Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Ulei esential cypress

Beneficii ale uleiului esențial de chiparos

Astăzi, folosit mai des în comerț în parfumuri și șampoane, chiparosul este menționat în Vechiul Testament în cartea Isaia, dar unele versiuni ale Bibliei susțin că acesta este lemnul pe care l-a folosit Noe pentru a construi arca. 

Frunzele și conurile acestei plante au fost folosite în medicina populară din întreaga lume de secole. Are reputația de antiseptic, astringent, pentru ameliorarea hemoroizilor și a diareei, pentru combaterea paraziților, pentru ameliorarea durerii și pentru multe altele.

  VĂ PROTEJEAZĂ FICATUL

În 2007, cercetătorii din Egipt au izolat compușii din frunzele de chiparos și i-au testat pe ficatul de șobolan.  Ei au descoperit că acești compuși au protejat ficatul șobolanilor, datorită activității lor antioxidante. Antioxidanții sunt compuși care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi, care pot provoca stres oxidativ. Acest lucru este legat de boală și îmbătrânire nesănătoasă.

Aplicare: Adăugați 2-3 picături de ulei esențial de chiparos la 30 ml de ulei purtător preferat într-o sticlă cu rolă și frecați-vă abdomenul o dată pe zi timp de până la 4 săptămâni. 

 

ANTIOXIDANT CARE VĂ POATE PROTEJA CREIERUL

Uleiul de chiparos este un antioxidant dovedit, dar aceasta nu este singura cercetare care arată capabilitățile sale de a ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În 2015, oamenii de știință au descoperit că uleiul de chiparos este bogat în flavonoide, inclusiv quercetină, componente cheie ale antioxidanților benefici! 

Uleiul de chiparos poate acționa, de asemenea, ca ceea ce se numește „inhibitor BChE”, care previne defalcarea unui neurotransmițător critic din creier și poate ajuta la prevenirea bolilor neurologice precum Alzheimer. Datele sunt neuniforme despre cât de puternic este uleiul de chiparos în această zonă, dar cu siguranță este o sursă benefică de compuși care promovează sănătatea!

Aplicare: Difuzează câte 2 picături de ulei esențial de chiparos, tămâie și  lămâie pentru un puternic antioxidant, care stimulează creierul!

 

DETERGENT ANTIBACTERIAN 

S-a demonstrat că uleiul de chiparos are un efect antimicrobian „semnificativ” asupra mai multor tulpini de bacterii, inclusiv E. coli .

Uleiul de chiparos are și alte avantaje. Biofilmele sunt un grup de microorganisme care sunt „lipite” de suprafețe. Bacteriile dăunătoare din biofilm pot fi dificil de curățat fără agentul de curățare potrivit, dar cercetările arată că uleiul de chiparos îl poate curăța eficient.

Este important de reținut că, ca agent de curățare, uleiul de chiparos funcționează cel mai bine asupra bacteriilor „gram-pozitive” sau tipului de bacterii care cedează antibioticelor. De asemenea, s-a dovedit a fi un antifungic eficient, inhibând chiar și Candida albicans , atunci când este combinat cu ulei de lavandă. 

Folosirea acestuia pentru a vă dezinfecta casa este o modalitate excelentă de a vă ajuta să evitați antibioticele!

Aplicare: Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale de chiparos și lavandă la soluțiile de curățare a bucătăriei.

 

ANTIVIRAL PUTERNIC PENTRU HERPESUL LABIAL

Uleiul esențial de chiparos a făcut parte dintr-un studiu din Irak care a testat diverse extracte de plante și uleiuri esențiale din familia chiparoșilor, precum și altele, în tratarea Herpes Simplex-1. 

Acești compuși naturali au fost comparați cu aciclovirul, un medicament folosit pentru a trata acest tip de infecție virală. Toate uleiurile s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca aciclovirul, dar uleiul esențial de chiparos a avut cele mai bune rezultate.

Acestea au fost studii de laborator testate asupra virusului la microscop, cu toate acestea, capacitățile antivirale ale uleiului de chiparos pot fi utile!

Adăugați 2 picături de ulei de chiparos la 30 ml ulei cocos și aplicați local.

 

VINDECAREA RĂNILOR

În mod tradițional, uleiul esențial de chiparos a fost folosit pentru vindecarea rănilor. Acest lucru se poate datora faptului că poate contracta vasele de sânge, ceea ce înseamnă că are potențialul de a ajuta la coagularea rapidă a sângelui atunci când este utilizat pentru leziunile sângerânde.

