Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiurilor esentiale pentru sanatate

Beneficiile uleiurilor esentiale pentru sanatate

Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani în diferite culturi, în scopuri medicinale. Datorită proprietăților lor antidepresive, stimulante, detoxifiante, antibacteriene, antivirale și calmante, acestea au câștigat recent popularitate ca terapie naturală, sigură și rentabilă pentru o serie de probleme de sănătate.


Uleiurile esențiale sunt între 100-10.000 de ori mai eficace decât plantele, a afirmat Dr. Oliver Wenker! Beneficiile uleiurilor esențiale sunt vaste, iar utilizările uleiurilor esențiale variază de la:

  • aromaterapie,
  • produse de curățare pentru uz casnic,
  • îngrijire personală,
  • tratamente medicinale naturale.

Particulele din uleiurile esențiale provin din distilarea sau presarea  diferitelor părți ale plantelor, cum ar fi florile, frunzele, scoarța, rădăcinile, rășina și cojile. De fapt, doar o picătură dintr-un ulei esențial poate avea beneficii puternice pentru sănătate.
 

BENEFICIILE ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU SISTEMUL ENDOCRIN (HORMONAL)

Sistemul endocrin declanșează secreții hormonale, care reglează foamea, somnolența, frica și alte experiențe de zi cu zi. Stresul excesiv poate afecta funcția normală a sistemului endocrin. Mai multe uleiuri esențiale pot susține sănătatea sistemului endocrin, ca de exemplu Clary Sage, Fennel, Rose și Melissa.

Salvia Sclarea ulei esential Fennel Young Living   Ulei esențial Melissa, Roiniță 5 ml  Trandafir

Sistemul endocrin gestionează hormonii, care sunt responsabili pentru reglarea metabolismului, creșterii, somnolenței, ritmului cardiac, glicemiei, eliberării de adrenalină și maturizării sexuale, printre multe alte lucruri. 

Sistemul endocrin este alcătuit din glande (glanda pituitară, tiroida, suprarenalele, ovarele și testiculele) care produc, depozitează și eliberează hormoni. Hormonii sunt substanțe chimice care servesc ca o formă de comunicare în corp. Sistemul endocrin activează glandele să elibereze hormoni în sânge, pe care să îi distribuie în tot corpul. 

Acești hormoni sunt esențiali pentru supraviețuirea noastră, deoarece ajută la menținerea homeostaziei, care include reglarea tensiunii arteriale, a glicemiei, a hormonilor sexuali, a enzimelor digestive, a răspunsului la stres și multe altele. Menținerea funcțională a glandelor endocrine este esențială pentru sănătatea generală și calitatea vieții.

Când nivelurile unui singur hormon fluctuează, schimbarea poate avea consecințe semnificative asupra sănătății mentale, emoționale și fizice. 

Există multe tipuri de molecule hormonale și fiecare tip trimite un mesaj diferit către celule, care declanșează răspunsuri diferite. Sistemul endocrin reglează eliberarea de adrenalină, cortizol, insulină, progesteron, melatonină, estrogen, testosteron și mulți alți hormoni care transmit mesaje pe tot corpul. 

Glanda pituitară este cunoscută sub numele de glanda principală. Controlează toate celelalte glande din sistemul endocrin.  O parte specială a creierului numită hipotalamus controlează glanda pituitară, astfel încât sistemul endocrin este de fapt sub controlul sistemului nervos. Hormonii controlați de sistemul endocrin controlează funcția multor organe și sisteme ale corpului, inclusiv pielea, rinichii, stomacul, ficatul, pancreasul, sistemul de reproducere și inima. 

Dacă aveți dificultăți cu scăderea în greutate, ceață mentală, insomnie, oboseală, sindrom premenstrual, căderea părului, pofte de mâncare sau sindromul ovarelor polichistice, hormonii dumneavoastră sunt probabil dezechilibrați. 

Primul pas către realizarea echilibrului hormonal este schimbarea dietei. Principalele declanșatoare alimentare care vă sabotează sistemul endocrin atunci când sunt consumate în exces: zahărul, cerealele, carnea, produsele lactate și cafeaua.

Cele mai bune 5 alimente pe care le poţi include în dietă pentru echilibrul hormonal și metabolic: Semințele, maca, uleiul de cocos, ceaiul verde şi legumele crucifere.

Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a susține sistemul endocrin și pentru a promova echilibrul și homeostazia. Mai multe uleiuri esențiale pot fi utile în susținerea funcționării sănătoase a sistemului endocrin, inclusiv Clary Sage, Fennel, Lemongrass, Melissa, Rose și Rosemary. Difuzarea acestor uleiuri, aplicarea lor locală sau administrarea lor internă poate fi utilă.

