Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Ulei esential cypress

Beneficii ale uleiului esențial de chiparos

Astăzi, folosit mai des în comerț în parfumuri și șampoane, chiparosul este menționat în Vechiul Testament în cartea Isaia, dar unele versiuni ale Bibliei susțin că acesta este lemnul pe care l-a folosit Noe pentru a construi arca. 

Frunzele și conurile acestei plante au fost folosite în medicina populară din întreaga lume de secole. Are reputația de antiseptic, astringent, pentru ameliorarea hemoroizilor și a diareei, pentru combaterea paraziților, pentru ameliorarea durerii și pentru multe altele.

Citeste mai mult
Amestecarea corecta a uleiurilor esentiale

Amestecarea corecta a uleiurilor esentiale

Este un fapt bine cunoscut: aromele declanșează emoții și amintiri. Pe scurt, lobul olfactiv, care este responsabil pentru simţul mirosului, face parte din sistemul limbic, acesta gestionând emoțiile și amintirile pe termen lung.

Una dintre cele mai bune metode pentru a începe să creezi arome personalizate este prin experimentarea combinării uleiurilor esențiale pe care le iubești.

Poţi apoi experimenta folosind amestecurile în difuzoare, săpunuri și spray-uri pentru cameră și corp. În timp ce acesta este un proces distractiv și creativ, amestecarea uleiurilor esențiale este o artă și o știință care necesită un pic de pricepere. 


Iată câteva elemente fundamentale pentru amestecarea uleiului esențial!

Notele olfactive

Uleiurile esențiale pot fi clasificate în diferite grupuri, pe baza aromelor:

Paşii pentru amestecarea uleiurilor esenţiale

Pentru început, alege uleiuri esențiale preferate! Dă frâu liber creativităţii! Începe să inhalezi! Nu îţi faceți griji în ce categorie se încadrează. Nu complica lucrurile: pentru început, alege cinci uleiuri esențiale.

1. Gândeşte-te la aromele tale preferate. Acest lucru te va ajuta să alegi uleiurile esențiale potrivite pentru amestecul tău. 

2. Efectuează un test organoleptic pe uleiurile alese. Pune o picătură din fiecare ulei esențial pe o bandă de testare a parfumurilor. Mişcă încet banda, în apropiere de zona nasului, creând cercuri în aer. 

3.  În cadrul acestui pas, vei avea nevoie de un pix şi o foaie. Scrie câteva cuvinte care pot descrie imaginile, gândurile, sentimentele și senzațiile pe care le experimentezi în legătură cu acel amestec. Acestea ar putea fi forme, texturi, culori, sunete, emoții. 

4. Lasă uleiul esențial să se evapore (între 10 şi 30 de minute). Între timp, inspiră aer curat! În continuare, ne vom întoarce la banda de testare. Observă dacă aroma este grea sau ușoară. Aroma inițială a durat mult? Utilizează termeni precum fructat, floral sau ierbos pentru a descrie parfumul. 

5. Lasă-ți imaginația să zburde! Asociază aroma cu o anumită formă! Este pătrat, o formă ascuțită, plată, dură, rotundă, dreptunghiulară, mare sau mic?

6. Închide ochii și asociază parfumul cu o personalitate! Descrie cât mai bine acest aspect! Este prietenos, seducător, timid sau carismatic?

7. Îndreaptă-ţi acum atenţia înspre corp! Cum te simți fizic și emoțional? Uleiul tău esențial este volatil, aroma ajungând direct în căile nazale? Sau uleiul a ajuns direct la pieptul tău? 

Echilibrul perfect

Având cele cinci uleiuri, acum este important să iei în considerare rezistența aromei uleiurilor pe care le-ai ales. Dacă o aromă este foarte puternică, nu ai dori să amesteci cantități egale cu o aromă slabă. Un exemplu excelent este lavanda amestecată cu mușețelul roman.

Mușețelul are o aromă mult mai puternică decât lavanda. Prin urmare, vei avea nevoie de un pic mai multă lavandă pentru a compensa - în caz contrar, mușețelul va învinge amestecul. Pentru a completa aromele, atât cea de lavandă cât și cea de mușețel, trebuie să amesteci de la patru, până la opt picături de lavandă cu o picătură de mușețel.

Exemple de amestecuri

Dacă nu ştii de unde să începeți cu amestecul tău, încearcă să practici aceste rețete de uleiuri esențial pentru a-ţi face o idee despre preferințele tale.

