Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Amestecarea corecta a uleiurilor esentiale

Amestecarea corecta a uleiurilor esentiale

Este un fapt bine cunoscut: aromele declanșează emoții și amintiri. Pe scurt, lobul olfactiv, care este responsabil pentru simţul mirosului, face parte din sistemul limbic, acesta gestionând emoțiile și amintirile pe termen lung.

Una dintre cele mai bune metode pentru a începe să creezi arome personalizate este prin experimentarea combinării uleiurilor esențiale pe care le iubești.

Poţi apoi experimenta folosind amestecurile în difuzoare, săpunuri și spray-uri pentru cameră și corp. În timp ce acesta este un proces distractiv și creativ, amestecarea uleiurilor esențiale este o artă și o știință care necesită un pic de pricepere. 


Iată câteva elemente fundamentale pentru amestecarea uleiului esențial!

Notele olfactive

Uleiurile esențiale pot fi clasificate în diferite grupuri, pe baza aromelor:

Paşii pentru amestecarea uleiurilor esenţiale

Pentru început, alege uleiuri esențiale preferate! Dă frâu liber creativităţii! Începe să inhalezi! Nu îţi faceți griji în ce categorie se încadrează. Nu complica lucrurile: pentru început, alege cinci uleiuri esențiale.

1. Gândeşte-te la aromele tale preferate. Acest lucru te va ajuta să alegi uleiurile esențiale potrivite pentru amestecul tău. 

2. Efectuează un test organoleptic pe uleiurile alese. Pune o picătură din fiecare ulei esențial pe o bandă de testare a parfumurilor. Mişcă încet banda, în apropiere de zona nasului, creând cercuri în aer. 

3.  În cadrul acestui pas, vei avea nevoie de un pix şi o foaie. Scrie câteva cuvinte care pot descrie imaginile, gândurile, sentimentele și senzațiile pe care le experimentezi în legătură cu acel amestec. Acestea ar putea fi forme, texturi, culori, sunete, emoții. 

4. Lasă uleiul esențial să se evapore (între 10 şi 30 de minute). Între timp, inspiră aer curat! În continuare, ne vom întoarce la banda de testare. Observă dacă aroma este grea sau ușoară. Aroma inițială a durat mult? Utilizează termeni precum fructat, floral sau ierbos pentru a descrie parfumul. 

5. Lasă-ți imaginația să zburde! Asociază aroma cu o anumită formă! Este pătrat, o formă ascuțită, plată, dură, rotundă, dreptunghiulară, mare sau mic?

6. Închide ochii și asociază parfumul cu o personalitate! Descrie cât mai bine acest aspect! Este prietenos, seducător, timid sau carismatic?

7. Îndreaptă-ţi acum atenţia înspre corp! Cum te simți fizic și emoțional? Uleiul tău esențial este volatil, aroma ajungând direct în căile nazale? Sau uleiul a ajuns direct la pieptul tău? 

Echilibrul perfect

Având cele cinci uleiuri, acum este important să iei în considerare rezistența aromei uleiurilor pe care le-ai ales. Dacă o aromă este foarte puternică, nu ai dori să amesteci cantități egale cu o aromă slabă. Un exemplu excelent este lavanda amestecată cu mușețelul roman.

Mușețelul are o aromă mult mai puternică decât lavanda. Prin urmare, vei avea nevoie de un pic mai multă lavandă pentru a compensa - în caz contrar, mușețelul va învinge amestecul. Pentru a completa aromele, atât cea de lavandă cât și cea de mușețel, trebuie să amesteci de la patru, până la opt picături de lavandă cu o picătură de mușețel.

Exemple de amestecuri

Dacă nu ştii de unde să începeți cu amestecul tău, încearcă să practici aceste rețete de uleiuri esențial pentru a-ţi face o idee despre preferințele tale.

Amestecă bine toate ingredientele și depozitează-le într-o sticlă cu pulverizator sau un recipient de sticlă de culoare închisă. Ca în cazul oricărui amestec pe care îl utilizezi, trebuie să verifici toate datele de siguranță pentru uleiurile din amestecul tău.