 

Salvia Sclareaulei esential Fennel Young Living Ulei esențial Lemongrass, Iarbă de Lămâie 15 mlUlei esențial Melissa, Roiniță 5 ml  Trandafir Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml

Există uleiuri esențiale pentru hormoni care pot ajuta în echilibrarea nivelului de estrogen, progesteron, cortizol, testosteron și de hormoni tiroidieni. Uleiurile esențiale îi pot ajuta pe bărbați să își crească în mod natural nivelul scăzut de testosteron .

Unele uleiuri, cum ar fi Clary Sage (salvia sclarea), Geranium(mușcată) și Thyme(cimbru), Progessence Phyto Plus, Sclaressence, Dragon Time, Lady Sclareol, ajută la echilibrarea nivelului de estrogen și progesteron din corpul nostru, ceea ce poate îmbunătăți afecțiunile precum infertilitatea și sindromul ovarelor polichistice(SOP), simptomele premenstruale(PMS) și simptomele menopauzei.

 

Salvia Sclarea  Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml     Lady Sclareol


Neuro Endocrinology Letters indică faptul că uleiul esențial Geranium (mușcată) și Rose (trandafir) au capacitatea de a influența concentrația de estrogen din saliva femeilor. Acest lucru poate fi util pentru femeile care se confruntă cu simptome de menopauză cauzate de scăderea nivelului de secreție de estrogen.

Uleiul esențial Rose (trandafir) ajută în frigiditate, infertilitate și reglarea ciclului menstrual, se folosește ca afrodiziac, precum și ca un elevator natural al stării de dispoziție. S-a demonstrat că ajută la creșterea nivelului de serotonină și a altor neuropeptide din creier - adică acei hormoni de bună dispoziție.

Uleiul esențial Geranium (mușcată) susține echilibrul hormonal, echilibrul emoțional și fertilitatea. 

Trandafir

 

Uleiul esențial Ylang Ylang echilibrează energiile feminine și masculine și este un afrodiziac natural.

Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml

 

 

Uleiul esențial  Grapefruit susține sănătatea sânilor și nivelele optime de progesteron.

 

 

 

Uleiul esențial Jasmine promovează sănătatea uterului, îmbunătățește starea de spirit, are un efect euforic și creștere a libidoului.

 ulei esential jasmine Young Living

 

 

Uleiul esențial Ginger reglează  menstruația, crește libidoul și reduce crampele menstruale.

ulei esential Ginger Young Living

 

 

Uleiul esențial Fennel susține sănătatea ovarelor și nivelele optime de estrogen.

ulei esential Fennel Young Living

 

 

Uleiul esențial Oregano promovează nivele optime de progesteron.

Ulei esențial Oregano 15 ml

 

 

Uleiul esențial Bergamot echilibrează hormonii, crește libidoul.

ulei esential Bergamot Young Living

 


Anumite uleiuri sunt, de asemenea, capabile să scadă nivelul de cortizol , ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, reducerea simptomelor depresiei și creșterea nivelului de testosteron, care poate îmbunătăți libidoul unui bărbat.
Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml 
Uleiul esențial de lemn de santal este foarte eficient în echilibrarea nivelului de testosteron atât la bărbați, cât și la femei. Uleiul esențial de lemn de santal a fost de fapt folosit ca afrodiziac natural, făcându-l un ingredient dorit în apa de colonie pentru bărbați, precum și în anumite parfumuri, de mulți ani. 

De asemenea, are un miros foarte plăcut. Pentru bărbații cu testosteronul scăzut, adăugarea câtorva picături de ulei esențial de lemn de santal  în deodorantul de casă sau în propria loțiune de corp nu este doar o modalitate excelentă de a mirosi bine - este, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține unele beneficii suplimentare pentru sănătate și de crește libidoul.

 


 S-a constat că uleiurile esențiale Lavender și Roman Chamomile sunt eficiente în reducerea stresului, prin urmare scad în mod natural nivelurile de cortizol, ceea ce este foarte important pentru organism atunci când încearcă să depășească boala.

ulei esential lavanda Young Living 

 

 

În general, unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru funcția tiroidiană și problemele autoimune este uleiul esențial Frankincense (tămâie), care reduce inflamația, contribuind, de asemenea, la scăderea nivelurilor de cortizol.

 ulei esential tamaie Young Living

 

Un studiu din 2014 publicat în Journal of Phytotherapy Research a constatat că inhalarea uleiului de salvie sclarea a avut capacitatea de a reduce nivelul de cortizol cu ​​36% și a îmbunătățit nivelul hormonilor tiroidieni (TSH). Studiul a fost realizat pe 22 de femei aflate în postmenopauză, în vârsta de 50 de ani, dintre care unele au fost diagnosticate cu depresie, iar la sfârșitul studiului, cercetătorii au afirmat că „uleiul de salvie a avut un efect semnificativ statistic asupra scăderii cortizolului și a avut un efect antidepresiv îmbunătățind starea de  dispoziției ”. Acesta este doar unul dintre numeroasele studii care demonstrează că uleiul esențial Clary Sage oferă beneficii prin echilibrare de hormonală.