Amestecă bine toate ingredientele și depozitează-le într-o sticlă cu pulverizator sau un recipient de sticlă de culoare închisă. Ca în cazul oricărui amestec pe care îl utilizezi, trebuie să verifici toate datele de siguranță pentru uleiurile din amestecul tău. 

Citeste mai mult
Curiozitati despre uleiul esential de pin

Curiozitati despre uleiul esential de pin

Uleiul de pin, numit și ulei de pin scoţian, este derivat din acele arborelui Pinus sylvestris. Este cunoscut pentru a fi curățător şi revigorant, având un miros puternic, uscat, lemnos. Unii oameni chiar spun că seamănă cu mirosul pădurii, iar alţii îl asociează cu oțetul balsamic.

Cu o istorie îndelungată și interesantă, pornind de la poveştile grecești antice şi folosit chiar de către Hippocrate însuși, uleiul de pin este o metodă terapeutică pentru curățare, reducerea durerii, amplificarea energiei și ameliorarea stresului. Prin distilarea cu abur, uleiul esențial de pin poate fi creat chiar și din scoarța de pin moartă sau căzută.

Denumirea botanică:

  • Pinus sylvestris.

Familia:

  • Pinaceae.
Cunoscut şi sub numele de:
  • pin forestier, pin scoţian, pinul Scoţiei.

Beneficiile uleiului esenţial de pin

1. Reducerea inflamaţiei

Uleiul esențial din pin este un agent natural analgezic și antiinflamator. Astfel, poate fi utilizat ca substitut natural pentru medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

Uleiul esențial de pin a fost folosit și pentru a ajuta la combaterea daunelor radicalilor liberi, care duc adesea la umflare sau durere și pot contribui chiar la boli cronice precum cancerul și artrita.

2. Atenuarea durerii

Uleiul esențial de pin este considerat un analgezic și, prin urmare, este un remediu bun pentru persoanele care suferă de dureri articulare, artrită și afecțiuni reumatice. Pe lângă faptul că este un analgezic, este și un agent antiinflamator, ceea ce înseamnă că reduce inflamația și roșeața zonelor afectate, eliminând simultan durerea.

3. Un plus de energie

Uleiul de pin oferă efecte revigorare atât asupra corpului, cât și a minții. Poate ajuta la ameliorarea oboselii mentale și fizice, precum și la îmbunătățirea focalizării, vigilenței și a memoriei. 

Uleiul esențial de pin încurajează sentimentele pozitive, stimulând în același timp încrederea în sine. Ca atare, poate oferi chiar ameliorarea simptomelor depresiei. Pentru a-ţi îmbunătăți nivelul de energie și starea de spirit, poţi difuza câteva picături de ulei esențial de pin în casă sau la birou.

Îl poţi utiliza, de asemenea, ca un parfum natural atunci când ai nevoie de o mai bună concentrare pentru un proiect dificil, pentru studiu, efectuarea unui drum lung sau orice altă situație în care atenţia este importantă.

4. Decongestionant natural

Uleiul esențial de pin a fost folosit de mult timp ca și expectorant și decongestionant. Acest lucru se datorează faptului că ajută la eliminarea flegmei. Ba chiar mai mult, poate reduce durerea în gât.

Permite organismului să lupte împotriva infecției mai rapid, reducând timpul de recuperare. O modalitate excelentă de a-l folosi este să combini uleiul cu ulei esențial de eucalipt și ulei de nucă de cocos, apoi freacă-l pe piept, gât și partea superioară a spatelui pentru a ajuta la deschiderea căilor nazale.

5. Luptă împotriva acneei

Unul dintre cele mai importante beneficii este rolul său în tratarea diverselor probleme ale pielii. Dermatologii prescriu adesea acest ulei pentru tratarea psoriazisului, mâncărimii, cosurilor, eczemelor, bolilor pielii, scabiei, plăgilor și puricilor.

Îți oferă o piele echilibrată, netedă, reînnoită și strălucitoare și poate acționa, de asemenea, ca un antioxidant pentru radicalii liberi, care au un impact negativ asupra pielii tale.

6. Odorizant natural de cameră

Uleiul esențial de pin este excelent pentru reîmprospătarea mirosului din casă. Este un odorizant natural, deoarece elimină microbii care provoacă mirosurile neplăcute. Poate chiar să omoare agenți patogeni transmisişi în aer, precum gripa și virusurile de răceală.

