Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Utilizarea uleiurilor esentiale terapeutice pe corp

Utilizarea uleiurilor esentiale terapeutice pe corp

Utilizează uleiurile esențiale, cu grad terapeutic, Young Living, pentru a te bucura la maxim de cea mai bună investiţie în ceea ce priveşte sănătatea ta sau a celor dragi ţie.

Nu este nevoie să fii bolnav sau să ai o suferinţă fizică pentru a decide să foloseşti uleiurile esenţiale.

Corpul nostru nu este afectat doar din punct de vedere fizic (ceea ce se vede şi se simte cel mai bine), dar are şi nevoi psihice şi emoţionale, iar uleiurile esenţiale funcţionează cel mai bine în susţinerea şi echilibrarea acestor nevoi, fiind substanţe pure produse din inteligenţa naturii.

Utilizarea uleiurilor esenţiale prin aplicare pe piele este una din cele mai populare modalităţi de a beneficia de proprietățile acestora în viaţa de zi cu zi. Te-ai întrebat vreodată “Unde ar trebui să folosesc acest ulei esential?”.

Răspunsul este diferit de la persoană la persoană, pentru că fiecare din noi are nevoi diferite pe plan fizic sau emoţional, iar corpul nostru este diferit din punct de vedere genetic şi ca structură chimică. Practic, fiecare este unic.

Totuşi, există câteva indicaţii simple de a aplica în diverse puncte de pe corp uleiul esenţial. Se recomandă diluarea uleiului esenţial pur, cu grad terapeutic, cu uleiul amestec vegetal V-6 (un complex din 6 uleiuri vegetale) sau alt ulei vegetal de diluţie (cocos, măsline, susan, migdale, jojoba sau avocado) înainte de aplicarea locală, mai ales dacă eşti la începutul experienţei tale cu uleiurile esenţiale, dacă ai piele sensibilă sau dacă le folosești pe copii.

Din cap până la tălpi, iată mai jos câteva puncte favorite de utilizare a uleiurilor esenţiale preferate:

Creștetul capului 

Aplică uleiurile esenţiale în această zonă pentru o aromă care să te ajute să-ţi transformi starea de spirit (să-ţi îmbunătăţeşti dispoziţia) sau să-ţi creeze un mediu echilibrat. Câteva recomandări de uleiuri esenţiale pe care le poţi aplica în această zonă a corpului tău sunt: tămâie sacră (Sacred Frankincense), Abundance, Clarity, Release, Highest Potential.

Pielea capului (scalp)

Aplică în această zonă ca parte din rutina ta de înfrumusețare sau de îngrijire a părului. Un masaj uşor al pielii capului este o modalitate minunată de a-ţi revigora simţurile. Poţi folosi uleiurile esenţiale de rozmarin (Rosemary), lemn de cedru (Cedarwood) şi lavandă (Lavender).

Frunte și tâmple 

Aplică următoarele uleiuri esenţiale, pentru o aromă care să te ajute să te simţi mai liniştit/ă şi mai relaxat/ă: Deep Relief, Stress Away, AromaEase, Brain Power, M-Grain.

Baza gâtului 

Aplică următoarele uleiuri esenţiale după o zi lungă, pentru un sentiment de relaxare: PanAway, Deep Relief, mentă (Peppermint) salcie himalayană (Wintergreen), AromaSiez.

Faţa 

Aplică pe faţă uleiuri esenţiale ca parte din rutina ta de frumusețe și îngrijire a pielii: lavandă (Lavender), tămâie (Frankincense), mir (Myrrh), lemn de santal (Royal Hawaiian Sandalwood), arbore de ceai (Tea Tree), lămâie (Lemon), Geranium.

Sub ochi 

Aplică în rutina ta de frumusețe și îngrijire a pielii, dar utilizează cu prudență pentru a evita intrarea uleiului în ochi. Uleiuri esenţiale potrivite de fi aplicate în jurul ochilor sunt: Copaiba, lavandă (Lavender), tămâie (Frankincense), Palmarosa.

În spatele urechilor

Aplică pentru o aromă care să-ţi transforme rapid mediul și starea de spirit: Stress Away, mentă (Peppermint), Valor, Grounding.

În jurul urechilor 

 Aplicați după înot: arbore de ceai (Tea Tree), lavandă (Lavender), imortele (Helichrysum), Purification sau Melrose. Îţi recomand să nu introduci uleiuri esențiale direct în ureche.

Umeri 

Aplică pentru o aromă care să te ajute să te simtiţi protejat/ă de energiile negative din jurul tău şi pentru suport: White Angelica, Dream Catcher, Freedom.

Încheieturi

 Aplică în loc de parfum pentru a ridica starea de spirit și a crea un mediu concentrat oriunde mergi: Joy, Jade Lemon, Citrus Fresh, trandafir (Rose), Motivation.

Piept 

Aplică pentru o senzație de răcorire care susține respirația profundă: R.C., Breath Again, eucalipt (Eucalyptus Radiata sau Globulus), Raven.

Inima

Aplică pentru o aromă ce face inima fericită: Gratitude, Harmony, Sacred Frankincense, Valor, Release sau Joy.

Burtă 

Aplică după masă sau în timpul călătoriei: DiGize, mentă (Peppermint sau Spearmint), ghimbir (Ginger), AromaEase, fenicul (Fenel).

Abdomenul inferior 

Aplică lunar după cum doreşti, poate fi utilizat cu o compresă caldă: Dragon Time, lavandă (Lavender), Lady Sclareol, SclarEssence, salvie (Sage sau Clary Sage).

Spate 

Aplică după un antrenament sau în timpul unui masaj: Copaiba, Cool Azul, mentă (Peppermint), AromaSiez, muşeţel (Roman Chamomille).

Picioarele și genunchii 

Aplică după o zi activă: PanAway, salcie himalayană (Wintergreen), Copaiba, Deep Relief.

Glezne 

Aplică pe punctele de presiune: EndoFlex, Sclaressence, salvie (Clary Sage), muşcată (Geranium).

Talpa piciorului 

Aplică pentru nevoi specifice: Thieves, Grounding, ImmuPower, Peace & Calming, Vetiver.

Atenţie:

  • Uleiurile de citrice sunt fotosensibile.
  • Evită expunearea la soare timp de 12-24 ore după aplicarea lor pe pielea care urmează a fi expusă la soare.
  • De asemenea urmează toate instrucţiunile și precauțiile de pe etichetele produselor individuale.