Cel mai mare beneficiu al salviei sclarea este că ajută la echilibrarea nivelului de estrogen în organism. O mulțime de probleme de sănătate, cum ar fi infertilitatea, sindromul ovarelor poli-chistice și cancerele pe bază de estrogen, sunt cauzate de excesul de estrogen din organism care, în parte, se datorează consumului de alimente bogate în estrogen .
Deoarece salvia sclarea ajută la echilibrarea acestor niveluri de estrogen, este un ulei esențial extrem de eficient într-o gamă largă de dezechilibre hormonale. 
Lista cu uleiurile eșențiale benefice pentru sistemul hormonal.

 Salvia Sclarea

 
Conform cercetărilor Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine apărute pe site-ul www.pubmed.com in 1998, uleiul esențial de Thyme (cimbru) are efect de echilibrare a progesteronului.

Uleiul esențial Thyme (cimbru) aduce beneficii organismului prin îmbunătățirea producției de progesteron, fără efecte secundare. Atât bărbații, cât și multe femei au un nivel scăzut de progesteron, iar nivelurile scăzute de progesteron au fost corelate cu infertilitatea , sindromul ovarelor poli-chistice (SOP) și depresia, precum și cu alte dezechilibre hormonale din organism.
Progesteronul fiind un precursor hormonal, va contribui la echilibrarea în mod natural a hormonilor din corpul nostru.

Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml

 

 

 

Uleiuri esențiale pentru menopauză

  Trandafir Salvia Sclarea ulei esential Ginger Young Living ulei esential Fennel Young Living Ulei esențial Cypress, Chiparos 15 ml

 

 

Uleiuri esențiale cu efect afrodiziac

 

Ulei esențial Black Pepper, Piper Negru 5 ml   Salvia Sclarea ulei esential Ginger Young Living ulei esential jasmine Young Living    Trandafir Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml  Ulei esențial Spearmint, Mentă 5 ml Ulei esențial Thyme, Cimbru 15 ml



 

Amestec afrodiziac pentru aromatizator

    Ulei esențial Rosemary, Rozmarin 15 ml Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml   Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml

 

 

 

Rețetă pentru lenjerii de pat senzuale

Combină uleiurile esențiale sandalwood, bergamot, ginger, lime, ylang ylang.

Adaugă combinația într-o sticluță cu pulverizator pe care o vei umple cu apă.

 Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml   ulei esential Bergamot Young Living ulei esential Ginger Young Living Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml 

 

 

Rețeta 1 pentru masaj afrodiziac

 

Trandafir  Ulei Esențial Sandalwood, Aloe, Lemn de Santal 5 ml Ulei esențial Ylang Ylang 15 ml Salvia Sclarea

 

 

Rețeta 2 pentru masaj afrodiziac

Geranium, Cinnamon, Ginger, Lemongrass, Peppermint-  într-o bază de ulei de cocos.

   ulei esential Ginger Young Living Ulei esențial Lemongrass, Iarbă de Lămâie 15 ml 

 

 

MODALITĂȚI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU SISTEMUL HORMONAL

  • Una dintre utilizările cele mai simple și eficiente este să amesteci pur și simplu ulei de cocos cu uleiul esențial, și să-l aplici pe diferite zone ale corpului.
  • Deoarece uleiurile esențiale sunt atât de mici din punct de vedere molecular, ele sunt absorbite în corpul nostru prin piele, astfel încât se obțin efecte complete asupra corpului.
  • Poţi pune câteva picături pe mână și să le freci pe piele sau să le combini cu unele dintre propriile produse de îngrijire personală.
  • Foloseşte uleiurile esențiale cu ajutorul aromatizatoarelor.Aplică pe tălpi sau între degetele picioarelor combinația de uleiuri esențiale dorită împreună cu ulei de cocos.
  • Inhalează uleiul esențial Rosemary sau Lavender pentru a te ajuta să te relaxezi într-o situație stresantă.
  • Aplică Clary Sage, Lady Scalerol sau Sclaressence pe abdomen pentru un masaj liniștitor în timpul ciclului menstrual.
  • Consumă intern uleiul esenţial Fennel pentru a reduce disconfortul lunar ocazional din timpul menstruației.
  • Consumă intern Grapefruit, Slique sau Melissa pentru a susține metabolismul sănătos și pentru a susține nivelurile sănătoase de zahăr din sânge, în limite normale. 

 

* Aceste declarații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Aceste produse nu sunt destinate diagnosticării, tratamentului, vindecării sau prevenirii oricărei boli.