Poţi utiliza uleiul de pin pentru a reîmprospăta mirosul adăugând câteva picături în difuzorul tău. Pentru un amestec eficient și aromat, amestecă pinul cu uleiurile esențiale Neroli și Cedarwood.

Poţi adăuga, de asemenea, aceste uleiuri într-o sticlă umplută cu apă. Apoi pulverizează în jurul mobilierului, scaunelor din vehiculul tău sau oriunde altundeva petreci mult timp. 

7. Stresul combătut prin intermediul masajului

Un masaj regulat cu ulei esențial de pin poate îmbunătăți efectele relaxante ale acestui tip de terapie. Te va ajuta să ameliorezi stresul mental, să te simți energizat și cu o stare excelentă de spirit. Atunci când este utilizat în mod regulat, uleiul de pin poate reduce semnificativ anxietatea și tensiunea. 

8. Un metabolism mai bun

Uleiul esențial de pin accelerează arderile metabolismului şi este util în purificarea organismului datorită capacității sale de a trata problemele intestinale. Fiind un diuretic natural, ajută la eliminarea excesului de apă din corp, prin urinare.

Prin stimularea frecvenței și cantității de urină, eliminați mai mult acid uric, exces de apă, sare și grăsimi din corp. De asemenea, menține rinichii sănătoși, deoarece nu trebuie să filtreze toxinele mai mult de o dată. Uleiul esențial de pin este folosit și în caz de intoxicații alimentare, căci stimulează organismul să proceseze, precum și să elimine toxinele într-un ritm mai rapid prin urinare.

9. Îndepărtează puricii

Pentru a utiliza uleiul împotriva puricilor, adăugă câteva picături în apă, într-o sticlă cu pulverizator, împreună cu aproximativ o linguriță de alcool. Agită bine și apoi pulverizează pe covoare, mobilier, paturile animalelor și oriunde altundeva s-ar putea ascunde aceste insecte enervante.

Influenţe spirituale

  • purificator,
  • elimină energiile negative,
  • apără împotriva blestemelor,
  • folosit pentru binecuvântări şi atragerea abundenţei,
  • este asociat cu fertilitatea,
  • ajută la comunicarea cu spiritele,
  • ajută la vindecare şi aduce inspiraţie,
  • stimulează încrederea şi curajul,
  • oferă speranţă şi determinare. 
Citeste mai mult
Beneficiile uleiului esential de oregano

Beneficiile uleiului esential de oregano

Folosit de peste două mii de ani, uleiul esențial de oregano este nativ din regiunea mediteraneană. Beneficiile uimitoare de vindecare au fost descoperite pentru prima oară în Grecia, acesta fiind utilizat ca antibacterian. 

Cultivat în zonele muntoase de înaltă altitudine, se numește "oregano" sau "bucuria munților". În timp ce planta este renumită ca şi condiment, uleiul esențial de oregano este o formă concentrată, care are foarte multe beneficii asupra sănătăţii. 

Derivatul latin:

  • Origanum Vulgare;

Note privind siguranţa

  • Nerecomandat gravidelor,
  • Dacă este aplicat pe piele, se recomandă diluarea acestuia cu un ulei esenţial purtător. 

Influenţe aromaterapeutice

  • Purifică,
  • Oferă sentimentul de siguranţă.

Utilizări generale:

  • antibacterial,
  • antiviral,
  • antifungic,
  • antioxidant,
  • digestiv, 
  • antialergic,
  • antiinflamator.

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. Tratează problemele respiratorii

Uleiul esențial de oregano acționează ca un expectorant, eliminând astfel mucusul îngroşat din tracturile respiratorii și sinusuri. Este un balsam liniștitor pentru plămâni și gâtul inflamat, prin urmare, previne și tratează simptomele afecțiunilor respiratorii.

2. Proprietăţi puternice aniinflamatoare

Un studiu publicat în 2010 constată că uleiul esențial de oregano are proprietăți antiinflamatorii care ajută la calmarea multor tipuri de inflamații, interne sau externe.

Atunci când este aplicat topic, poate reduce roșeața și iritarea pe zona afectată. Ba chiar mai mult, poate ameliora durerea asociată cu artrita sau rănile uşoare. 

3. Previne infecţiile

Conform unei cercetări publicate în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară, uleiul esențial de oregano rotejează împotriva infecțiilor bacteriene cum ar fi: infecția tractului urinar, tifoida, holeră, răni, infecții ale pielii și otrăviri alimentare.

