Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de rozmarin

Beneficiile uleiului esential de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin este extras din planta cu același nume. Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este foarte popular ca plantă culinară în regiunea mediteraneană. Uleiul esențial este extras din frunze, iar arbustul aparține familiei de mentă, care include busuioc, lavandă, mentă și salvie.

Rozmarinul a fost utilizat pe scară largă din cele mai vechi timpuri pentru diverse scopuri. Romanii au acordat o importanță deosebită plantei de rozmarin și au folosit-o frecvent în ceremoniile religioase. De asemenea, a fost folosită în timpul ceremoniilor de nuntă, în preparatele alimentare, în produsele cosmetice și în produse medicinale din plante. Planta de rozmarin și extractele sale au fost folosite de vechea civilizație egipteană ca şi tămâie.

Utilizări generale:

  • Infecții,
  • probleme hepatice,
  • hepatită,
  • infecții ale gâtului și sinusurilor,
  • alopecie.

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. Ajutor pentru digestie

Uleiul de rozmarin este adesea utilizat pentru vindecarea indigestiei, ameliorarea flatulenței, crampelor stomacale, constipației și a balonării. Acest ulei esențial este, de asemenea, gândit pentru a stimula pofta de mâncare. 

2. Detoxifiere

O echipă de cercetători din Libia a publicat un raport în Indian Journal of Experimental Biology, care a oferit dovezi empirice care au arătat că uleiul de rozmarin ajută la creșterea volumului secreției de bilă din ficat și previne deteriorarea organului vital. Cercetătorii au efectuat un experiment, în care au folosit etanol uscat prin congelare și extracte lichide din germeni tineri de rozmarin pentru a proteja șobolanii împotriva afectării hepatice provocate de substanțe chimice.

S-a descoperit că a existat o creștere semnificativă a fluxului lor biliar și, de asemenea, o îmbunătățire drastică a afecțiunilor hepatice. Rezultatele unui studiu pe animale condus de Aleksandar Raskovic a arătat că uleiul de rozmarin prezintă proprietăți antioxidante care participă la eliminarea radicalilor liberi din organism și, de asemenea, ajută la protejarea ficatului.

3. Un păr sănătos

Uleiul de rozmarin și ceaiurile de rozmarin sunt utilizate pe scară largă în șampoane și loțiuni. Utilizarea regulată a uleiului de rozmarin ajută la stimularea foliculilor, făcând părul să crească mai des și mai puternic. De asemenea, se crede că uleiul de rozmarin încetinește căderea şi albirea prematură a părului. 

4. Îngrijirea pielii

Uleiul esențial de rozmarin nu este utilizat în îngrijirea pielii la fel de mult precum este folosit în îngrijirea părului, dar are calități antimicrobiene și antiseptice, care îl fac benefic în eforturile de eliminare a eczemelor, dermatitei, tenului gras și a acneei. Aplicarea topică a uleiului esențial sau un masaj obișnuit cu ulei ajută la tonifierea pielii și la eliminarea uscăciunii.

5. Funcţii cognitive

Uleiul esențial de rozmarin este un excelent tonic al creierului și a nervilor. Este adesea folosit de studenți în timpul examenelor, deoarece crește concentrarea și ajută la o învăţare eficientă. Stimulează activitatea mentală și este un remediu bun pentru depresie, oboseală mentală și uitare.

Ori de câte ori îţi simţi creierul obosit, încearcă să inhalezi puțin ulei de rozmarin pentru a reînnoi energia mentală. 

6. Stresul, doar un vis urât

Uleiul esenţial de rozmarin poate contribui la scăderea nivelului de cortizol din salivă. Cortizolul este unul dintre principalii hormoni de stres, care sunt eliberați în timpul răspunsului „de fugi sau de luptă” al organismului la stres. Excesul de cortizol din sânge care poate apărea din cauza stresului cronic poate ataca echilibrul hormonal și eficiența metabolismului. 

 

7. Ameliorează durerea

Uleiul esențial de rozmarin are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea durerii. Capacitatea uleiului esențial de rozmarin de a calma durerea a dus la utilizarea acestuia în asigurarea ameliorării durerilor de cap, durerilor musculare, reumatismului și chiar a artritei.

8. Îmbunătăţirea circulaţiei

Beneficiile uleiului de rozmarin includ utilizarea sa în îmbunătățirea circulației sângelui. Se spune că atunci când oamenii se simt reci, chiar și într-un climat relativ cald, ar trebui să încerce să se maseze cu ulei de rozmarin. 

Influenţe spirituale:

Uleiul esențial de rozmarin este folosit pentru reducerea intensităţii emoţiilor puternice, echilibrând relaţiile şi inducând fidelitatea. Pe de altă parte, este folosit pentru protecţia împotriva entităţilor negative.

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru emoţii şi protecţie, afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

  • ,,Îmi pot controla emoţiile cu uşurinţă."
  • ,,Indiferent de situaţiile prin care trec, sunt protejat/ă." 

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.