Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiul esential de lamaie si proprietatile sale extraordinare

Uleiul esential de lamaie si proprietatile sale extraordinare

Lămâile și uleiul esențial de lămâie au fost utilizate în medicina ayurvedică de peste 1.000 de ani. Plantele citrice sunt principalele ingrediente în uleiurile esențiale. Bogate în beneficii, acestea sunt utilizate adesea în medicamente sau chiar în anumite preparate culinare. 

Uleiul esenţial de lămâie este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale din citrice, datorită versatilității și proprietăților sale antioxidante puternice. Lămâia este cunoscută mai ales pentru capacitatea sa de a curăța toxinele din organism și este utilizată pe scară largă pentru a stimula drenajul limfatic, pentru întinerirea energiei, pentru purificarea pielii și pentru combaterea bacteriilor și a fungilor.

Uleiul de lămâie este, într-adevăr, unul dintre cele mai „esențiale” uleiuri pe care le avem la îndemână, deoarece poate fi folosit în atâtea scopuri, de la o albire naturală a dinților, un produs de curățare pentru uz casnic și un produs de curățare a hainelor murdare, până la un ameliorator pentru starea de spirit și un calmant pentru greață. 

Utilizări generale:

  • Antiseptic,
  • Diuretic,
  • Antioxidant,
  • Antibacterian,
  • Detoxifiant,
  • Dezinfectant,
  • Mucolitic,
  • Astrigent,
  • Degresant.

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. O piele care emană tinereţe 

Uleiul esenţial de lămâie reduce acneea, hrăneşte pielea uscată şi totodată o hidratează. Studiile de laborator arată că uleiul esenţial de lămâie poate reduce deteriorarea celulelor și a țesuturilor din piele, cauzată de radicalii liberi. Acest lucru se datorează activității antioxidante puternice a uleiului de lămâie. Uleiul esențial de lămâie este, de asemenea, eficient împotriva problemelor pielii, precum bășici, mușcături de insecte, tăieturi, răni, celulită, rozacee și infecții virale ale pielii. Acest lucru se datorează compușilor antimicrobieni ai uleiului de lămâie care funcționează în mod natural pentru a trata afecțiunile dermatologice.

2. Spune adio stresului!

Uleiul de lămâie are proprietăți calmante, care sunt eficiente în ameliorarea epuizării, oboselii mentale, amețelii, nervozităţii, anxietăţii și a tensiunii. Ori de câte ori trebuie să îţi reîmprospătezi mintea și să elimini negativitatea, apelează la acest ulei esenţial. Dacă în birou ai colegi stresați, utilizează uleiul de lămâie pentru a reîmprospăta spațiul din zona, astfel vei ajuta la creşterea concentrării, a vigilenței și a eficienței. Desigur, înainte de a face acest lucru, asigură-te că toată lumea din încăpere este de acord să difuzezi aroma. 

3. Imunitatea atleţilor!

Uleiul esențial de lămâie are un conținut ridicat de vitamine, ceea ce îl face benefic pentru sistemul imunitar. Stimulează producerea de celule albe din sânge, astfel încât corpul tău să poată combate bolile. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui din tot corpul. Lămâia a fost folosită și pentru combaterea bolilor infecțioase, cum ar fi febra și malaria.

4. Astmul şi alergiile

Uleiul esențial de lămâie te poate ajuta la curăţarea căilor nazale, cât și a  sinusurilor. Ajută la o respirație profundă și încurajează un flux mai bun de aer în sistemul respirator. Inhalează uleiul sau foloseşte-l cu ajutorului unui difuzor pentru a ameliora simptomele episodelor astmatice sau alergice.

5. Antioxidant natural

Există sute de studii științifice care se concentrează asupra efectelor uimitoare a uleiului esențial de lămâie. Acest lucru se datorează unei componente din lămâi numite d-limonen, care este un puternic antioxidant ce poate combate cancerul. Ajută la detoxifierea organismului, previne îmbătrânirea prematură și multe altele.

6. Un plus de energie şi mai puţine kilograme

Lămâia este folosită pe scară largă pentru a stimula drenajul limfatic și pentru întinerirea energiei. Aroma uleiului esențial de lămâie îmbunătățește activitatea neurologică care descompune grăsimea corporală.

7. Ajutor pentru o mai bună concentrare

Uleiul esențial de lămâie îți îmbunătățește starea de spirit, dar te poate ajuta şi la stimularea puterii creierului. Într-un mic studiu din 2014, realizat de câţiva elevi de clasa a patra, elevii care au participat la lecții de limbi străine într-o sală de clasă unde uleiul de lămâie a fost difuzat, au avut rezultate mai bune la examene. 

Influenţe spirituale:

Pe plan ezoteric, uleiul esenţial de lămâie curăţă gândurile negative ale psihicului şi energiile negative prezente în corpul nostru spiritual. Uleiul de lămâie ajută oamenii să se concentreze și oferă claritate. Este uneori folosit pentru a curăța negativitatea de pe obiecte,  precum cristale, bijuterii și pietre. Este, de asemenea, excelent pentru curățare. 

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru protecţie şi claritate, afirmaţiile care îi corespund sunt: 

  • ,,Sunt binecuvântat/ă."
  • ,,Fac parte din întreg." 

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.