O cercetare condusa de Dr. Harry Preuss, sugerează că uleiul de oregano are proprietăţi antimicrobiene, care ajuta la prevenirea infecţiei cu Staphylococcus Aureus.

4. Protejează corpul împotriva infecţiilor antifungice

Virușii, bacteriile, ciupercile și protozoarele sunt cei patru agenți responsabili de bolile transmisibile și infecțioase. Dintre acestea, ciupercile sunt responsabile pentru unele dintre cele mai îngrozitoare și infecții fatale, atât interne, cât și externe.

Ele pot provoca infecții urâte, dureroase și mortale în: ureche, nas și gât, care, dacă nu sunt tratate devreme, pot ajunge la creier și pot deveni letale. Multe infecții ale pielii sunt, de asemenea, cauzate de aceste ciuperci. Uleiul de oregano, dacă este utilizat în mod regulat, fie intern sau extern, poate proteja eficient organismul împotriva multora dintre aceste infecții fungice.

5. Virozele, o amintire!

Potrivit unui studiu din 2011, uleiurile esențiale de oregano au proprietăți antivirale care asigură protecția împotriva infecțiilor virale. Aceasta înseamnă întărirea imunităţii împotriva răcelii, oreionului, rujeolei, variolei și a altor probleme cauzate de viruși.

Această stimulare a sistemului imunitar ajută la apărarea împotriva infecțiilor virale mortale și chiar a tulburărilor autoimune. Uleiul esenţial stimulează de asemenea producţia şi funcţionarea celulelor albe din sânge, principala linie de apărare a organismului.

6. Elimină viermii intestinali

Multe tipuri de paraziți, cum ar fi viermi rotunzi, păduchii, țânțarii și puricii, trăiesc în interiorul sau în afara corpului uman. Acești paraziți folosesc corpul uman ca sursă de hrană și ca purtător al bolilor transmisibile. Atunci când este ingerat, cu ajutorul capsulelor vegetale, acest ulei poate elimina viermii intestinali, iar aplicat în exterior, previne  şi omoară paraziţii neplăcuţi, prezentaţi mai sus. Prin urmare, nu este neobișnuit să se găseşti uleiul esențial de oregano ca o componentă principală a spray-urilor organice și a repelenților.

7. Reglează menstruaţia

Acest ulei puternic este benefic pentru reglarea menstruației și întârzierea apariției menopauzei. Ca emenagog, poate ajuta la reducerea simptomelor de menopauză, inclusiv tulburări de dispoziție și schimbări hormonale.

8. Alergia, mai uşor de suportat. 

Alergiile sunt hiper-reacții ale corpului la stimulii externi. Uleiul esenţial de oregano, un sedativ de natură, calmează această hipersensibilitate. Prin calitatea sa antiinflamatoare, severitatea alergiilor poate fi redusă.

9. Ajută sistemul digestiv

Conform unui studiu publicat în 2010, uleiul esențial de oregano are capacitatea de a ajuta procesul digestiv prin creșterea secreției de sucuri gastrice. De asemenea, crește digestibilitatea nutrienților și a enzimelor care ajută la absorbția alimentelor. 

Influenţe spirituale

  • ajută la echilibrarea primei chakre,
  • ajută la echilibrarea cele de-a doua chakre,
  • echilibrează chakra 3, responsabilă pentru puterea personală. 
  • atrage pacea, fericirea şi siguranţa în relaţii,
  • încurajează concentrarea şi gândirea limpede,
  • aduce alinare în doliu şi comemorarea celor dragi,
  • atrage frumuseţea şi prosperitatea în casă. 

 

Corespondenţe:

Zodiac: 

  • Berbec,
  • Gemeni,
  • Balanţă,
  • Fecioară.

Sistemul solar: 

  • Marte,
  • Mercur.

Elemente: 

  • Aer,
  • Foc.

Zeiţe: 

  • Afordita,
  • Kupala,
  • Venus. 

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru felul în care reacţionăm la dezvoltarea personală, afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

  • ,,Sunt coştiincios."
  • ,,Fac parte din întreg."

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură diluată din acest ulei pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute. 
Citeste mai mult
Beneficiile R.C. Blend asupra sănătăţii şi a spiritului

Beneficiile R.C. Blend asupra sănătăţii şi a spiritului

RC Blend nu este un ulei independent, ci mai degrabă o combinație de uleiuri esenţiale, precum: ulei esenţial de chiparos, ulei de molid și trei tipuri diferite de ulei de eucalipt. Amestecurile complexe din uleiul esenţial RC includ şi mirtul, pinul, lavanda, marjoramul şi menta. 

