Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Curiozitati despre uleiul esential de pin

Curiozitati despre uleiul esential de pin

Uleiul de pin, numit și ulei de pin scoţian, este derivat din acele arborelui Pinus sylvestris. Este cunoscut pentru a fi curățător şi revigorant, având un miros puternic, uscat, lemnos. Unii oameni chiar spun că seamănă cu mirosul pădurii, iar alţii îl asociează cu oțetul balsamic.

Cu o istorie îndelungată și interesantă, pornind de la poveştile grecești antice şi folosit chiar de către Hippocrate însuși, uleiul de pin este o metodă terapeutică pentru curățare, reducerea durerii, amplificarea energiei și ameliorarea stresului. Prin distilarea cu abur, uleiul esențial de pin poate fi creat chiar și din scoarța de pin moartă sau căzută.

Denumirea botanică:

  • Pinus sylvestris.

Familia:

  • Pinaceae.
Cunoscut şi sub numele de:
  • pin forestier, pin scoţian, pinul Scoţiei.

Beneficiile uleiului esenţial de pin

1. Reducerea inflamaţiei

Uleiul esențial din pin este un agent natural analgezic și antiinflamator. Astfel, poate fi utilizat ca substitut natural pentru medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

Uleiul esențial de pin a fost folosit și pentru a ajuta la combaterea daunelor radicalilor liberi, care duc adesea la umflare sau durere și pot contribui chiar la boli cronice precum cancerul și artrita.

2. Atenuarea durerii

Uleiul esențial de pin este considerat un analgezic și, prin urmare, este un remediu bun pentru persoanele care suferă de dureri articulare, artrită și afecțiuni reumatice. Pe lângă faptul că este un analgezic, este și un agent antiinflamator, ceea ce înseamnă că reduce inflamația și roșeața zonelor afectate, eliminând simultan durerea.

3. Un plus de energie

Uleiul de pin oferă efecte revigorare atât asupra corpului, cât și a minții. Poate ajuta la ameliorarea oboselii mentale și fizice, precum și la îmbunătățirea focalizării, vigilenței și a memoriei. 

Uleiul esențial de pin încurajează sentimentele pozitive, stimulând în același timp încrederea în sine. Ca atare, poate oferi chiar ameliorarea simptomelor depresiei. Pentru a-ţi îmbunătăți nivelul de energie și starea de spirit, poţi difuza câteva picături de ulei esențial de pin în casă sau la birou.

Îl poţi utiliza, de asemenea, ca un parfum natural atunci când ai nevoie de o mai bună concentrare pentru un proiect dificil, pentru studiu, efectuarea unui drum lung sau orice altă situație în care atenţia este importantă.

4. Decongestionant natural

Uleiul esențial de pin a fost folosit de mult timp ca și expectorant și decongestionant. Acest lucru se datorează faptului că ajută la eliminarea flegmei. Ba chiar mai mult, poate reduce durerea în gât.

Permite organismului să lupte împotriva infecției mai rapid, reducând timpul de recuperare. O modalitate excelentă de a-l folosi este să combini uleiul cu ulei esențial de eucalipt și ulei de nucă de cocos, apoi freacă-l pe piept, gât și partea superioară a spatelui pentru a ajuta la deschiderea căilor nazale.

5. Luptă împotriva acneei

Unul dintre cele mai importante beneficii este rolul său în tratarea diverselor probleme ale pielii. Dermatologii prescriu adesea acest ulei pentru tratarea psoriazisului, mâncărimii, cosurilor, eczemelor, bolilor pielii, scabiei, plăgilor și puricilor.

Îți oferă o piele echilibrată, netedă, reînnoită și strălucitoare și poate acționa, de asemenea, ca un antioxidant pentru radicalii liberi, care au un impact negativ asupra pielii tale.

6. Odorizant natural de cameră

Uleiul esențial de pin este excelent pentru reîmprospătarea mirosului din casă. Este un odorizant natural, deoarece elimină microbii care provoacă mirosurile neplăcute. Poate chiar să omoare agenți patogeni transmisişi în aer, precum gripa și virusurile de răceală.

Poţi utiliza uleiul de pin pentru a reîmprospăta mirosul adăugând câteva picături în difuzorul tău. Pentru un amestec eficient și aromat, amestecă pinul cu uleiurile esențiale Neroli și Cedarwood.

Poţi adăuga, de asemenea, aceste uleiuri într-o sticlă umplută cu apă. Apoi pulverizează în jurul mobilierului, scaunelor din vehiculul tău sau oriunde altundeva petreci mult timp. 

7. Stresul combătut prin intermediul masajului

Un masaj regulat cu ulei esențial de pin poate îmbunătăți efectele relaxante ale acestui tip de terapie. Te va ajuta să ameliorezi stresul mental, să te simți energizat și cu o stare excelentă de spirit. Atunci când este utilizat în mod regulat, uleiul de pin poate reduce semnificativ anxietatea și tensiunea. 

8. Un metabolism mai bun

Uleiul esențial de pin accelerează arderile metabolismului şi este util în purificarea organismului datorită capacității sale de a trata problemele intestinale. Fiind un diuretic natural, ajută la eliminarea excesului de apă din corp, prin urinare.

Prin stimularea frecvenței și cantității de urină, eliminați mai mult acid uric, exces de apă, sare și grăsimi din corp. De asemenea, menține rinichii sănătoși, deoarece nu trebuie să filtreze toxinele mai mult de o dată. Uleiul esențial de pin este folosit și în caz de intoxicații alimentare, căci stimulează organismul să proceseze, precum și să elimine toxinele într-un ritm mai rapid prin urinare.

9. Îndepărtează puricii

Pentru a utiliza uleiul împotriva puricilor, adăugă câteva picături în apă, într-o sticlă cu pulverizator, împreună cu aproximativ o linguriță de alcool. Agită bine și apoi pulverizează pe covoare, mobilier, paturile animalelor și oriunde altundeva s-ar putea ascunde aceste insecte enervante.

Influenţe spirituale

  • purificator,
  • elimină energiile negative,
  • apără împotriva blestemelor,
  • folosit pentru binecuvântări şi atragerea abundenţei,
  • este asociat cu fertilitatea,
  • ajută la comunicarea cu spiritele,
  • ajută la vindecare şi aduce inspiraţie,
  • stimulează încrederea şi curajul,
  • oferă speranţă şi determinare.