistus

        1. Antiseptic

        Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, uleiul esențial Cistus are beneficii puternice atunci când vine vorba de purificarea și prevenirea infecțiilor.

        Doctorul farmacist Françoise Couic Marinier, specialist în aromaterapie, homeopatie și gemoterapie, confirmă faptul că uleiul esențial inhibă dezvoltarea bacteriilor.

         

        1. Ajută la vindecarea rănilor

        Uleiul esențial Cistus are proprietăți unice de vindecare, astfel acționează rapid pentru a încetini sângerarea de la o rană proaspătă. Acest lucru permite vindecarea mai rapidă a rănii.

         

        1. Antiinflamator și calmant

        Fie că este vorba de dureri musculare, dureri articulare sau probleme cu sistemul respirator, inflamațiile pot fi extrem de neplăcute.

        Proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de Cistus, combinate cu propritățiile sale de calmare a durerii, acționează pentru a calma pielea iritată și ajută la recuperare, prin efectul său calmant.

         

        La ce se foloseşte uleiul esenţial?

        Calmant pentru piele

        Combinația puternică de proprietăți antiinflamatorii și antiseptice face ca uleiul esențial Cistus să fie un calmant eficient pentru piele.

        Indiferent dacă tenul este iritat de arsuri solare, acnee sau chiar rozacee, acest ulei puternic pătrunde adânc în epidermă pentru a calma zona afectată. Pielea va fi deveni mai netedă și mai luminoasă.

         

        Întinerire

        Doctorul farmacist Françoise Couic Marinier, specialist în aromaterapie, homeopatie și gemoterapie declară că uleiul esențial de cistus funcționează extrem de eficient în reducerea aspectului ridurilor și a liniilor fine. 

         

        Vindecarea și regenerarea pielii

        Uleiul esențial de Cistus este renumit pentru vindecarea și reînnoirea pielii. Când este aplicat local, acționează pentru a diminua petele, cicatricile sau semnele acneei, lăsând pielea uniformă și sănătoasă.

         

        Regenerarea părului

         Datorită proprietăților antiseptice și antibacteriene, uleiul esenţial are beneficii puternice atunci când vine vorba de prevenirea infecției, precum și de calmarea a pielii. Aceste proprietăți ajută şi la calmarea scalpului și la prevenirea bacteriilor sau a infecțiilor, permițând părului să crească sănătos şi puternic. Pentru a te bucura din plin de beneficii, adaugă câteva picături în șampon.

         Afecțiuni respiratorii

        Uleiul esențial de cistus poate trata în mod eficient probleme precum răcelile, tusea, bronșita și astmul, datorită proprietăților sale antivirale, antiinfecțioase și antibacteriene.

         

        Imunitate 

        Este cunoscut în aromaterapie faptul că uleiul esențial de cistus are un efect imuno-modulator. Acesta conține o cantitate mare de polifenoli polimerici, cu o compoziție specială, care îl face un remediu ideal împotriva inflamației.

         

        Masaj

        Masează mușchii spatelui aplicând câteva picături de ulei esențial de cistus de-a lungul coloanei vertebrale.

        Reţete cu ulei esenţial de Cistus

        1. Reţetă în cazul vindecării dificile a rănilor pielii

        Într-o bază de ulei vegetal jojoba sau argan, combină următoarele uleiuri esențiale:

        • Cistus
        • Helichrysum
        • Myrrh
        • Sandawood

        Aplicare: trei aplicări locale pe zi.

         

         2. Reţetă pentru combaterea cuperozei

        Într-o bază de ulei de jojoba, combină următoarele uleiuri esențiale:

        • cistus
        • chiparos
        • helichrysum
        • geranium

        Aplicare: trei aplicări locale pe zi.

         

         3. Reţetă pentru combaterea eritozei

        Într-o bază de ulei de jojoba, combină următoarele uleiuri esențiale:

        • cistus
        • geranium
        • helichrysum
        • carrot seed
        • Vitamina E

        Aplicare: 1-2 aplicări locale pe zi.

         

        4. Reţetă pentru combaterea escarei

        Într-o bază de ulei de migdale, combină următoarele uleiuri esențiale:

        • cistus
        • lavandă
        • cimbru
        • laurus nobilis

         

        5. Reţetă pentru prevenirea vergeturilor (cu excepţia sarcinii şi/sau a alăptării)

        Într-o bază de ulei de măceșe, combină în părți egale următoarele uleiuri esențiale:

        • cistus
        • geranium
        • helichrysum
        • myrrh
        • tangerine

         

        6. Reţetă pentru combaterea sângerării nasului

        • cistus
        • geranium

        Pentru sângerările nazale, pune câte două picături din aceste uleiuri esențiale pe un servețel și inhalează.

         

        Surse

        1.  L'aromathérapie - Se soigner par les huiles essentielles" de Dominique Baudoux - Editons Amyris
        2.  L'Aromathérapie exactement" du P. Franchomme et Dr D. Pénoël
        3.  Les cahiers pratiques de l'aromathérapie française - Dermatologie" de Dominique Baudoux - Editions Amyris
        4.  Aroma News n° 24  Cistus ladaniferus ct pinène de N.A.R.D.
        5. Les cahiers pratiques de l'aromathérapie française - Pédiatrie" de Dominique Baudoux - Editions Amyris
        6. L'aromathérapie énergétique de Lydia Bosson - Editions Amyris

         

        AVERTISMENT : Aceste proprietăți, indicații și moduri de utilizare sunt preluate din cărți de referință sau site-uri web de aromoterapie și fitoterapie. Se găsesc acolo în mod regulat și multe dintre ele sunt confirmate de observații într-un mediu științific. Cu toate acestea, aceste informații sunt furnizate în scop informativ, nu pot constitui în nici un fel informații medicale și nici nu ne pot angaja responsabilitatea. Pentru orice utilizare în scop terapeutic, consultați un medic. 

         

         

        Citeste mai mult
        Modalităţi de utilizare a uleiului esențial Carrot Seed

        Modalităţi de utilizare a uleiului esențial Carrot Seed

        Uleiul esențial Carrot Seed este potrivit pentru toate tipurile de ten și conferă strălucire și un plus de vigoare tenului cu aspect tern. Se recomandă utilizarea acestuia ca adaos la preparatele pentru îngrijirea tenului.

        Poţi obţine propriul tău ser facial hidratant în doar câţiva paşi

        Creează-ți un ser facial hidratant cu uleiul esențial din semințe de morcovi!

        1. Ia o sticlă goală de 15 ml și adaugă următoarele ingrediente: 

        2. Umple restul sticluței cu ulei de măceșe!

        3. Aplică dimineața şi seara doar câteva picături pe piele, ca parte a rutinei de îngrijire tenului pentru a-i spori strălucirea.

        Protecţia solară dintr-o singură aplicare

        1. Adăugă o picătură sau două de ulei esențial din semințe de morcovi la crema de protecție solară înainte de a ieşi afară. Parfumul dulce-lemnos face ca mirosul cremei de protecție solară să fie plăcut, iar hidratarea suplimentară va menține pielea proaspătă.

        2. Adaugă ulei esențial din semințe de morcovi în gelul cu Aloe Vera pentru a calma tenul iritat și a crește hidratarea pielii.

         Creează-ţi propriul tău balsam de păr

        1. Combină într-o sticlă de 500 ml cu pulverizator următoarele ingrediente:

        2. Agită sticla pentru a amesteca ingredientele și pulverizează-le pe părul umed, după spălarea cu șampon.  Prin proprietățile sale, uleiul esenţial din seminţe de morcov, va crește nivelul de hidratare a părului.