Beneficii asupra sănătăţii

Beneficiile uleiului esenţial RC includ combaterea infecţiilor respiratorii, stimularea sistemului imunitar, eliminarea inflamaţiilor şi a durerii, inducerea unui somn liniştit şi scăderea senzaţiei de stres. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de energie și la detoxifierea organismului.

Creşterea nivelului de energie: Aroma anumitor uleiuri esențiale din acest amestec are o legătură puternică cu sistemul limbic şi zona emoțională a creierului nostru. RC este folosit adesea inainte de antrenamente, pentru a creşte energia şi starea de spirit. Uleiul de molid din componenţa blendului are o influenţă directă asupra nivelului de energie. 

Reducerea inflamaţiilor: 

Toate uleiurile constituente din RC au efect asupra inflamațiilor, fie pe piele sau articulații, fie pe plan intern, ajutând la ameliorarea durerilor cronice, spasmelor şi țesuturilor inflamate. Uleiul de eucalipt globulus este considerat a fi cel mai activ ingredient în liniştirea muşchilor inflamaţi, după un antrenament intens. 

Tratarea tusei şi a răcelii: 

RC are puternice proprietăți antibacteriene, antivirale, expectorante și stimulative, ceea ce îl face foarte eficient pentru tratamentul infecțiilor respiratorii. Difuzarea acestui ulei poate ajuta la eliminarea mucusului si la expulzarea din organism, care deseori accelerează vindecarea acestor infecţii, deoarece bacteriile şi virusurile se dezvoltă în aceste fluide corporale. 

Întărirea sistemului imunitar:

Proprietățile antiseptice, antibacteriene și antivirale din uleiul esențial de molid, un ingredient esențial al uleiului esențial RC, face ca acest amestec să fie o alegere înțeleaptă pentru cei care doresc să-și îmbunătăţească imunitatea. 

Îngrijirea pielii:

Atunci când este amestecat cu un ulei de bază, poate ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor, stimularea creșterii celulelor noi, protejarea pielii împotriva infecțiilor și eliminarea afecțiunilor inflamatorii, precum eczema, psoriazis, dermatită alergică și acnee. 

Influenţe spirituale

Uleiul esenţial RC Blend deschide plexul solar si chakra inimii. Ne ajută la o mai bună exprimare de sine, eliberând congestia plămânilor și a sistemului limfatic, acest lucru făcându-ne să ne simţim plini de bucurie și speranță.

Cei care se simt epuizați, trişti şi cu o durere profundă în piept și plămâni, pot elimina toate dezechilibrile menţionate prin intermediul aplicării uleiului pe zonele sensibile. 

Difuzarea uleiului esential RC este una dintre cele mai bune metode pentru combaterea stresului şi a anxietăţii. Natura sedativă și anxiolitică a uleiurilor de chiparos și eucalipt ajută acest amestec să scadă nivelul hormonilor de stres din organism și să stimuleze sentimentul de calm.

Recomand aplicarea unor cantități mici de ulei esențial RC pe piept sau pe gât, pentru a inspira treptat pe parcursul zilei, menținând nivelul de stres sub control.

Efectele asupra minţii sunt cele de elevare spirituală şi de energizare a întreg organismului. 

Modalităţi de utilizare

Înainte de antrenament

Aplică câteva picături pe grupele de mușchi care vor fi solicitate în antrenament, pe partea din spate a genunchilor sau pe orice alte articulații care vor fi suspuse efortului. 

Masaj

RC poate fi un ulei pentru masajul ideal, având în vedere gama variată de antioxidanți pe care o conţine. Acesta poate ajuta la oxigenarea și stimularea formării de noi celule, în același timp relaxând tensiunea și calmând durerea. 

Picioare, piept şi încheieturi

Aplicarea acestui amestec de ulei esențial la sfârșitul zilei este o practică mai mult decât eficientă. Câteva picături pe picioare în fiecare noapte pot contribui la menținerea unei bune circulații. Aplicarea pe piept poate ajuta la eliminarea infecțiilor respiratorii și poate accelera vindecarea după răceală sau gripă. 

Uleiul esenţial şi afirmaţiile pozitive

Utilizează afirmațiile pentru a condiționa convingerile personale, folosind cuvintele și gândurile drept un magnet pentru ceea ce îţi doreşti. Suntem ceea ce gândim.

