Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Creează-ţi propria lumânare din uleiuri esenţiale!

Creează-ţi propria lumânare din uleiuri esenţiale!

Știai că lumânările parfumate sunt ușor de făcut și pot fi un cadou de neuitat? Tutoror ne plac, mai ales că ne pot schimbă starea de spirit. Pâlpâirea luminii și difuzarea aromei poate fi într-adevăr aromaterapeutică. Realizarea propriilor lumânări este un proces ieftin, uşor şi care nu necesită multe ingrediente. 

Vei avea nevoie de:

  • Câteva fitile de lumânare
  • O oală curată pentru a topi uleiurile
  • Lingură de lemn pentru a amesteca
  • Recipient
  • Ceara de albine ecologică sau ulei din soia
  • Uleiuri esențiale

Paşi de lucru:

  1. Se adaugă ceara într-un recipient termorezistent, acest recipient fiind adăugat la rândul lui într-un bol cu apă fierbinte. 

  2. Adăugă fitilul de lumânare în timpul în care ceara se topeşte.

  3. Când ceara este topită, scoate recipientul din bolul cu apă fierbinte. Adăugă picăturile din uleiurile esenţiale dorite. Pentru o lumânare de 100 de grame, se recomandă 200 de picături de ulei. Echivalentul a 100 de picături reprezintă o linguriţă de cafea. 

    Observaţie

    Dacă ceara este mult prea caldă, aceasta poate distruge compușii activi din uleiurile esenţiale și poare crea umezeală. În cazul în care ceara este mult prea rece, uleiurile nu se vor împrăștia uniform în ceară. Adaugă uleiurile atunci când ceara are aproximativ 85 °C.  

  4. Lasă amestecul la răcit!

Asta a fost tot! După cum spuneam, este un proces cu adevărat ușor! Cu toate acestea, mulți oameni se tem să încerce meşteşugul deoarece consideră că nu sunt suficienţi de iscusiţi. Nu te număra printre acele persoane! 

Uleiurile noastre esenţiale preferate pentru lumânările aromaterapeutice sunt următoarele:

Nu numai că sunt arome puternice, însă se amestecă uşor, astfel încât le poți combina în mai multe moduri diferite. Deoarece uleiurile esenţiale au proprietăți medicinale, ar trebui să faci întotdeauna cercetări în prealabil și să alegi uleiurile care se potrivesc nevoilor tale. Dacă ai copii sau animale de companie, asigură-te întotdeauna că pot fi utilizate în siguranță, fără efecte adverse.