         

        Calmant pentru durerile articulare

        1. Combină următoarele uleiuri esențiale într-o sticluță goală de 15 ml:

        2. Umple restul sticluței cu ulei de masaj V6. Aplică amestecul direct pe articulațiile dureroase și masează ușor.

        Creează-ţi propriul parfum de cameră

         1. Pentru a obține un parfum de cameră dulce și relaxant, combină într-un aromatizator, câteva picături din:

        2. Bucură-te de aroma plăcută a parfumului de cameră!

        Citeste mai mult
        9 curiozitati despre uleiurile esentiale si sistemul respirator

        9 curiozitati despre uleiurile esentiale si sistemul respirator

        O inspiraţie adâncă poate face minuni în vremurile tulburi. Respirația profundă şi conştientă ajută corpul să elibereze mai mult dioxid de carbon, determinând sângele să devină mai alcalin și să rețină mai mult oxigen. Una dintre modalitățile noastre preferate de a susține sănătatea respiratorie constă în utilizarea uleiurilor esențiale.

        Ele pot ajuta sănătatea respiratorie în mai multe moduri: de la deschiderea completă a căilor respiratorii, până la calmarea minții, uleiurile esențiale te pot ajuta la găsirea calmului interior.


        Cele mai bune 9 uleiuri esențiale pentru sistemul respirator

        Există multe cauze pentru care o persoană poate tuşi, inclusiv o răceala obișnuită, gripă sau chiar o infecție pulmonară.

        1. Uleiul esențial de eucalipt: eficient în combaterea bacteriilor.

        Un studiu publicat în  Alternative Medicine Review a  constatat că uleiul esențial de eucalipt, prin cele două componente ale sale (eucaliptolul și cineolul), are un puternic efect antimicrobian și poate combate bacteriile care cauzează diverse boli. 

        Ba chiar mai mult, eucaliptolul poate ajuta la reducerea inflamației, ameliorarea durerii și ușurarea tensiunii musculare, cel mai adesea rezultată dintr-o răceală sau gripă.

        Uleiul esențial de eucalipt poate fi folosit pentru a calma tusea în cel puțin două  moduri:

        • adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt la 30 ml de ulei purtător și aplică amestecul pe piept și gât, prin frecare ușoară.
        • diluează uleiului esențial de eucalipt în apă clocotită și inhalaează aburul.

        2. Ulei esențial de rozmarin reduce inflamaţia.

        Rozmarinul, la fel ca și eucaliptul, conține compusul cineol. Un studiu publicat în revista Cough a  constatat că cineolul poate ajuta la  fluidizarea secrețiilor nazale și la reducerea inflamației.

         

        3. Ulei esențial de mentă poate calma durerea de gât.

        Produsele naturale pentru îngrijirea afecțiunilor respiratorii conțin adesea acest ulei esențial. Mentolul este un extract din mentă. Când este inhalat, creează o senzație de răcorire, care poate calma iritația și durerea de gât.

        Un studiu din 2013 sugerează că atunci când o persoană sănătoasă folosește ulei de mentă, acesta poate ajuta la relaxarea mușchilor traheei, cunoscuți sub denumirea de mușchi bronșici. Acest lucru poate explica de ce acest ulei esențial poate ușura respirația la persoanele cu tuse.

        Uleiul esențial de mentă poate fi utilizat astfel:

        • diluarea uleiului în apă clocotită și inhalarea aburului,
        • adăugarea uleiului într-un aromatizator,
        • folosirea într-un amestec de uleiuri topice.

        Utilizarea uleiului esențial de mentă nu este recomandată la copiii cu vârsta mai mică de 8 ani sau la persoanele gravide.

         

        4. Ulei esențial de tămâie

        Tămâia este derivată din copacii din specia  Boswellia şi este adesea folosită la practicile spirituale și în parfumuri. Uleiul esențial de tămâie, în mod tradițional, a fost apreciat pentru  efectul (confirmat și de un studiu publicat în 2013) său asupra sistemului respirator și a fost utilizat pentru tratarea tusei, guturaiului, bronșitei și astmului.  

        5. Ulei esențial de oregano

        Uleiul esențial de oregano conține un nivel ridicat al unui compus puternic numit carvacrolAutorii unui studiu din 2014 au descoperit eficienţa carvacroluluicare este un agent antimicrobian ce poate combate multe tipuri de germeni. Prin urmare, acest ulei ar putea ajuta la tratarea cauzelor virale sau bacteriene ale tusei.

        6. Ulei esențial de cimbru poate ajuta la eliminarea bacteriilor.

        Uleiul esențial de cimbru conține, de asemenea, un nivel ridicat de carvacrol. Poate fi util în eliminarea sau protejarea împotriva virușilor și bacteriilor.

        7. Ulei esențial de mușcată: un tratament eficient împotriva tusei.

        Un studiu publicat în  Complementary Medicine Research a raportat că un extract de mușcată numit Pelargonium sidoides ar putea fi un tratament eficient  împotriva tusei.

        Uleiul esențial de mușcată are un miros floral şi răcoritor. Poate fi adăugat într-un aromatizator sau chiar în vană. 

        8. Ulei esențial de scorțișoară poate proteja împotriva germenilor.

        În timp ce o persoană nu poate asocia acest condiment cu proprietăți medicinale, autorii unui studiu din 2017 au descoperit că scorțișoara poate proteja împotriva germenilor care cauzează probleme respiratorii.

        Adăugarea a doar câtorva picături de ulei esențial de scorțișoară la un aromatizator sau includerea uleiului într-un amestec topic poate ajuta în ameliorarea tusei.

        9. Ulei esențial de arbore de ceai era folosit de către aborigenii australieni pentru tratarea răcelilor. 

        Uleiul de arbore de ceai ( Melaleuca ) poate, conform studiilor, inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene care cauzează infecții ale sinusurilor și probleme respiratorii.

        Frunzele de arbore de ceai zdrobite erau inhalate de către aborigenii australieni pentru a trata tusea și răcelile, iar inhalarea uleiului de arbore de ceai poate contribui la ameliorarea efectelor tusei.

        Vezi aici lista completă cu uleiurile esențiale pentru aparatul respirator

        Uleiurile esențiale trebuie depozitate ca orice altă substanță chimică. Astfel, recomandăm:

        • Nu lăsa uleiurile esenţiale la îndemâna copiilor.
        • Se recomandă depozitarea acestora într-un loc sigur, imediat după achiziţionare.
        • Se recomandă păstrarea uleiului esenţial în recipientul în care a fost achiziționat (nu transfera niciodată în alte recipiente, în special în cele pentru alimente sau băuturi).
        • Ori de câte ori este posibil, alege doar acele uleiuri esențiale care sunt dispuse cu un capac de siguranță. 

         

        Citeste mai mult
        Uleiurile esentiale potrivite pentru cea mai intuitiva zodie: Pesti

        Uleiurile esentiale potrivite pentru cea mai intuitiva zodie: Pesti

        Peştii sunt visătorii care văd imaginea de ansamblu și sunt adesea capabili să transforme acea viziune în realitate. Putem lua ca exemplu viața și cariera unui nativ celebru, Albert Einstein. Viziunea sa este legendară și nu există personaj mai potrivit pentru a exemplifica acest semn în acțiune.

        Perioadă: 20 februarie - 20 martie

        Simbol:  

        Element: apa

        Planete guvernatoare: Jupiter și Neptun

        Semn: mutabil

        Gen: Feminin

        Piatră prețioasă: acvamarin  

        Culoarea: albastru închis

        Metal: cositorul

        Verbul: „a cunoaște (orientat spre cunoașterea spirituală)“

        Organe anatomice: laba piciorului, sistemul limfatic, psihicul

        Caracteristici: 

        • sensibilitate,
        • intuiție,
        • empatie,
        • înțelegerea modului în care funcționează oamenii și lucrurile, nevoia continuă de a învăța ceva nou,
        • prolifici,
        • imaginativi,
        • visători,
        • altruiști,
        • cu înclinații artistice,
        • leneși,
        • indeciși,
        • vulnerabili,
        • hipersensibili.