Dacă întotdeauna îţi repeţi în mod inconştient că eşti o persoană irascibilă şi stresată, vei continua să acţionezi ca atare. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru subconștient crede ceea ce îi spunem.

Repetarea afirmațiilor ne poate permite să schimbăm credințele condiționate. De-a lungul timpului, repetând aceste afirmații pozitive, îți vei reprograma subconștientul.

Deoarece acest amestec de uleiuri esenţiale este responsabil pentru nivelul organismului de energie, afirmaţia care îi corespunde este: ,,Am grijă de mine însămi"

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură din RC Blend pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) ,,Am grijă de mine însămi" timp de 2-3 minute. 
Citeste mai mult
Echilibrarea chakrei inimii

Echilibrarea chakrei inimii

Chakra inimii (Anahata) influențează puternic capacitatea de a da și de a primi dragoste într-un mod sănătos. Așa cum dragostea este infinită, la fel este şi Chakra Anahata. Când inima noastră se deschide iubirii divine, dragostea este infinită. Există numeroase zicale despre natura nesfârșită a Chakrei Anahate: "A avea o inimă mare", "o inimă la fel de adâncă ca și oceanul" și "a avea un loc în inimă pentru toată lumea".

Anahata are grijă de capacitatea noastră de a face față tristeții, trădărilor sentimentale sau pierderi ale persoanei iubite. 

ATITUDINILE EMOȚIONALE ȘI MENTALE CARE DETERMINĂ SAU REFLECTĂ DISFUNCȚII

Chakra hiperactivă

Furios, gelos, îi blamezi pe ceilalti, meschin, zgârcit, ai prea multă încredere în ceilalți, permiţi să fii călcat în picioare și să se profite de pe urma ta.Dacă este hiperactivă, se folosește culoarea verde urmată de roz sau tonuri de roșu deschis.

 Chakra hipoactivă

Simţi o constantă nevoie de confirmare a valorii de sine, eşti nesigur, incapabil să-ți întărești voința, posesiv, resimţi îndoieli de sine în permanență, lipsă de compasiune. Dacă este hipoactivă- folosiţi culoarea verde.

 

FUNCŢIILE FIZICE

Acest centru are influență asupra funcționalității glandei timus și a întregului sistem imunitar al organismului. Este legată de inimă și de activitatea pulmonară, cât și de sistemul circulator. Influenţează asimilarea substanțelor nutritive. Are o influență puternică asupra bolilor copilăriei și a dezvoltării unui sistem imunitar puternic împotriva lor. Este legat de activitățile de regenerare a țesuturilor.

 

ORGANELE

Spatele superior, inima, cavitatea toracică, plămânii, sistemul circulator, pielea, mâinile, sângele, nervul vag.

 

GLANDA HORMONALĂ

Timusul

 

FUNCȚIILE PARANORMALE

Acest centru mediază și echilibrează activitățile celorlalte chakre. Dacă nu este în echilibru, este foarte probabil să producă un dezechilibru și celorlalte chakre. Este legat de acel nivel al conștiinței noastre care trezeşte o mare compasiune și activează capacitățile noastre interioare de vindecare. Dacă este stimulată în mod corect și potrivit prin culoare, poate deschide capacitatea de a vedea forțele profunde la oameni,  plante și animale, cât și o cunoaștere a sentimentelor și adevăratelor stări ale altora.

Se spune ca prin această chakră sufletul pătrunde în corp. Reprezintă localizarea unității cu ceilalți.

 

TIPUL DE FORȚĂ

Forţa vitală, conştiinţa de grup.

 

SEMNIFICAȚIA

Iubirea

 

TEMA

Capacitatea de a-l accepta pe celălalt exact aşa cum este.

 

FRECVENȚA

 250 – 475Hz

 

LOCALIZARE

În zona inimii.

 

CULOAREA

Verde (o nuanță fumurie care trimite cu gândul înspre pace și armonie), roz.

 

ELEMENTUL

Aer

 

SIMȚUL

 Pipăit

 

NOTA MUZICALĂ

Fa

 

MANTRA

YAM

 

ULEIURI ESENŢIALE PENTRU ECHILIBRAREA CHAKREI INIMII

 

SEMNE DE ECHILIBRU

  • Capacitatea de a exprima iubirea,
  • Darnic,
  • Milostiv,
  • Vesel,
  • Mulțumit.

