Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale recomandate vara

Uleiuri esentiale recomandate vara

Să fim sinceri, cui îi plac ţânţarii sau muşcăturile de insecte? Exact, nimănui! Fie că te aflii în camping, te bucuri de un grătar în curtea din spatele casei sau te plimbi pe malul lacului, insectele îţi pot distruge starea de spirit. Din fericire, există o modalitate sănătoasă, care poate ţine ţânţarii şi alte insecte la distanţă. 

Există diverse plante care resping în mod natural insectele datorită anumitor mirosuri sau substanțe chimice care provoacă iritante diferitelor specii de insecte. Uleiurile esențiale obținute din aceste plante conțin o concentrație și mai mare a acestor substanțe și sunt extrem de eficiente atunci când vine vorba de a menține dăunătorii departe de tine, camping sau casă. 

Uleiuri esenţiale care te protejează împotriva insectelor

Aceste uleiuri trebuie diluate prin amestecarea lor cu uleiuri purtătoare sau chiar cu apă și apoi pulverizate pe piele.

Şi ce se întâmplă dacă deja ai fost muşcat? Iată câteva uleiuri esenţiale care pot opri mâncărimile şi totodată dezinfectează locul:

Uleiuri esenţiale care te ajută împotriva arsurilor solare

Să spunem că ai făcut faţă acestor mici insecte, însă ce rămâne de făcut cu arsurile solare? Da, ştim toţi povestea, ai stat prea mult la plajă, nu te-ai dat cu cremă sau aceasta nu şi-a făcut datoria şi am ajuns aici: senzaţie de arsură, mâncărimi şi chiar durere. Ce este de făcut? Iată soluţiile naturale pe care le recomandăm:

Amestecă de la una până la trei picături de ulei esenţial într-o linguriță de gel de aloe și adăugă compoziţia într-o ceşcuţă. Utilizează o sticlă cu pulverizator pentru a aplica.  De asemenea, poţi utiliza uleiurile de mai sus cu o picătură sau două de ulei purtător. 

Prevenirea arsurilor solare

O idee bună pentru a preveni este evitarea expunerii la soare între orele 10:00 și 16:00. Chiar dacă cerul este înnorat, orele menţionate ar trebui să fie totuși evitate. Lumina soarelui se reflectă în apă și zăpadă, astfel încât ar trebui folosită o protecție suplimentară atunci când faci schi, navighezi sau înoţi. Dacă totuşi alegi să te expui la soare puternic, poartă o îmbrăcăminte uşoară, vaporoasă, de o culoare deschisă, o pălărie largă pentru a proteja fața și gâtul și protecția solară cu SPF 15 sau mai mult.