Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiurile esentiale potrivite pentru cea mai intuitiva zodie: Pesti

Uleiurile esentiale potrivite pentru cea mai intuitiva zodie: Pesti

Peştii sunt visătorii care văd imaginea de ansamblu și sunt adesea capabili să transforme acea viziune în realitate. Putem lua ca exemplu viața și cariera unui nativ celebru, Albert Einstein. Viziunea sa este legendară și nu există personaj mai potrivit pentru a exemplifica acest semn în acțiune.

Perioadă: 20 februarie - 20 martie

Simbol:  

Element: apa

Planete guvernatoare: Jupiter și Neptun

Semn: mutabil

Gen: Feminin

Piatră prețioasă: acvamarin  

Culoarea: albastru închis

Metal: cositorul

Verbul: „a cunoaște (orientat spre cunoașterea spirituală)“

Organe anatomice: laba piciorului, sistemul limfatic, psihicul

Caracteristici: 

  • sensibilitate,
  • intuiție,
  • empatie,
  • înțelegerea modului în care funcționează oamenii și lucrurile, nevoia continuă de a învăța ceva nou,
  • prolifici,
  • imaginativi,
  • visători,
  • altruiști,
  • cu înclinații artistice,
  • leneși,
  • indeciși,
  • vulnerabili,
  • hipersensibili.


Alte caracteristici zodia Peşti

  1. Peștii sunt oameni extraordinari. Au darul de a percepe lucrurile ascunse privirilor celorlalți. 
  2. Teoria relativității a schimbat complet modul în care percepem natura universului. Einstein a fost mereu nemulțumit de rigiditatea și caracterul protocolar al sistemul tradițional de educație, considerând că o astfel de abordare dură sufocă procesul creativ. Acest lucru este tipic pentru Pești, care detestă să se simtă constrânși sau forțaţi să se rupă de creativitatea lor înnăscută.
  3. Manifestă multă bunătate, empatie și generozitate, dar când sunt răniți sau simt că sunt în pericol, devin vicleni, imprevizibili și dezordonați.
  4. Nevoile de bază ale celor din zodia Pești sunt nevoia de a crede, nevoia de a-și depăși limitele, aspirația spre mai mult și spre mai departe.
  5. Viziunea asupra vieții a Peștilor este viața ca un spațiu divin. Peștii își delimitează foarte clar teritoriul, își creează un spațiu sacru vital, trăindu-și viața ca într-un fel de templu, unde accesul este permis dacă și când vor ei.
  6. Cu toate acestea le lipsește realismul și uneori le este greu să se adapteze la lumea dură și materialistă.
  7. Peștii își schimbă în mod constant emoțiile. Pot trece rapid de la extazul profund, la cea mai severă depresie și este dificil să îi urmărești, deoarece viața lor interioară este complexă și bogată. Uită și iartă cu ușurință.
  8.  Sunt persoane complexe, cu o natură duală, care este confundată cu instabilitatea. Sunt foarte flexibile și tolerante.
  9. Sunt persoane mai introvertite, interiorizate, intelectuale, profunde și calme.
  10. Au tendința să-și viseze viața mai mai mult decât să o experimenteze în realitatea concretă. Nu sunt motivați de aspectul materialist al lucrurilor. Sunt interesanți mai degrabă să fie și nu să aibă.


Lecţiile de învăţat ale Peştilor

  • Să își respecte promisiunile sau să nu le mai facă deloc. 
  • Pentru a scăpa de sentimentele dureroase, este indicat să caute o metodă creativă, precum scrisul, pictura sau muzica.
  • Să își facă timp în mod constant pentru activități spirituale, cum ar fi meditația și yoga. 
  • Să nu fugă de responsabilități, să iasă din conștiinta de victimă și să participe la rezolvarea situațiilor apărute în viața sa.

