Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Aliatul de nadejde pentru sanatatea ta

Aliatul de nadejde pentru sanatatea ta

Nimeni nu poate nega efectele revigorante, răcoritoare și de calmare ale uleiului esențial de mentă! Menta este una dintre cele mai vechi plante folosite în scopuri medicinale. Uleiul esenţial poate fi folosit în scopuri aromaterapeutice, poate fi aplicat topic și chiar intern pentru a trata o serie de probleme de sănătate, de la dureri musculare și simptome de alergie sezonieră, până la lipsa de energie sau afecțiuni digestive. 

Uleiul esenţial de mentă este un antibacterian natural, antiviral, anti-fungic, analgezic și este un excelent antiparazitar. Este utilizat la scară largă în fabricarea de produse pe care le folosim zilnic, cum ar fi: șampon, gumă de mestecat, pastă de dinți, înghețată, săpun, ceai și multe altele.

Utilizări generale:

  • Reduce durerile stomacale,
  • Ameliorează problemele digestive,
  • Ajută la obţinerea unei respiraţii fresh,
  • Ameliorează durerile de cap,
  • Natural antibacterian,
  • Excelent insecticid,
  • Oferă claritate și atenție mentală,
  • Luptă împotriva problemelor respiratorii,
  • Energizant,
  • Relaxează mușchii obosiţi,
  • Un bun calmant. 

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. Alergiile sezoniere

Uleiul de mentă relaxează mușchii din pasajele nazale și ajuta la eliminarea polenului din tractul respirator. Este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru alergii, datorită proprietăților sale expectorante, antiinflamatoare și revigorante.

2. Adio dureri musculare!

Uleiul esențial este un analgezic natural foarte eficient și totodată are capacitatea de a relaxa muşchii. De asemenea, are proprietăți revigorante și antispasmodice. Un studiu arată că uleiul de mentă aplicat topic are beneficii de ameliorare a durerii asociate cu fibromialgia și sindromul de durere miofascială.

Pentru a utiliza uleiul de mentă pentru ameliorarea durerii, aplică doar 2-3 picături  diluate în zona problematică. O modalitate foarte bună de a reduce durerile musculare este aceea de a combina menta cu uleiul de lavandă. 

3. Un sistem respirator sănătos

Nu este nimic mai neplăcut decât senzația de nas înfundat. Dacă îţi simți capul greu și ai probleme cu respirația, apelează la uleiul esenţial de mentă. Acesta ajută la reducerea inflamației, deschizând căile respiratorii sinusale blocate.

4. Migrene

Dacă ai predispoziţie înspre dureri de cap frecvente, cercetările sugerează că uleiul de mentă te poate ajuta. Un studiu clinic efectuat de cercetătorii de la Clinica de Neurologie de la Universitatea din Kiel, Germania, a constatat că o combinație de ulei de mentă, ulei de eucalipt și etanol are un "efect analgezic semnificativ, cu o reducere a sensibilității la dureri de cap". Pentru a folosi ulei de mentă ca remediu natural, aplică doar 2-3 picături în temple, pe frunte și pe spatele gâtului.

5. Respiraţie fresh

Uleiul de mentă ucide bacteriile și ciupercile care pot duce la cavități sau infecții. Un studiu efectuat în revista European Journal of Dentistry a constatat că uleiul de menta (împreună cu uleiul de arbore de ceai și uleiul esențial de cimbru) prezintă propirietăţi antimicrobiene împotriva agenților patogeni orali, printre care Staphylococcus aureus, Enterococcus fecalis, Escherichia coli și Candida albicans.

Pentru a-ţi stimula sănătatea orală și pentru a-ţi împrospăta respirația, încearcă să prepari o pastă de dinți sau o apă de gură de casă. De asemenea, poţi adăuga o picătură de ulei de mentă direct la pasta de dinți cumpărată din magazin.

6. Repelent natural

Spre deosebire de noi, oamenii, câteva fiinţe mici urăsc aroma uleiului esenţial, printre acestea numărându-se şi furnicile, păianjenii, gândacii, țânțarii, șoarecii și chiar păduchii.

Un studiu a arătat că uleiul de mentă poate proteja până la 150 de minute împotriva țânțarilor, cu doar 0,1 ml de ulei aplicat pe brațe. Cercetătorii au remarcat că după acest timp, eficacitatea uleiului de mentă a scăzut și a trebuit să fie reaplicată.

7. Ameţeală

Pentru a scăpa de senzaţia de greață, pur și simplu inhalează uleiul de mentă direct din sticlă. Poţi adăuga o picătură de ulei de mentă într-un pahar de apă distilat sau poţi freca 1-2 picături în spatele urechilor.

8. O piele strălucitoare 

Un studiu asupra uleiurilor esenţiale ca şi potenţiale antimicrobiene pentru tratarea bolilor de piele a constatat ca uleiul de mentă este eficient atunci cand este folosit pentru a reduce punctele negre, varicela, pielea grasa, dermatita, inflamaţia  şi mancarimea pielii.

Pentru a îmbunătăţii aspectull pielii, amestecă 2-3 picături de mentă cu uleiuri esențiale purtătoare și aplică combinația în zona problematică.

9. Ameliorează arsurile solare

Uleiul de mentă poate hidrata pielea arsă și poate ameliora durerea de la arsurile solare. Poate fi utilizat și pentru prevenirea arsurilor solare. Acesta are o valoare SPF (factor de protecție solară) care este mai mare decât majoritatea altor uleiuri esențiale.

Pentru a reduce senzaţia de arsură solară, amestecă 2-3 picături de ulei de mentă cu o jumătate de linguriță de ulei de nucă de cocos și aplică combinaţia direct pe piele sau poţi face un spray-ul natural. 

Influenţe spirituale:

Uleiul esențial de mentă este folosit pentru înlăturarea restricţiilor, a rigidităţii, a senzaţiei de eşec şi a fricii de dependenţă.

Se spune că este uleiul care creşte atenţia spirituală  şi favorizează încrederea în sine. Din perspectivă magică, atrage iubirea, norocul şi spiritualitatea. Poate fi de ajutor şi pentru creşterea vitalităţii, favorizarea vindecării şi a creşterii.  

Afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

  • ,,Sunt deschis(ă) la noi experienţe.
  • ,,Tot ceea ce trăiesc, face parte dintr-un joc cosmic."
  • ,,Accept evoluţia."
  • ,,Sunt mai mult decât suficient(ă).

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.