        Alte caracteristici zodia Peşti

        1. Peștii sunt oameni extraordinari. Au darul de a percepe lucrurile ascunse privirilor celorlalți. 
        2. Teoria relativității a schimbat complet modul în care percepem natura universului. Einstein a fost mereu nemulțumit de rigiditatea și caracterul protocolar al sistemul tradițional de educație, considerând că o astfel de abordare dură sufocă procesul creativ. Acest lucru este tipic pentru Pești, care detestă să se simtă constrânși sau forțaţi să se rupă de creativitatea lor înnăscută.
        3. Manifestă multă bunătate, empatie și generozitate, dar când sunt răniți sau simt că sunt în pericol, devin vicleni, imprevizibili și dezordonați.
        4. Nevoile de bază ale celor din zodia Pești sunt nevoia de a crede, nevoia de a-și depăși limitele, aspirația spre mai mult și spre mai departe.
        5. Viziunea asupra vieții a Peștilor este viața ca un spațiu divin. Peștii își delimitează foarte clar teritoriul, își creează un spațiu sacru vital, trăindu-și viața ca într-un fel de templu, unde accesul este permis dacă și când vor ei.
        6. Cu toate acestea le lipsește realismul și uneori le este greu să se adapteze la lumea dură și materialistă.
        7. Peștii își schimbă în mod constant emoțiile. Pot trece rapid de la extazul profund, la cea mai severă depresie și este dificil să îi urmărești, deoarece viața lor interioară este complexă și bogată. Uită și iartă cu ușurință.
        8.  Sunt persoane complexe, cu o natură duală, care este confundată cu instabilitatea. Sunt foarte flexibile și tolerante.
        9. Sunt persoane mai introvertite, interiorizate, intelectuale, profunde și calme.
        10. Au tendința să-și viseze viața mai mai mult decât să o experimenteze în realitatea concretă. Nu sunt motivați de aspectul materialist al lucrurilor. Sunt interesanți mai degrabă să fie și nu să aibă.


        Lecţiile de învăţat ale Peştilor

        • Să își respecte promisiunile sau să nu le mai facă deloc. 
        • Pentru a scăpa de sentimentele dureroase, este indicat să caute o metodă creativă, precum scrisul, pictura sau muzica.
        • Să își facă timp în mod constant pentru activități spirituale, cum ar fi meditația și yoga. 
        • Să nu fugă de responsabilități, să iasă din conștiinta de victimă și să participe la rezolvarea situațiilor apărute în viața sa.

        Hobby-urile Peştilor

        1. Este atras de orice îi stimulează sentimentele și afectivitatea (muzica, pictura). Este foarte probabil să poată cânta la mai multe instrumente muzicale și să fie și un fin ascultător în același timp. Dragostea lui Einstein pentru muzică este bine cunoscută. Mulți muzicieni renumiți s-au născut sub acest semn - Chopin, Nat King Cole, Johny Cash, Aretha Franklin.
        2. Michelangelo este un alt Pește celebru, un adevărat geniu artistic. Superbele și copleșitoarele fresce de pe tavanul Capelei Sixtine ilustrează cum viziunea sa a fost transformată în realitate.
        3. Imaginația sa nu are limite și este foarte fericit când vizionează un film, o piesă de teatru, emisiuni sau citește o carte, în special despre aventuri sau povești de dragoste.
        4. Nativul Pești este un singuratic și prețuiește liniștea. Poate petrece ore lungi în jocuri de răbdare sau jocuri solitare.
        5. Fiind guvernați de planeta Neptun, stăpânul mărilor, Peștii, au nevoie de apă la fel cum florile au nevoie de lumină.
        6. Preferă toate sporturile de apă, cum ar fi înotul, plimbările cu barca, navigația, pescuitul, canotajul, surfingul dar și dansul, yoga, fotbalul, alergarea, gimnastica, aerobicul și patinajul cu role.

         

        Profesiile Peştilor

        Domeniile  potrivite pentru creativitatea Peștilor sunt: 

        • film,
        • modă,
        • fotografie,
        • muzică,
        • design,
        • televiziune.

        Peștii se pot încadra bine în aproape orice cerc, cu condiția ca rigoarea, precizia și competiția să nu prevaleze.

        Deoarece atmosfera este un element de o importanță capitală pentru Pești, dacă poate lucra într-o ambianță plăcută și în ritmul lor, se vor simți foarte confortabil și în totală armonie cu locul lor de muncă.

        Ar putea avea succes ca muzician, dansator, actor de teatru sau film, clarvăzător, medium, preot, asistent medical, medic, farmacist, medic veterinar, scriitor, poet, marinar, pescar. 

        Sunt atrași de toate profesiile legate de mare sau apă, precum și de cele în care se oferă compasiune și dăruire.

        Peştii în dragoste

        Pești se îndrăgostesc cu ușurință și au tendința de a schimba des partenerul. Sunt atât de receptivi și emoționali, încât cedează la cel mai mic stimul, cu condiția ca partenerul să se potrivească gusturilor lor și anume dacă sunt răbdători, fideli și afectuoși.

        Peștii sunt romantici, au o latură misterioasă, sunt blânzi și afectuoși, dependenți de partener și pot stârni adevărate pasiuni.

        Există însă pericolul ca Peștii să se îndrăgostească la prima vedere de o altă persoană, deoarece chiar dacă se entuziasmează cu ușurință, pasiunea lor durează rar.

        Peștii nu calculează nimic înainte, sunt conduși de emoțiile lor. Dacă se simt vreodată răniți, reacția lor poate fi disproporționată și poate avea consecințe serioase, având în vedere hipersensibilitatea lor. 


        Sănătatea Peştilor

        • Sănătatea Peștilor este destul de fragilă pentru că sunt dominați de emoții care le influențează puternic starea de sănătate.
        • Uneori, există o tendință de angoasă, nevroză, depresie, anxietate, disperare, din cauza izolării sau a deconectării de lumea reală.

         Vezi lista uleiurilor esențiale pentru echilibrare emoțională

        • Există riscul să consume mâncare nesănătoasă care în cele din urmă să ducă la exces de kilograme și boli asociate.
        • Sunt predispuși la dependențe de substanțe dăunătoare sănătății. 

        Vezi lista produselor pentru controlul greutății

        • Semnul Peștilor stăpânește picioarele și într-un mod mai simbolic, psihicul. 

        Vezi lista cu uleiurile esențiale  pentru problemele osteo-musculare

        • Pericolele potențiale sunt localizate în picioare, aşadar pot suferi de reumatism sau probleme circulatorii. 

        Vezi lista uleiurilor esențiale pentru sistemul cardiovascular

        • Sunt deosebit de sensibili la temperaturile ridicate și scăzute și este recomandat în special să ia toate măsurile de precauție necesare pentru a evita răcelile și bronșita.

        Vezi lista cu uleiurile esențiale pentru afecțiuni respiratorii

         

        Surse

        1. Valeriu Pănoiu, Astrologia de la Cer la Pământ, Praf de stele
        2. Life Science Publishing, Essential Oil Desk Reference
        Citeste mai mult
        Uleiuri esențiale pentru un ten mereu tânăr

        Uleiuri esențiale pentru un ten mereu tânăr

        Pielea este una dintre cele mai importante părţi ale corpului, iar proprietățile naturale, puternice ale uleiurilor esențiale sunt utile pentru susţinerea pielii curate, netede și cu aspect sănătos. Multe caracteristici ale uleiurilor esențiale le fac utile pentru piele, inclusiv proprietățile de curățare, de calmare și cele de îngrijire.