Uleiul de chiparos a fost folosit și de companiile comerciale pentru a face săpunuri. Împreună cu abilitățile sale antimicrobiene, acest ulei este o alegere ideală pentru tăieturi și zgârieturi.

 

COMBATE BOLILE DE PIELE

Uleiul esențial de chiparos a fost folosit în dermatologie pentru a trata acneea , porii blocați, celulita, ca deodorant, în hiperhidroză, ten gras, erupții cutanate și rozacee. Este folosit în mod obișnuit ca tratament pentru acnee și se găsește frecvent în soluțiile de curățare a feței.

Aplicare: Faceți un toner diluând 6 picături de chiparos și 6 picături de lavandă în 15 ml de alcool. Apoi adăugați încet 15 ml de hidrolat de hamamelis și 30 ml de apă distilată. Pulverizați pe piele. A se păstra la loc rece și se aruncă după 1 lună.

 

ERBICID MAI SIGUR

Studiile arată că este eficient atât ca erbicid și fungicid, cât și ca insecticid. 


SPRAY PENTRU UCIDEREA BURUIENILOR DE CASĂ

Ingrediente

  • Flacon cu pulverizator de 500 ml
  • 400 ml oțet alb distilat
  • 30 ml săpun lichid castilia 
  • 3 picături de ulei esențial salcie himalaiană(wintergreen)
  • 3 picături de ulei esențial de cuișoare
  • 3 picături de ulei esențial de scorțișoară
  • 3 picături de ulei esențial de portocale
  •  3 picături de ulei esențial de chiparos(cypress)
  • AJUTOR RESPIRATOR

    Uleiul de chiparos a fost utilizat în mod tradițional în aromaterapie în tratamentul răcelilor, tusei, bronșitei, astmului, inflamației dgâtului (faringită) și sinuzitei. Este o alegere înțeleaptă să adăugați difuzorului dvs. atunci când sunteți bolnav de astm sau alergii respiratorii! 

    Aplicare: Difuzați câte 2 picături de uleiuri esențiale de portocale, mandarină și chiparos atunci când vă confruntați cu răceli, tuse și alte probleme respiratorii minore .

    VARICE

    Uleiul esențial de chiparos este utilizat în mod obișnuit și în mod tradițional pentru a trata venele varicoase. Acest lucru se poate datora capacității sale de a contracta venele. Credem că aceasta este o alegere sigură atunci când este diluată corespunzător pentru a fi folosită ca cremă pentru piele pe picioare.

     

    ULEIUL ESENȚIAL DE CHIPAROS ȘI SIGURANȚA

    Folosiți aceste sfaturi de siguranță  atunci când utilizați ulei esențial de chiparos, mai ales când îl încercați pentru prima dată:

  • Uleiul esențial de chiparos este în general sigur de folosit și cu o diluare adecvată, ar trebui să fiți în siguranță atunci când utilizați acest ulei. Deoarece poate contracta vasele de sânge, evitați ingerarea dacă aveți o tulburare de sângerare.
  • Păstrați-l în sticlă închisă la culoare pentru a evita oxidarea.
  • Unele surse susțin că uleiul de chiparos ar trebui evitat în timpul sarcinii, dar nu există cercetări care să susțină această afirmație. Cu toate acestea, e mai bine evitați să îl folosiți în timpul sarcinii sau când alăptați.
  • Uleiul de chiparos poate acționa cu problemele respiratorii fie ca ajutor, fie ca iritant. Utilizați cu precauție dacă aveți astm sau alergii.
  • Uleiul esențial de chiparos este sigur de utilizat în difuzor și aplicații topice dacă îl mențineți la 1% sau mai puțin pentru copii.
  • Nu consumați direct din sticlă și nu beți cu apă (rețineți că uleiul și apa nu se amestecă).
  • Nu rămâneți pe ulei de chiparos pentru o perioadă lungă de timp. În mod ideal, ar trebui să vă rotiți uleiurile la fiecare câteva săptămâni.
  • Opriți imediat utilizarea acestuia dacă aveți reacții adverse.
  • Utilizați cu precauție dacă luați medicamente. 
  • Uleiul esențial de chiparos are o consistență subțire, limpede și o aromă de pământ. Se amestecă bine cu alte uleiuri lemnoase sau pe bază de rășină, cum ar fi tămâia sau smirna , cu flori precum lavandă sau mușcată și cu familia de uleiuri citrice .

    Această minune din Marea Mediterană este o completare grozavă și accesibilă pentru dulapuldumneavoastră cu uleiuri de vindecare. Îngrijirea rănilor, protecția ficatului și acneea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să aveți ulei esențial de chiparos la îndemână astăzi!