Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de cimbru

Beneficiile uleiului esential de cimbru

Uleiul esenţial de cimbru provine din planta perenă cunoscută sub numele de Thymus vulgaris. Beneficiile uleiului au fost recunoscute în întreaga Mediterană de mii de ani. Printre acestea se numără următoarele: antiseptic, antibacterian, antispastic, hipertensiv și are proprietăți calmante. 

Ba chiar mai mult, este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru hormoni, deoarece echilibrează nivelurile hormonale - ajutând femeile cu simptome menstruale și menopauzale. Protejează de asemenea organismul împotriva bolilor, precum: accidentul vascular cerebral, artrita, infecții fungice, bacteriene și afecțiuni ale pielii.

Influenţe aromaterapeutice

  • Energizante,
  • protectoare,
  • purificatoare.

Utilizări generale:

  • Analgezic, antibacterian,
  • antireumatic, antiseptic, 
  • antiviral, expectorant, 
  • susține sistemul imunitar, efect antibiotic,
  • stimulează sistemul nervos autonom.

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. O circulaţie mai bună

Te numeri printre persoanele care au mereu mâinile şi picioarele reci? Da, ştim, ai sufletul cald, însă uleiul de cimbru îţi poate menţine şi extremităţile la temperaturi normale.

Uleiul esenţial de cimbru poate proteja inima și reduce șansele de formare a cheagurilor de sânge, ajutând la menţinerea unui stil de viaţă activ.

2. Sistem imunitar puternic

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antfungice, componentele precum camphene şi alfa-pinen ajută la obţinerea unui sistem imunitar rezistent. Acest lucru presupune protejarea de infecțiile potențiale asupra membranelor mucoase, intestinului și sistemul respirator. 

3. O piele îngrijită şi sănătoasă

Ulei esenţial ajută la vindecarea rănilor și a cicatricilor, prevenirea durerii inflamatorii, hidratarea pielii și chiar poate reduce la minimum apariția acneei. Amestecul de proprietăți antiseptice și stimulente antioxidante îţi va păstra pielea sănătoasă și tânără!

4. Antibacterian

Caryophyllenele și camphenele, împreună cu alte câteva componente, conferă proprietăți antibacteriene. Acest lucru este deosebit de benefic în tratarea infecțiilor bacteriene cum ar fi colita B, colica renală, infecții bacteriene la nivelul organelor genitale, intestinelor și sistemului respirator, precum și la expunerea exterioară a rănilor. Uleiul esențial de cimbru este un antiseptic bun și protejează rănile și muşcăturile împotriva infecțiilor.

5. Reglează presiunea sângelui

Această proprietate este foarte benefică pentru persoanele care suferă de scăderea tensiunii arteriale. Uleiul esenţial de cimbru ajută la normalizarea tensiunii arteriale. 

6. Mai multă energie

Stimularea circulației și stimularea metabolică furnizată de uleiul de cimbru contribuie la o creștere semnificativă a energiei. Dacă resimţi oboseală pe parcursul zilei, chiar dacă dormi suficient, îţi recomand  inhalarea compușilor aromatici de ulei de cimbru. 

7. Detoxifiere a corpului

Linalool este una dintre cele mai comune componente ale uleiului de cimbru, și are, de asemenea, o serie de efecte antioxidante și detoxifiante asupra organismului. Cel mai important, poate stimula vindecarea și regenerarea ficatului și ajută la detoxifierea rapidă a acestuia. 

8. Sistemul respirator îmbunătăţit

Proprietățile expectorante și antispastice ale uleiului esențial de cimbru îl fac deosebit de eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii. Afecţiunile precum o simplă răceală, tusea, gripa, bronșita sau alte afecțiuni respiratorii, pot fi tratate printr-o simplă inhalare a uleiului esențial de cimbru.

Pentru a reduce simptomele acestor afecțiuni, difuzează câteva picături de ulei esențial de cimbru în întreaga casă. De asemenea, poţi adăuga câteva picături de ulei esențial de cimbru într-un castron cu apă fiartă și apoi inspiră vaporii timp de cinci minute. 

9. Bye-bye stres şi anxietate

Uleiul esențial de cimbru contribuie la ameliorarea sentimentelor de stres și anxietate, relaxarea minții și obţinerea sentimentelor de calm. În plus, este un stimulent mental, care poate ajuta la îmbunătățirea focalizării și combaterea oboselii.

10. Respiraţie mereu fresh

Uleiul esențial de cimbru poate fi adăugat la pasta de dinți ca o modalitate naturală de a reduce cariile dentare, respirația urât mirositoare sau gingivita. Proprietățile antibacteriene ale uleiului esențial de cimbru ajută la uciderea bacteriilor care provoacă aceste probleme.

 

 

Influenţe spirituale:

Uleiul esențial de cimbru este folosit pentru obţinerea curajului, înlăturarea coșmarurilor, energizarea şi revitalizarea sufletului, focalizare și claritate mentală.

Se spune că este "uleiul eliberării și iertării", deoarece este un puternic agent de curățare și se crede că ajută la "curățarea" emoțiilor blocate. 

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru curaj şi protecţie, afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

  • ,,Legătura mea spirituală mă protejează"
  • ,,Permit schimbarea în viaţa mea." 

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.