        Printre numeroasele lor funcții, uleiurile esențiale au beneficii multiple pentru îngrijirea personală, inclusiv înfrumusețarea pielii și a părului, curățarea gurii, gingiilor și a dinților, și alte utilizări pentru igiena generală. Deoarece fiecare ulei esențial are un profil chimic unic,  care oferă beneficii diferite, este simplu ca uleiurile să fie folosite pentru o mare varietate de sarcini când vine vorba de îngrijirea personală.

        Din cele mai vechi timpuri, uleiurile esențiale au fost utilizate pentru a păstra pielea sănătoasă, o gură curată, unghiile puternice, părul strălucitor și multe altele. Nu doar proprietățile de curățare naturală, relaxare și de purificare fac uleiurile esențiale o alegere ideală pentru îngrijirea personală, dar, în același timp, utilizatorul se bucură și de mirosurile minunate pe care acestea le oferă.

        Un ten sănătos şi tânăr, indiferent de vârstă

        Următoarele uleiuri esențiale sunt considerate unele dintre cele mai bune conținând proprietățile benefice discutate mai sus.


        Deoarece uleiurile esențiale sunt atât de puternice, de multe ori este indicat să diluezi uleiul înainte de a-l aplica pe piele. Diluarea este deosebit de importantă atunci când acestea sunt folosite pentru aplicarea pe față sau pentru cei cu piele sensibilă. Există mai multe moduri de a dilua un ulei esențial înainte de a-l folosi pe piele.

        Uleiuri purtătoare

        Dacă foloseşti uleiuri puternice sau ai pielea sensibilă, diluează o picătură de ulei esențial cu 3 picături de ulei purtător înainte să îl aplici.

        Hidratare, curățare și loțiuni

        Pune un bob de loțiune de curățare, cremă hidratantă sau loțiune în palmă, adăugă o picătură de ulei esențial și combină-le direct în palme, prin frecare. Aplică amestecul pe față sau piele, conform instrucțiunilor de pe produs.



        Pentru uz zilnic

        Adaugă câteva picături de ulei esențial în produsele de îngrijire preferate. Făcând asta, nu va mai trebui să îţi faci griji cu privire la frecvenţa utilizării uleiurilor esenţiale, devenind astfel o parte din rutina de îngrijire zilnică!

        Aceleași proprietăți de curățare, îngrijire și înfrumusețare ale uleiurilor esențiale care le fac potrivite pentru îngrijirea pielii, sunt de folos și pentru păr. Indiferent dacă doreşti curăţarea scalpului și părului, sau să obţii fire de păr puternice, adăugând uleiuri esențiale în rutina de îngrijire a părului vei obţine multe beneficii care vor îmbunătăți aspectul și textura părului.

        Citeste mai mult
        Uleiurile esentiale pentru cea mai altruista zodie: Varsator

        Uleiurile esentiale pentru cea mai altruista zodie: Varsator

        Pe cât de timid și liniștit este, pe atât de energic și excentric poate fi. Vărsătorul este un gânditor suprem, axat mai mult pe a observa decât a vorbi. Acesta se dezbracă de prejudecăți, lucru care îl face să câștige teren în fața celorlați deoarece este dispus să rezolve problemele cu ușurință. Totodată, simte nevoia deseori să se retragă în propriul lor habitat și să fie singuratici, regăsindu-se și revenind cu forțe proaspete. 

        Vărsătorul se poate plictisi repede de lucrurile care îl bagă în rutină, lucru care îl demotivează și pentru care nu are niciun stimul mental.

        Acesta este intuitiv și vizionar, lucru pentru care este în stare fie să știe ce va face în următorii ani, fie să surprindă cu imprevizbilitatea lui debordantă.

        Cei născuți în zodia vărsător nu suportă să fie constrânși sau limitați. Teama de pierderea libertății de exprimare îi poate duce într-un impac major. 

        Chiar dacă sunt sceptici și insensibili, ei trebuie să învețe să-și gestioneze emoțiile și sentimentele față de ceilalți. 

         

        20 ianuarie -19 februarie

        Zodia Vărsător, zodia prieteniei.

        Simbol         

        Element: aer

        Planetă guvernatoare: Saturn și Uranus

        Semn: fix

        Piatră norocoasă: safir

        Culoarea: indigo, toate nuanțele de albastru închis

        Metal: uraniu

        Verbul: a cunoaște

        Arhetip: umanistul, activistul, revoluționarul

        Organe anatomice: sistemul nervos, gambele, gleznele, călcâie, tendonul lui Ahile

        Din punct de vedere psihologic, cele mai mari dorințe și nevoi ale Vărsătorilor sunt:

        • nevoia de relaționare,
        • nevoia de recunoaștere socială,
        • nevoia de reușită prin merite personale,
        • simțul datoriei.

        Trăsăturile dominante

        • fermecător
        • perseverent
        • avangardist
        • utopic
        • excentric
        • încăpățânat

        El este interesat de multe lucruri în același timp. Logica, mintea și intelectul reprezintă puncte forte ale Vărsătorului. Are abilitatea de a învăța lucruri noi cu ușurință. Excelează în domeniul artelor, dar și în cele tehnice.

        Lecția de învățat: nevoia de afirmare. Vărsătorul preferă să învețe prin propria experiență, rezumându-se la faptul că adevărata schimbare începe cu el.

        Ce îi motivează: Nevoia de libertate, prietenia, noutatea, extravaganța, progresul, schimbarea în bine, în folosul tuturor, socializarea, spiritul de echipă, popularitatea.

        Perspectiva asupra vieții: Vărsătorul iubește cel mai mult pe această lume OAMENII. Vărsătorul are cea mai înaltă conștiință a binelui pe această planetă. Una dintre marile abilități ale Vărsătorului este ușurința cu care interacționează cu oamenii.

        Vărsătorul nu suportă alte reguli decât pe cele care le stabilește singur. El este omul extremelor, iar liniștea și agitația sunt pe picior de egalitate.

        Îi este foarte greu să asculte și să se încadreze în tiparele sociale deoarece ar împiedica geniul său creativ să își atingă întregul potențialul.

        Vărsătorul este dispus să pună ideile sale originale, gustul pentru proiecte ambițioase, umanismul și sentimentul prieteniei sale în slujba comunității.

        Grija față de ceilalți este motto-ul Vărsătorului. Știe să ofere dar nu prea știe să primească.

        Vărsătorul este cea mai idealistă zodie, având la îndemână idei despre cum se pot îmbunătăți lucrurile. Uneori, Vărsătorii ajung să trăiască într-o lume paralelă, care nu prea are legătură cu viața concretă.

        Vărsătorii sunt cu un pas înaintea celorlalți, au viziune și anticipează de multe ori ceea ce urmează să se întâmple. Tot timpul cu un picior în viitor, Vărsătorii nu pot să dea explicații pentru deciziile lor sau pentru anumite alegeri care șochează. 

        Când ceea ce se întâmplă nu corespunde cu modelul lor ideal de viață, Vărsătorii schimbă direcția de mers indiferent de consecințe. Reacțiile lor imprevizibile sunt rezultatul unui îndelung proces de deliberare interioară.

        Vărsătorii își învață lecțiile analizând și găsind argumente raționale. Aparent Vărsătorii sunt iraționali, necugetați și impulsivi, ei fiind de fapt foarte buni observatori. Atunci când se află într-o etapă de transformare interioară, de rescriere a cursului vieții, nu se manifestă la exterior dar în sinea lor calculează fiecare mișcare la milimetru și fac pasul doar după ce au explorat toate posibilitățile. Drept dovadă, ei pot argumenta logic orice decizie.

        Vărsătorii sunt de regulă mult prea disponibili și ar fi bine să învețe să mai spună și „nu”.

        Vărsătorul este atras de toate lucrurile care îi stimulează mintea îi permit să comunice. Are o pasiune pentru orice lucru legat de tehnologia de ultimă oră, informatică și discipline care sunt neobișnuite sau în avangarda progresului.

