Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de musetel

Beneficiile uleiului esential de musetel

Uleiul esențial de mușețel roman (Chammaemelum nobile sau Anthemis nobilis) a fost folosit de-a lungul istoriei în mai multe scopuri. Romanii îl foloseau pentru claritate mentală și curaj. În prezent,  este folosit pentru a prepara ceai, creme, unguente și extracte, care provin din porțiunea de flori albe și galbene a plantei. 

Florile sunt mai întâi uscate, apoi folosite pentru a face pulberi sau ceai. De asemenea, pot fi distilate pentru a produce ulei esențial de mușețel, care se crede că reduce inflamațiile și are proprietăți anti-fungice, anti-bacteriene și anti-virale.

Ba chiar mai mult, este folosit pentru gestionarea emoțiilor, ajutarea sistemului nervos și îmbunătăţirea aspectului pielii. Mușețelul, din majoritatea soiurilor, a fost folosit de secole pentru calmare și pentru inducerea somnului, făcându-l un ulei popular pe care îl poţi folosi înainte de culcare. 

Beneficii spirituale

Uleiul esenţial de muşeţel se poate folosi pentru a sprijini o persoană care își caută scopul în viaţă sau care se luptă cu sentimentul lipsei de intenție. Poate ajuta la depăşirea descurajării, dezamăgirii sau lipsei de speranță, oferă claritate și se concentrează asupra lucrurilor care aduc sens vieții. Ajută la conectarea cu sinele suprem şi oferă îndrumare interioară.

Beneficii emoţionale

Emoțional, provoacă un sentiment de calm și liniște, care adesea este strâns legat de capacitatea unei persoane de a avea încredere, de a simţi fericirea în toate domeniile vieții sau chiar de a elibera orice nevoie de a crea dramă.

Beneficii pentru sănătate

Proprietăţi hipnotice

Mușețelul este foarte cunoscut pentru proprietățile sale hipnotice, care promovează relaxarea și poate ajuta la inducerea somnului. Un studiu realizat pe animale a demonstrat că mușețelul oferea efecte hipnotice, scăzând timpul necesar pentru a adormi.

Proprietăţi antioxidante

Mușețelul are și proprietăți antioxidante foarte puternice despre care se crede că ajută la întărirea sistemului imunitar. Se spune că ajută la combaterea răcelii și a altor infecții. Un studiu care a implicat 14 voluntari ce au băut zilnic cinci căni de ceai de mușețel a descoperit o creștere a activității antibacteriene și o scădere a tensiunii arteriale.

Beneficii asupra stomacului

Celălalt beneficiu pentru sănătate pentru care este cunoscut mușețelul roman este efectul său calmant asupra stomacului și sistemului gastrointestinal. Un studiu susține afirmația potrivit căreia mușețelul poate ajuta la ameliorarea unora dintre disconforturile gastrice, demonstrând că planta este eficientă ca agent anti-spasmodic. 

Spune adio acneei!

Pune capăt acneei cu doar câteva picături din acest ulei esenţial. Inflamația și roșeața dispar, astfel că te vei putea bucura de o piele fără cicatrici. Este, de asemenea, un antidot natural căutat pentru eczeme precum afecțiunile pielii.

Cearcăne? O amintire urâtă!

Scapă de cearcănele care estompează frumusețea ochilor,  prin aplicarea regulată a acestui ulei esențial pe zona afectată. Elimină petele și uniformizează tonusul pielii. Are proprietăți de reparare, regenerare și întărire a pielii.

Nuanţe naturale de blond

Clăteşte părul cu o cană blândă de ulei de mușețel, pentru a lumina părul blond. Adăugă câteva picături în amestecul de henna și aplică-l pentru accentuarea unui aspect natural. Câteva picături pot fi aplicate pe părul uscat, pentru a oferi părului o strălucire minunată.

Afecţiuni ale scalpului

Mușețelul este o soluție naturală şi eficientă pentru păduchi și mătreață. În plus, calmează și scalpul iritat! Hidratează scalpul şi calmează iritația sau mâncărimea asociate.

 

Ne-au scăpat câteva beneficii ale uleiului de mușețel? Dă-ne de ştire în secțiunea de comentarii de mai jos.