Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiurile esentiale si alergiile sezoniere

Uleiurile esentiale si alergiile sezoniere

Uleiurile esențiale sunt printre cele mai populare remedii naturale pentru alergii. Aceste lichide aromatice concentrate sunt distilate de la plante și au fost utilizate în scop terapeutic timp de secole întregi. Chiar dacă nu există un remediu pentru alergii, există mai multe modalități prin care simptomele alergiei pot fi gestionate.

Uleiuri esențiale care combat alergiile

1. Uleiul esenţial de lavandă

Există oare ceva anume ce uleiul esenţial de lavandă nu poate face? Este calmant, liniștitor și poate fi folosit în multe scopuri. Cu toții știm despre efectele calmante ale lavandei și tocmai acest aspect face ca uleiul esențial de lavandă să fie unul de top pentru tratarea alergiilor.

Uleiul esenţial de lavandă se dovedește a fi un antihistaminic natural, oferind capacitatea de a-ţi curăța cavităţile respiratorii și de a ușura acele simptome alergice. În plus, este un antiinflamator și îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar împotriva alergiilor. Lavanda este de asemenea excelentă pentru erupțiile cutanate, așa că dacă alergiile sezoniere tind să îţi afecteze pielea, uleiul de lavandă poate fi cea mai bună alegere pentru tine.

Dacă utilizezi lavanda pentru a trata simptomele respiratorii, pune câteva picături în difuzorul tău și lasă-l să îţi cureţe pasajele nazale. Uleiul de lavandă poate fi, de asemenea, amestecat cu un ulei purtător și apoi aplicat direct pe piele, dacă manifestaţi erupții cutanate. Se poate aplica pe obraji sau zonele din apropierea sinusurilor. 

2. Uleiul esenţial de eucalipt

Datorită proprietăților sale anti-microbiene naturale, uleiul esenţial de ecualipt este puternic și versatil pentru alergii. Acesta curăţă căile respiratorii, elimină mucusul și, desigur, omoară acei agenți patogeni care sunt rădăcina problemei. Este cu adevărat un ulei puternic care face față efectelor alergiilor sezoniere!

Uleiul de eucalipt poate fi difuzat în aer pentru a ucide agenții patogeni, sporii de mucegai și orice alte bacterii care pot provoca alergii. Dar, de asemenea, poate fi combinat cu ulei de mentă și ulei de nucă de cocos. Adăugă câteva picături de mentă și eucalipt în uleiul de cocos purtător, apoi freacă pur și simplu pe piept pentru a respira mai ușor.

3. Uleiul esenţial din arbore de ceai

Acest ulei este incredibil de puternic și este extrem de benefic atunci când vine vorba de eliminarea mucegaiului și a altor agenți patogeni. Uleiul din arbore de ceai este un antiseptic, de aceea este util și pentru curățarea suprafețelor din casă pentru a elimina iritanții și agenții patogeni, care pot agrava și mai mult alergiile!

Deoarece este util mai ales pentru purificarea și distrugerea bacteriilor, difuzează uleiul de arbore de ceai în aer pentru a ucide agenții patogeni din aer și diluează o parte într-o sticlă cu spray pentru a curăța suprafețele din casă. Cu cât sunt mai puțini agenți patogeni și poluanți în casă, cu atât mai ușor poţi ține sub control reacțiile alergice!

4. Uleiul esenţial de mentă

Uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru proprietatea de a reduce inflamația. Vei putea să respiri mai ușor prin difuzarea uleiului sau chiar aplicarea acestuia pe piele după ce va fi diluat cu un ulei purtător. Combinând uleiul de mentă cu cel de levănțică sau chiar cel de lămâie, creează o combinație eficientă și liniștitoare pentru alinarea alergiei. Cu toate acestea, ia în considerare că uleiurile combinate îţi pot crește șansele de a avea o reacție alergică. Dacă aplici uleiuri pe bază de citrice, vei avea o sensibilitate crescută la soare.

5. Uleiul esenţial de lămâie

Uleiurile esențiale cu parfum de citrice sunt adesea utilizate în aromaterapie pentru a stimula vigilența și energia. Uleiul esențial de lămâie te poate ajuta la curățarea sinusurilor și la reducerea congestiei, simptomele comune ale alergiilor sezoniere. Atenţie la expunerea pielii la lumina soarelui, mai ales dacă utilizați lămâia sau orice alt ulei cu parfum de citrice. 

6. Uleiul esenţial de tămâie

Uleiul esenţial de tămâie reduce activitatea inflamatorie în organism. Un studiu raportează că uleiul esenţial prezintă efecte antiinflamatorii în bronșită, care provoacă inflamația căilor respiratorii și infecții ale sinusurilor. Poate fi de asemenea benefic pentru persoanele cu astm. 

7. Ulei esenţial de muşeţel

Uleiul de mușețelul este un antiinflamator eficient, care poate fi utilizat pentru a trata afecțiunile pielii, inflamația mucoaselor și simptomele sinuzitei. De asemenea, atunci când este amestecat cu un ulei purtător și aplicat topic, poate ameliora mâncărimea și umflarea, simptome asociate cu eczema. 

8. Ulei esenţial de busuioc

Puterea uleiului esenţial de busuioc nu se referă numai la tratarea simptomelor, ci și la modul în care organismul răspunde la alergeni. Uleiul de busuioc are putere asupra sistemului suprarenal, care îţi ajută corpul să răspundă în mod corespunzător la alergeni și îţi împiedică suprareacționarea sistemului. În plus, detoxifică organismul și reduce inflamațiile și durerile. 

Deoarece uleiul de busuioc este derivat din planta gustoasă, acesta poate fi ușor ingerat pentru a-și câștiga efectele. Poţi găti cu acest ulei adăugând o cantitate foarte mică la supe, sos de paste sau aproape orice fel de mâncare. 

Concluzie

Alergii ... Nu există nimic mai rău care să poată distruge o anumită perioadă din an. Nu lăsa alergiile sezoniere să te doboare. Există multe uleiuri esențiale care te pot ajuta! Amestecă uleiurile esenţiale preferate și experimentează cu diferite arome, totul ca starea ta de bine să fie mereu în prim plan.