         Hobby-urile Vărsătorului sunt legate de sporturi intelectuale precum:

        • șah, 
        • lectură și cuvinte încrucișate,
        • jocuri de realitate virtuală,
        • sintetizatoare,
        • camere digitale,
        • drone,
        • design original de site-uri web.

        Sporturile preferate ale Vărsătorului sunt legate de:

        • aviație,
        • parașutism,
        • delta-planaj,
        • alpinismul,
        • săritura în înălțime,
        • patinajul,
        • schiul,
        • dansul.

        Viața Vărsătorului este plină de schimbări de direcție, declanșate de nevoia sa de independență și libertate.

        Sunt extrem de inteligenți și au nevoie de diversitate pentru a se simți bine.

        Sunt predispuși să se îndrăgostească la prima vedere. Pentru un Vărsător este o provocare să rămână într-o singură relație, mai multă vreme.

        Deoarece Vărsătorul tânjește foarte mult după independență și libertate, fiecare poveste de dragoste aduce inevitabil responsabilități greu de îndeplinit, având în vedere personalitatea Vărsătorului, el fiind un semn intelectual și relativ lipsit de emoții.

        Uneori, Vărsătorul reușește să-și remedieze lipsa de emoții prin priceperea sa intelectuală naturală, cu condiția ca partenerul său să nu pună prea multă presiune afectivă, pentru că și-ar pierde calmul, deoarece această zonă nu îi este foarte accesibilă. 

        Vărsătorul urăște rutina. El este dornic să găsească un suflet pereche care să nu-l plictisească și cu care să-și împărtășească căutarea constantă de entuziasm, reînnoire, dragoste și aventuri.

         

        Domenii profesionale:

        • știință
        • internet
        • presă
        • televiziune
        • cinematografie
        • marketing

        Profesii:

        • pilot,
        • expert IT,
        • astronaut,
        • astronom,
        • pilot de cascadorie,
        • realizator de film,
        • muzician.

         Sănătatea Vărsătorului:

        Sănătatea sa în general este bună pentru că este destul de subțire și mobil și nu prea îl interesează mâncarea, ceea ce constituie cauza foarte frecventă a multor probleme. 

        Mintea Vărsătorului se află într-o stare de alertă perpetuă și, prin urmare, problemele de epuizare sau nervozitate îl pot afecta. Sistemul său nervos este suprasolicitat. Drept urmare, este predispus la tulburări neurologice, tumori cerebrale, epilepsie sau la perioade inexplicabile de angoasă. 

        Cele mai vulnerabile din punctul de vedere al sănătății Vărsătorului sunt:

        • gambele,
        • gleznele,
        • călcâiele,
        • sistemul nervos.

        Bolile specifice Vărsătorilor:

        • luxații fracturi de gleznă,
        • crampe musculare,
        • sciatică,
        • artrită,
        • artroză.

        Uleiurile esențiale pot fi un excelent remediu natural în ceea privește sistemul nervos și osteo-muscular.

        Consultă lista uleiurilor esențiale eficiente pentru sistemul nervos

        Consultă lista uleiurilor esențiale eficiente pentru sistemul osteo-muscular

         

         

         Surse

        1. Valeriu Pănoiu, Astrologia de la Cer la Pământ, Praf de stele
        2. Life Science Publishing, Essential Oil Desk Reference
        3. Astrolog Minerva(Gabriela Dima), Curs online
        Citeste mai mult
        Uleiurile esențiale pentru cea mai ambițioasă zodie: Capricorn

        Uleiurile esențiale pentru cea mai ambițioasă zodie: Capricorn

        Capricornii sunt logici, pragmatici, ambițioși şi au dorința de succes. Deși sunt singuraticii zodiacului, consideră că au un bun simț al umorului, ceea ce îi ajută să-şi facă uşor prieteni loiali și fideli. 

        Cel născut sub semnul zodiei Capricorn este aparent rezervat și dur, dar personalitatea sa interioară este adesea fermecătoare și blândă, de parcă armura groasă, forjată de-a lungul copilăriei, ar fi păstrat în totalitate puritatea și căldura sufletului închis în interior.

        Sezonul zodiacal: 22 decembrie - 19 ianuarie

        Simboluri: 

        Element: Pământ

        Semn: Feminin

        Mod vibrațional: Cardinal

        Metal: Plumb

        Planeta guvernatoare: Saturn

        Piatra norocoasă: Rubin

        Verbul zodiei: - a folosi

        Organele anatomice: oase, articulații, genunchi, dinții, pielea

        Trăsături dominante:

        • pragmatism,
        • stabilitate,
        • nevoie de confort,
        • aptitudini de deschizător de drumuri,
        • capacitate de a iniția acțiuni și de a-i mobiliza și pe alții.

        Arhetip: Judecătorul

        Caracteristici: spirit practic, realist, prudent, lent, organizat, auster, grijuliu, rezervat, serios, concentrat, ambițios, discipinat, de cuvânt, răbdare extremă, simț al umorului dezvoltat, adesea atrăgători și îngrijiți, foarte plăcuți de la prima întâlnire, idealiști când vine vorba de dragoste, mândri, liniștiți, loiali, abilități executive, buni cu finanţele, nu este ușor de entuziasmat, succes în propria afacere, personalitate puternică, urcă pe scara ierahică constant.

        Profesii: Manager, bancher, finanțator, agent de asigurări, om de știință la nivel înalt, geolog, speolog, arheolog, salvamont, miner, agricultor, ofițer, profesor universitar, notar public, avocat, judecător, gardian de închisoare, polițist, mecanic, politician sau ministru pentru educație.

        Hobby-uri:

        • citit,
        • sporturi care necesită răbdare,
        • concentrare și rigoare, 
        • în activități intelectuale care necesită timp și perspicacitate,
        • cum ar fi un turneu de șah la nivel înalt, este foarte priceput la rezolvarea problemelor în general.

        Domenii de activitate: administrație, agricultură, anticariat, ceasornicărie, analiză și control, arhivă, politică, reumatologie, geriatrie, dermatologie, sculptură, geologie, tot ce este legat de munte și pietre, matematică, afaceri.

        Alte caracteristici zodia Capricorn

        Nevoile și dorințele cele mai mari ale celor născuți în zodia Capricorn sunt nevoia de aprobare și ascensiune socială, de a obține rezultate prin muncă și efort propriu.

        Lecția de învățat a Capricornului este exprimarea emoțiilor. Au de învățat și lecția autorității, pentru că nu știu să asculte și să respecte ierarhia. Indiferent de gradul de dificultate al examenelor vieții, Capricornii afișează o demnitate ireproșabilă.

        Capricornul vede viața ca pe o performanță. Aceştia nu cunosc compromisurile și adesea fac stânga-împrejur în momentul în care cineva nu se ține de cuvânt sau nu li se oferă ce li s-a promis.

        Fiind de cuvânt, serioși și responsabili, Capricornii manifestă toleranță zero față de cei care nu au tangență cu valorile lor. Pot fi timizi, dar pe măsură ce devin mai siguri pe ei, devin mai expresivi.

        Un Capricorn este un alpinist sau cățărător al zodiacului și nu are voie să se plafoneze. În momentul în care a învățat tot ce era de învățat și de experimentat într-un loc, într-o relație, într-o meserie, o va lua de la capăt fără să se uite în urmă.

        Capricornii sunt senzuali, iubesc plăcerile pământești și au nevoie de securitate materială și sentimentală. Cu toate acestea, nativii sunt capabili, de asemenea, de izbucniri de furie incredibile, dacă furia lor a fost reprimată de prea mult timp.

        Capricornul este o fire creativă, întreprinzătoare un fel de motor. Poate fi egoist, își acordă atenție excesivă lui însuși și poate fi foarte competitiv. Fiind un semn feminin, Capricornul este mai introvertit, interiorizat, intelectual, profund și calm.