 

SEMNE DE DEZECHILIBRU

  • Nu poți da sau primi iubire necondiționată,
  • Egoist,
  • Gelos,
  • Răuvoitor,
  • Îndurerat,
  • Singurătate excesivă,
  • Depresie.
Citeste mai mult
Echilibrarea chakrei plexului solar cu ajutorul uleiurilor esentiale

Echilibrarea chakrei plexului solar cu ajutorul uleiurilor esentiale

Chakra Solar Plexus influențează puternic identitatea noastră și sentimentul de stimă de sine. Dezechilibrul acestui centru energetic poate duce de la stima de sine scăzută, până la un comportament egoist sau arogant.

Vitalizează sistemul nervos simpatic (care activează involuntar mușchii ce mobilizează corpul pentru acțiune). 

Aceasta chakră înregistrează emoţii ce pot încorpora atât sentimente din corpul emoțional, cât și gânduri concrete din corpul mental .

ATITUDINILE EMOȚIONALE SAU MENTALE CARE DETERMINĂ SAU REFLECTĂ DISFUNCȚII

1. Funcție hiperactivă

Emite judecăți, critic, nerușinat din punct de vedere mental, absolutist în atitudine, plănuiește întotdeauna și nu se manifestă mai niciodată, încăpățânat. Are întotdeauna nevoie mare de schimbare, de variații.

2. Funcție hipoactivă

Se simte lipsit de recunoaștere, distant, se simte izolat, înfricoșat să afle lucruri noi, probleme psihosomatice.

FUNCŢIILE FIZICE

Acest centru este legat de zona plexului solar a corpului. Include sistemul digestiv, glandele suprarenale, stomacul, ficatul şi vezica biliară. Ajută organismul în asimilarea substanțelor nutritive. Este legat si de funcțiile emisferei stângi a creierului. Multe boli invalidante, ulcere, probleme intestinale și afecțiuni psihosomatice sunt ușurate prin lucru cu acest centru.

ORGANELE REPREZENTATIVE

Este în legătură cu pancreasul, spatele inferior, cavitatea abdominală, sistemul digestiv, sistem nervos, stomac, ficat, vezica biliară, splina şi sistemul neurodigestiv.

 GLANDA HORMONALĂ

Pancreasul 

 FUNCŢIILE PARANORMALE

Este legat de nivelul conștiintei care ne poate face clarvăzători, ne oferă capacitatea de a simți sentimentele şi emoţiile celorlalti. Este un centru de simpatie şi impresii parapsihologice generale. Atunci când este stimulat corect, deschide înţelegerea talentelor și capacităţilor altor suflete. Ajută foarte mult la acordarea noastră cu elementele naturii.

Este centrul energiei personalității, adică a puterii personale, a inițiativei și a creativităţii .

 

TIPUL DE FORȚĂ

  •  Forţa astrală,
  • Emoția,
  • Dorința,
  • Atingerea.

SEMNIFICAȚIA

Comportamentul.

TEMA

Voința, intelectul și a răzbate cu ajutorul voinței.

 FRECVENȚA

500 –> 475Hz

 LOCALIZARE  

Ușor deasupra ombilicului.

 

ULEIURILE ESENȚIALE CARE EHILBREAZĂ CHAKTA PLEXULUI SOLAR

 CÂND CHAKRA ESTE ECHILIBRATĂ

  • te simți bine în pielea ta,
  • ai pace interioară,
  • ai încredere în tine fără să fi arogant,
  • atitudine calmă,
  • ești răbdător,
  • ești flexibil.

SIMPTOME ALE DEZCHILIBRULUI

  • comportament arogant, egoist, stimă de sine scăzută,
  • sentimentul că ești abandonat, respins, sentimental că lumea se învârte în jurul tău,
  • nervozitate
  • dificultatea de a-ți întelege și controla emoțiile,
  • ești rebel și încerci să-I mulțumești pe ceilalți,
  • ești nervos, stresat,
  • comportament dependent și tulburări de alimentație.

 

CULOAREA

 GALBEN, culoare asociată învățării intelectuale și a gândirii limpezi.

 Hipoactivă -  se foloseste culoarea galbenă .

 Hiperactivă - se foloseste culoarea VIOLET cu PURPURIU, cu o mică doză de GALBEN.

 ELEMENTUL

  • Foc

CRISTALE

  • Chihlimbar,
  • Citrin,
  • Topaz auriu
  • Piatra soarelui,
  • Calcit galben.

 SUNET

  • E/Ahm

SIMȚUL

  • Văz.