Hobby-urile Peştilor

  1. Este atras de orice îi stimulează sentimentele și afectivitatea (muzica, pictura). Este foarte probabil să poată cânta la mai multe instrumente muzicale și să fie și un fin ascultător în același timp. Dragostea lui Einstein pentru muzică este bine cunoscută. Mulți muzicieni renumiți s-au născut sub acest semn - Chopin, Nat King Cole, Johny Cash, Aretha Franklin.
  2. Michelangelo este un alt Pește celebru, un adevărat geniu artistic. Superbele și copleșitoarele fresce de pe tavanul Capelei Sixtine ilustrează cum viziunea sa a fost transformată în realitate.
  3. Imaginația sa nu are limite și este foarte fericit când vizionează un film, o piesă de teatru, emisiuni sau citește o carte, în special despre aventuri sau povești de dragoste.
  4. Nativul Pești este un singuratic și prețuiește liniștea. Poate petrece ore lungi în jocuri de răbdare sau jocuri solitare.
  5. Fiind guvernați de planeta Neptun, stăpânul mărilor, Peștii, au nevoie de apă la fel cum florile au nevoie de lumină.
  6. Preferă toate sporturile de apă, cum ar fi înotul, plimbările cu barca, navigația, pescuitul, canotajul, surfingul dar și dansul, yoga, fotbalul, alergarea, gimnastica, aerobicul și patinajul cu role.

 

Profesiile Peştilor

Domeniile  potrivite pentru creativitatea Peștilor sunt: 

  • film,
  • modă,
  • fotografie,
  • muzică,
  • design,
  • televiziune.

Peștii se pot încadra bine în aproape orice cerc, cu condiția ca rigoarea, precizia și competiția să nu prevaleze.

Deoarece atmosfera este un element de o importanță capitală pentru Pești, dacă poate lucra într-o ambianță plăcută și în ritmul lor, se vor simți foarte confortabil și în totală armonie cu locul lor de muncă.

Ar putea avea succes ca muzician, dansator, actor de teatru sau film, clarvăzător, medium, preot, asistent medical, medic, farmacist, medic veterinar, scriitor, poet, marinar, pescar. 

Sunt atrași de toate profesiile legate de mare sau apă, precum și de cele în care se oferă compasiune și dăruire.

Peştii în dragoste

Pești se îndrăgostesc cu ușurință și au tendința de a schimba des partenerul. Sunt atât de receptivi și emoționali, încât cedează la cel mai mic stimul, cu condiția ca partenerul să se potrivească gusturilor lor și anume dacă sunt răbdători, fideli și afectuoși.

Peștii sunt romantici, au o latură misterioasă, sunt blânzi și afectuoși, dependenți de partener și pot stârni adevărate pasiuni.

Există însă pericolul ca Peștii să se îndrăgostească la prima vedere de o altă persoană, deoarece chiar dacă se entuziasmează cu ușurință, pasiunea lor durează rar.

Peștii nu calculează nimic înainte, sunt conduși de emoțiile lor. Dacă se simt vreodată răniți, reacția lor poate fi disproporționată și poate avea consecințe serioase, având în vedere hipersensibilitatea lor. 


Sănătatea Peştilor

  • Sănătatea Peștilor este destul de fragilă pentru că sunt dominați de emoții care le influențează puternic starea de sănătate.
  • Uneori, există o tendință de angoasă, nevroză, depresie, anxietate, disperare, din cauza izolării sau a deconectării de lumea reală.

 Vezi lista uleiurilor esențiale pentru echilibrare emoțională

  • Există riscul să consume mâncare nesănătoasă care în cele din urmă să ducă la exces de kilograme și boli asociate.
  • Sunt predispuși la dependențe de substanțe dăunătoare sănătății. 

Vezi lista produselor pentru controlul greutății

  • Semnul Peștilor stăpânește picioarele și într-un mod mai simbolic, psihicul. 

Vezi lista cu uleiurile esențiale  pentru problemele osteo-musculare

  • Pericolele potențiale sunt localizate în picioare, aşadar pot suferi de reumatism sau probleme circulatorii. 

Vezi lista uleiurilor esențiale pentru sistemul cardiovascular

  • Sunt deosebit de sensibili la temperaturile ridicate și scăzute și este recomandat în special să ia toate măsurile de precauție necesare pentru a evita răcelile și bronșita.

Vezi lista cu uleiurile esențiale pentru afecțiuni respiratorii

 

Surse

  1. Valeriu Pănoiu, Astrologia de la Cer la Pământ, Praf de stele
  2. Life Science Publishing, Essential Oil Desk Reference