        Capricornul nu se pierde în activități și discuții sterile, ci crede că este mult mai natural și mai interesant să aduni cunoștințe și să îți crești activele. Capricornul nu va împrumuta niciodată banii greu munciți de altcineva decât atunci când știe sigur că îi va putea înapoia.

        Este generos, are spirit de sacrificiu, oricând gata să sară în ajutorul celorlalți. În dragoste,Capricornul este Lent, răbdător, dar oarecum inhibat emoțional, se poate relaxa doar atunci când simte că legătura cu cel pe care îl iubește a devenit serioasă. Acesta este motivul pentru care oamenii spun că Capricornii se căsătoresc târziu în viață. Se comportă afectuos, fidel și iubitor pe tot parcursul vieții sale.

        Cu cât îmbătrânește mai mult, cu atât Capricornul, este mai sănătos. Face parte din categoria celor mai minunați oameni în vârstă!

        Bolile potențiale specifice Capricornului și uleiurile esențiale care ar putea ajuta

        Sistem osteo-muscular

        • dislocări de oase,
        • reumatism,
        • artrită,
        • gonartroză,
        • coxartroză,
        • fracturi,
        • rigiditate articulare,
        • osteoporoză,
        • osteo-penie.

        Accesează acest link pentru a afla care sunt uleiurile esențiale eficiente în afecțiunile sistemului osteo-muscular.

        Probleme cu dantura

        • Carii dentare,
        • dureri de dinți,
        • sensibilitate dentară.

        Accesează acest link pentru a afla care sunt uleiurile esențiale eficiente pentru îngrijire orală

        Probleme dermatologice

        • Boli dermatologice,
        • julituri,
        • tăieturi,
        • zgârieturi,
        • urticarie,
        • neuro-dermatite,
        • dermatite de contact.

        Accesează acest link pentru a afla care sunt uleiurile esențiale eficiente pentru afecțiuni dermatologice.

        Surse articol: 

        1. Valeriu Pănoiu, Astrologia de la Cer la Pământ
        2. Life Science Publishing, Essential Oil Desk Reference
        3. Astrolog Minerva(Gabriela Dima)
        Citeste mai mult
        Uleiurile esenţiale potrivite pentru cea mai dinamică zodie: Săgetător

        Uleiurile esenţiale potrivite pentru cea mai dinamică zodie: Săgetător

        Curios și energic, Săgetătorul este un adevărat aventurier. Mintea deschisă și viziunea filosofică asupra vieţii îl motivează să rătăcească în jurul lumii în căutarea sensului vieții.

        Săgetătorul este extrovertit, optimist, entuziast și îi plac schimbările. Nativii sunt capabili să-și transforme gândurile în acțiuni concrete și vor face orice pentru a-și atinge obiectivele.

        Libertatea este cea mai mare comoară a lor, pentru că numai atunci ei pot călători și explora diferite culturi și filozofii. Datorită onestității lor, născuții din Săgetător sunt adesea nerăbdători și lipsiți de tact atunci când trebuie să spună sau să facă ceva. 

        Simbol   

        Planeta guvernatoare: Jupiter

        Element: Foc

        Semn: Mutabil

        Piatra norocoasă: Ametist

        Metal: Cositor

        Verbul zodiei: A înțelege

        Organele anatomice: Ficatul, șoldurile, coapsele

        Trăsăturile dominante: Pasiune, entuziasm, carismă, spontaneitate, bunăvoință, umor, nevoie de exprimare, nevoie de mișcare, dorință de a învăța continuu, adaptabilitate, ambiție, curaj, voința de a lupta și domina, tolerant, flexibil, jovial, capacitatea de a ierta cu ușurință

        Defecte: nervos, egoist, autoritar, infidel, brutal, nesigur, inconștient, lipsit de tact, disprețuitor, inclinație spre exagerare, încredere în sine excesivă, incontrolabil, impulsiv, pot deveni rapid agresivi.

         

        Ce îi motivează: studiile, călătoriile, aventura.

        Profesii: diplomat, profesor, translator, profesii legate de contacte internaționale, șofer (de taxi sau de camion), pilot, magistrat, ambasador, agent de turism, comerciant import-export.

        Domenii profesionale: teologie, filosofie, sociologie, politică, religie, știință, cercetare, justiție, publicitate, turism, sport, limbi străine, lingvistică, administrație de stat, vânătoare, agricultură, creșterea animalelor.

        Arhetip: Norocosul

        Alte caracteristici zodia Săgetător

        Săgetătorii iubesc libertatea mai presus de toate celelalte lucruri. Dorințele și nevoile cele mai mari ale celor din zodia Săgetător sunt încrederea în viață și în propria persoană, nevoia de a crede în ceva și dorința de continuă extindere a orizonturilor.

        Au o nevoie cronică de a călătorii, de a trece granițele şi de a distruge barierele culturale. Săgetătorii își învață lecțiile încercând metode și soluții noi. Când vine vorba de viața lor personală au tendința de a greși. Săgetătorii sunt exploratori neobosiți, care caută tot timpul altceva.

        Străinii, străinătatea și limbile străine sunt o sursă de expansiune a cunoașterii, de creștere și de evoluție personală. Neavând frică de nou și necunoscut, nu vor să știe întotdeauna, în detaliu, ce urmează să li se întâmple, ar lipsi elementul de surpriză. Sunt optimiști și privesc de cele mai multe ori partea bună a lucrurilor. Dispoziția lor oscilează între generozitate și bunătate.

         

        Viziunea asupra vieții a Săgetătorilor este viața fără limite. Ei înțeleg că viața este în continuă mișcare, cu cicluri de transformare și evoluție. Când sunt la conducere, mereu vor stârni admirație și respect. Sunt de încredere și sinceri, inspiră încredere și siguranță.

        Săgetătorii își consumă toată energia în direcția lucrurilor care le plac și care le sporesc entuziasmul și pofta de viață. În domeniile care nu îi preocupă manifestă pasivitate, relaxarea, nepăsare și chiar lene.Tind să exagereze poveștile, în mod deloc surprinzător, în propriul lor avantaj. Au un simț al umorului legendar.

        Săgetătorii manifestă interes față de persoanele de la care au ce învăța. Abordează oamenii cu optimism, deschidere și cu dorința de ai schimba. Săgetătorii sunt permisivi, atât cu ei, cât și cu ceilalți oameni.

        Atunci când Săgetătorul crede în ceva, nimic din ce este omenesc nu poate să îl împiedice, iar dacă intențiile sale sunt în acord și cu planul divin, atunci este de neoprit. Săgetătorii sunt oamenii care nu renunță, în numele unui ideal, nici un preț, nici un efort nu li se pare prea mare. Sunt consecvenți numai cu lucrurile în care cred.

        Săgetătorii își asumă, atât succesele, cât și eșecurile. Săgetătorii sunt lineari pe drumul presărat cu principiile lor de viață pe care nu și le schimbă decât prin încercările care le aduc pierderi, suferință sau boală.

        Săgetătorul este greu de urmat, deoarece spiritul și mintea sa independentă îl conduc constant să meargă mai departe și mai sus. Lecția de învățat pentru Săgetător este să îşi dezvolte capacitatea de a pune ideile în practică.

        Săgetătorii nu se pot lăuda că sunt toleranți. Au tendința de a se pune în locul lui Dumnezeu, considerând că știu ce e mai bine pentru alții. De aceea, Săgetătorii lucrează permanent la relația cu Dumnezeu, se apropie de religie și de spiritualitate ca să facă diferența între voia lor și voia lui Dumnezeu, între ce vor ei de alții și ce vrea Dumnezeu de la ei.