 NOTA MUZICALĂ

  •  Mi

 

Citeste mai mult
Echilibrarea chakrei radacină cu ajutorul uleiurilor esenţiale

Echilibrarea chakrei radacină cu ajutorul uleiurilor esenţiale

Chakra rădăcinină se axează pe nevoile noastre fundamentale de supraviețuire, securitate și mijloacele de subzistență. Când chakra rădăcină este dezechilibrată, te vei simți dezrădăcinat, confuz și nu vei avea capacitatea de a te deplasa înainte. Fără o chakră rădăcină echilibrată, este imposibilă echilibrarea completă a celorlalte chakre.

DENUMIRI ALTERNATIVE:

  • Chakra Rădăcină,
  • Bazală,
  • Muladhara.

LOCALIZAREA:

  • La baza coloanei vertebrale, în zona coccisului.

FUNCȚIILE ȘI ORGANELLE PE CARE LE GUVERNEAZĂ

Suprarenalele, coloana, oasele, dintii, unghii, ambele picioare, anus, rect, intestine, rinichi, prostata, sânge, formarea celulelor.

SEMNE DE ECHILIBRU

  • Înrădăcinat;
  • În siguranță;
  • Mulțumit;
  • Împlinit.

SIMPTOMELE DE DEZECHILIBRU

  • Dezrădăcinat;
  • Neclar în scopuri;
  • Fricos;
  • Nesigur;
  • Confuz.

CULOAREA CARACTERISTICĂ:

Roșu, culoarea sângelui și a vitalității

ELEMENTUL GUVERNANT:

  • Pământ

SIMȚUL:

  • Mirosul

NOTA MUZICALĂ:

  • DO

FRECVENȚA:

  • 800 –> 1200Hz 

ULEIURI ESENTIALE PENTRU ECHILIBRAREA CHAKREI BAZALE:

UTILIZAREA ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU ECHILIBRAREA CHAKRELOR

Masajul, reflexologia, meditația, rugăciunea și tehnicile energetice care utilizează uleiuri esențiale contribuie la restabilirea echilibrului specific fiecărei chakre.

Citeste mai mult
Uleiuri esentiale pentru incotinenta urinara

Uleiuri esentiale pentru incotinenta urinara

Incontinența urinară este o afecțiune de care suferă atât copiii, cât și adulții. Se datorează incapacității de a controla musculatura tractului urinar și se manifestă prin urinare necontrolată, în special noaptea.

Una din problemele pe care femeile le întâmpină după naștere este incontinența urinară sau lipsa controlului asupra musculaturii vezicii urinare. Prin urmare, această condiţie medicală este prezentă la un număr de două ori mai mare de femei decât la  bărbaţi. Alte cauze, specific feminine, care o pot provoca sunt: schimbările hormonale din timpul menopauzei şi afecţiuni ale muşchilor care sprijină uretra. Toate aceste evenimente afectează tractul urinar şi slăbesc muşchii. Pe de altă parte, uretra femeilor este mult mai scurtă decât cea a bărbaţilor, adică este susţinută de mai puţină musculatură. 

Femeile suferă de incontinență urinară din cauza faptului că mușchii pelvieni și cei ai vezicii urinare slăbesc în urma presiunii sarcinii asupra uterului.

Incontinenţa urinară poate apărea sub mai multe forme: cea legată de stres sau efort (afectează femeile tinere şi apare ca urmare a muşchilor slăbiţi), incontinenţa de urgenţă ( pierdere de urină, însoţite de o nevoie constantă de a urina), din plin (pierderi de urină apărute atunci când vezica este mult prea plină), de reflex (specifică persoanelor cu afecţiuni neurologice). 

Ai aceste simptome? 

  • presiune sau spasme în zonă pelviană
  • urinarea frecventă
  • urinarea în timpul somnului.

 

Soluţia naturală

Dacă răspunsul este afirmativ, încearcă acum uleiul esențial Copaiba și aplică-l zilnic pe zona pelviană și pe abdomenul inferior. Aplicat înainte de culcare, previne incontinența și asigură un somn liniștit.

Aplicarea zilnică, pe zona pelviană, a uleiului esențial de Copaiba, în amestec cu complexul de uleiuri vegetale V6 va întări mușchii pelvieni, mușchii vezicii urinare și va îmbunătăţi controlul asupra vezicii urinare.

Deasemenea, uleiul esențial de copaiba va avea pe lângă efectul tonifiant și un efect anti-inflamator, analgezic , antiinfecțios, antibacterian, regenerator al pielii, calmant asupra nervos.

Citeste mai mult