        Bolile specifice Săgetătorilor

        Planeta guvernatoare, Jupiter, predispune nativul din zodia Săgetător la excese. Pe termen lung, pot suferi probleme de sănătate, care sunt consecința stilului lor de viață intens, a epuizării fizice, a sexului sau hranei în exces.

        Pericolul de a deveni supraponderal apare în ciuda activităților lor care, din fericire, consumă o mare parte din aportul alimentar. Întrucât Săgetătorul stăpânește ficatul și coapsele, potențialele pericole provin dintr-un consum excesiv de băuturi alcoolice sau o dietă prea bogată în grăsimi sau ambele.

        Este recomandat să abordeze cu atenție această problemă pentru a nu suferi de hipertensiune arterială sau tulburări mai severe care afectează ficatul. S-ar putea, de asemenea, să apară unele probleme de sciatică sau rupturi de ligamente la coapse.

         

         Gută

        Reumatism accidente la nivelul coapselor, accidente la nivelul șoldurilor, artrita șoldurilor, sciatica

         

         

        Ciroză hepatică, steatoză hepatică

        Obezitate, colesterol mare

         

         

        Puseuri de febră

         Ulei esențial German Chamomile, Mușetel German 5 mlUlei esențial Copaiba 15 ml

         

        Surse articol: 

        1. Valeriu Pănoiu, Astrologia de la Cer la Pământ
        2. Life Science Publishing, Essential Oil Desk Reference
        3. Astrolog Minerva(Gabriela Dima)
        Citeste mai mult
        Beneficiile uleiurilor esentiale pentru sanatate

        Beneficiile uleiurilor esentiale pentru sanatate

        Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani în diferite culturi, în scopuri medicinale. Datorită proprietăților lor antidepresive, stimulante, detoxifiante, antibacteriene, antivirale și calmante, acestea au câștigat recent popularitate ca terapie naturală, sigură și rentabilă pentru o serie de probleme de sănătate.


        Uleiurile esențiale sunt între 100-10.000 de ori mai eficace decât plantele, a afirmat Dr. Oliver Wenker! Beneficiile uleiurilor esențiale sunt vaste, iar utilizările uleiurilor esențiale variază de la:

        • aromaterapie,
        • produse de curățare pentru uz casnic,
        • îngrijire personală,
        • tratamente medicinale naturale.

        Particulele din uleiurile esențiale provin din distilarea sau presarea  diferitelor părți ale plantelor, cum ar fi florile, frunzele, scoarța, rădăcinile, rășina și cojile. De fapt, doar o picătură dintr-un ulei esențial poate avea beneficii puternice pentru sănătate.
         

        BENEFICIILE ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU SISTEMUL ENDOCRIN (HORMONAL)

        Sistemul endocrin declanșează secreții hormonale, care reglează foamea, somnolența, frica și alte experiențe de zi cu zi. Stresul excesiv poate afecta funcția normală a sistemului endocrin. Mai multe uleiuri esențiale pot susține sănătatea sistemului endocrin, ca de exemplu Clary Sage, Fennel, Rose și Melissa.

        Salvia Sclarea ulei esential Fennel Young Living   Ulei esențial Melissa, Roiniță 5 ml  Trandafir

        Sistemul endocrin gestionează hormonii, care sunt responsabili pentru reglarea metabolismului, creșterii, somnolenței, ritmului cardiac, glicemiei, eliberării de adrenalină și maturizării sexuale, printre multe alte lucruri. 

        Sistemul endocrin este alcătuit din glande (glanda pituitară, tiroida, suprarenalele, ovarele și testiculele) care produc, depozitează și eliberează hormoni. Hormonii sunt substanțe chimice care servesc ca o formă de comunicare în corp. Sistemul endocrin activează glandele să elibereze hormoni în sânge, pe care să îi distribuie în tot corpul. 

        Acești hormoni sunt esențiali pentru supraviețuirea noastră, deoarece ajută la menținerea homeostaziei, care include reglarea tensiunii arteriale, a glicemiei, a hormonilor sexuali, a enzimelor digestive, a răspunsului la stres și multe altele. Menținerea funcțională a glandelor endocrine este esențială pentru sănătatea generală și calitatea vieții.

        Când nivelurile unui singur hormon fluctuează, schimbarea poate avea consecințe semnificative asupra sănătății mentale, emoționale și fizice. 

        Există multe tipuri de molecule hormonale și fiecare tip trimite un mesaj diferit către celule, care declanșează răspunsuri diferite. Sistemul endocrin reglează eliberarea de adrenalină, cortizol, insulină, progesteron, melatonină, estrogen, testosteron și mulți alți hormoni care transmit mesaje pe tot corpul. 

        Glanda pituitară este cunoscută sub numele de glanda principală. Controlează toate celelalte glande din sistemul endocrin.  O parte specială a creierului numită hipotalamus controlează glanda pituitară, astfel încât sistemul endocrin este de fapt sub controlul sistemului nervos. Hormonii controlați de sistemul endocrin controlează funcția multor organe și sisteme ale corpului, inclusiv pielea, rinichii, stomacul, ficatul, pancreasul, sistemul de reproducere și inima. 

        Dacă aveți dificultăți cu scăderea în greutate, ceață mentală, insomnie, oboseală, sindrom premenstrual, căderea părului, pofte de mâncare sau sindromul ovarelor polichistice, hormonii dumneavoastră sunt probabil dezechilibrați. 

        Primul pas către realizarea echilibrului hormonal este schimbarea dietei. Principalele declanșatoare alimentare care vă sabotează sistemul endocrin atunci când sunt consumate în exces: zahărul, cerealele, carnea, produsele lactate și cafeaua.

        Cele mai bune 5 alimente pe care le poţi include în dietă pentru echilibrul hormonal și metabolic: Semințele, maca, uleiul de cocos, ceaiul verde şi legumele crucifere.

        Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a susține sistemul endocrin și pentru a promova echilibrul și homeostazia. Mai multe uleiuri esențiale pot fi utile în susținerea funcționării sănătoase a sistemului endocrin, inclusiv Clary Sage, Fennel, Lemongrass, Melissa, Rose și Rosemary. Difuzarea acestor uleiuri, aplicarea lor locală sau administrarea lor internă poate fi utilă.

         

        Salvia Sclareaulei esential Fennel Young Living Ulei esențial Lemongrass, Iarbă de Lămâie 15 mlUlei esențial Melissa, Roiniță 5 ml  Trandafir Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml

        Există uleiuri esențiale pentru hormoni care pot ajuta în echilibrarea nivelului de estrogen, progesteron, cortizol, testosteron și de hormoni tiroidieni. Uleiurile esențiale îi pot ajuta pe bărbați să își crească în mod natural nivelul scăzut de testosteron .

        Unele uleiuri, cum ar fi Clary Sage (salvia sclarea), Geranium(mușcată) și Thyme(cimbru), Progessence Phyto Plus, Sclaressence, Dragon Time, Lady Sclareol, ajută la echilibrarea nivelului de estrogen și progesteron din corpul nostru, ceea ce poate îmbunătăți afecțiunile precum infertilitatea și sindromul ovarelor polichistice(SOP), simptomele premenstruale(PMS) și simptomele menopauzei.

         

        Salvia Sclarea  Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml     Lady Sclareol


        Neuro Endocrinology Letters indică faptul că uleiul esențial Geranium (mușcată) și Rose (trandafir) au capacitatea de a influența concentrația de estrogen din saliva femeilor. Acest lucru poate fi util pentru femeile care se confruntă cu simptome de menopauză cauzate de scăderea nivelului de secreție de estrogen.

        Uleiul esențial Rose (trandafir) ajută în frigiditate, infertilitate și reglarea ciclului menstrual, se folosește ca afrodiziac, precum și ca un elevator natural al stării de dispoziție. S-a demonstrat că ajută la creșterea nivelului de serotonină și a altor neuropeptide din creier - adică acei hormoni de bună dispoziție.

        Uleiul esențial Geranium (mușcată) susține echilibrul hormonal, echilibrul emoțional și fertilitatea. 

        Trandafir

         

        Uleiul esențial Ylang Ylang echilibrează energiile feminine și masculine și este un afrodiziac natural.

        Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml

         

         

        Uleiul esențial  Grapefruit susține sănătatea sânilor și nivelele optime de progesteron.

         

         

         

        Uleiul esențial Jasmine promovează sănătatea uterului, îmbunătățește starea de spirit, are un efect euforic și creștere a libidoului.

         ulei esential jasmine Young Living

         

         

        Uleiul esențial Ginger reglează  menstruația, crește libidoul și reduce crampele menstruale.

        ulei esential Ginger Young Living

         

         

        Uleiul esențial Fennel susține sănătatea ovarelor și nivelele optime de estrogen.

        ulei esential Fennel Young Living

         

         

        Uleiul esențial Oregano promovează nivele optime de progesteron.

        Ulei esențial Oregano 15 ml

         

         

        Uleiul esențial Bergamot echilibrează hormonii, crește libidoul.

        ulei esential Bergamot Young Living

         


        Anumite uleiuri sunt, de asemenea, capabile să scadă nivelul de cortizol , ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, reducerea simptomelor depresiei și creșterea nivelului de testosteron, care poate îmbunătăți libidoul unui bărbat.
        Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml 
        Uleiul esențial de lemn de santal este foarte eficient în echilibrarea nivelului de testosteron atât la bărbați, cât și la femei. Uleiul esențial de lemn de santal a fost de fapt folosit ca afrodiziac natural, făcându-l un ingredient dorit în apa de colonie pentru bărbați, precum și în anumite parfumuri, de mulți ani. 

        De asemenea, are un miros foarte plăcut. Pentru bărbații cu testosteronul scăzut, adăugarea câtorva picături de ulei esențial de lemn de santal  în deodorantul de casă sau în propria loțiune de corp nu este doar o modalitate excelentă de a mirosi bine - este, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține unele beneficii suplimentare pentru sănătate și de crește libidoul.

         


         S-a constat că uleiurile esențiale Lavender și Roman Chamomile sunt eficiente în reducerea stresului, prin urmare scad în mod natural nivelurile de cortizol, ceea ce este foarte important pentru organism atunci când încearcă să depășească boala.

        ulei esential lavanda Young Living 

         

         

        În general, unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru funcția tiroidiană și problemele autoimune este uleiul esențial Frankincense (tămâie), care reduce inflamația, contribuind, de asemenea, la scăderea nivelurilor de cortizol.

         ulei esential tamaie Young Living

         

        Un studiu din 2014 publicat în Journal of Phytotherapy Research a constatat că inhalarea uleiului de salvie sclarea a avut capacitatea de a reduce nivelul de cortizol cu ​​36% și a îmbunătățit nivelul hormonilor tiroidieni (TSH). Studiul a fost realizat pe 22 de femei aflate în postmenopauză, în vârsta de 50 de ani, dintre care unele au fost diagnosticate cu depresie, iar la sfârșitul studiului, cercetătorii au afirmat că „uleiul de salvie a avut un efect semnificativ statistic asupra scăderii cortizolului și a avut un efect antidepresiv îmbunătățind starea de  dispoziției ”. Acesta este doar unul dintre numeroasele studii care demonstrează că uleiul esențial Clary Sage oferă beneficii prin echilibrare de hormonală.


        Cel mai mare beneficiu al salviei sclarea este că ajută la echilibrarea nivelului de estrogen în organism. O mulțime de probleme de sănătate, cum ar fi infertilitatea, sindromul ovarelor poli-chistice și cancerele pe bază de estrogen, sunt cauzate de excesul de estrogen din organism care, în parte, se datorează consumului de alimente bogate în estrogen .
        Deoarece salvia sclarea ajută la echilibrarea acestor niveluri de estrogen, este un ulei esențial extrem de eficient într-o gamă largă de dezechilibre hormonale. 
        Lista cu uleiurile eșențiale benefice pentru sistemul hormonal.

         Salvia Sclarea

         
        Conform cercetărilor Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine apărute pe site-ul www.pubmed.com in 1998, uleiul esențial de Thyme (cimbru) are efect de echilibrare a progesteronului.

        Uleiul esențial Thyme (cimbru) aduce beneficii organismului prin îmbunătățirea producției de progesteron, fără efecte secundare. Atât bărbații, cât și multe femei au un nivel scăzut de progesteron, iar nivelurile scăzute de progesteron au fost corelate cu infertilitatea , sindromul ovarelor poli-chistice (SOP) și depresia, precum și cu alte dezechilibre hormonale din organism.
        Progesteronul fiind un precursor hormonal, va contribui la echilibrarea în mod natural a hormonilor din corpul nostru.

        Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml

         

         

         

        Uleiuri esențiale pentru menopauză

          Trandafir Salvia Sclarea ulei esential Ginger Young Living ulei esential Fennel Young Living Ulei esențial Cypress, Chiparos 15 ml

         

         

        Uleiuri esențiale cu efect afrodiziac

         

        Ulei esențial Black Pepper, Piper Negru 5 ml   Salvia Sclarea ulei esential Ginger Young Living ulei esential jasmine Young Living    Trandafir Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml  Ulei esențial Spearmint, Mentă 5 ml Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml



         

        Amestec afrodiziac pentru aromatizator

            Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml   Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml

         

         

         

        Rețetă pentru lenjerii de pat senzuale

        Combină uleiurile esențiale sandalwood, bergamot, ginger, lime, ylang ylang.

        Adaugă combinația într-o sticluță cu pulverizator pe care o vei umple cu apă.

         Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml   ulei esential Bergamot Young Living ulei esential Ginger Young Living Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml 

         

         

        Rețeta 1 pentru masaj afrodiziac

         

        Trandafir  Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml Salvia Sclarea

         

         

        Rețeta 2 pentru masaj afrodiziac

        Geranium, Cinnamon, Ginger, Lemongrass, Peppermint-  într-o bază de ulei de cocos.

           ulei esential Ginger Young Living Ulei esențial Lemongrass, Iarbă de Lămâie 15 ml 

         

         

        MODALITĂȚI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU SISTEMUL HORMONAL

        • Una dintre utilizările cele mai simple și eficiente este să amesteci pur și simplu ulei de cocos cu uleiul esențial, și să-l aplici pe diferite zone ale corpului.
        • Deoarece uleiurile esențiale sunt atât de mici din punct de vedere molecular, ele sunt absorbite în corpul nostru prin piele, astfel încât se obțin efecte complete asupra corpului.
        • Poţi pune câteva picături pe mână și să le freci pe piele sau să le combini cu unele dintre propriile produse de îngrijire personală.
        • Foloseşte uleiurile esențiale cu ajutorul aromatizatoarelor.Aplică pe tălpi sau între degetele picioarelor combinația de uleiuri esențiale dorită împreună cu ulei de cocos.
        • Inhalează uleiul esențial Rosemary sau Lavender pentru a te ajuta să te relaxezi într-o situație stresantă.
        • Aplică Clary Sage, Lady Scalerol sau Sclaressence pe abdomen pentru un masaj liniștitor în timpul ciclului menstrual.
        • Consumă intern uleiul esenţial Fennel pentru a reduce disconfortul lunar ocazional din timpul menstruației.
        • Consumă intern Grapefruit, Slique sau Melissa pentru a susține metabolismul sănătos și pentru a susține nivelurile sănătoase de zahăr din sânge, în limite normale. 

         

        * Aceste declarații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Aceste produse nu sunt destinate diagnosticării, tratamentului, vindecării sau prevenirii oricărei boli.

         

        Citeste mai mult
        rezultate