Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale recomandate pentru pisici

Uleiuri esentiale recomandate pentru pisici

Ai început de curând să foloseşti uleiurile esențiale, ba chiar nu te mai poţi sătura de aroma lor îmbietoare şi nenumăratele efecte aromaterapeutice... Însă, dintr-un motiv sau altul, pisica ta pare să menţină distanţă faţă de acele camere unde difuzezi uleiurile esenţiale, ba chiar adoptă o privire intrigată.

Desigur, poate recurge la acest comportament pentru că îi face plăcere să te sperie sau...  pur şi simplu uleiurile esenţiale pe care le difuzezi nu sunt cea mai bună alegere pentru ea. Această situaţie ne duce la următoarea întrebare: "Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale de folosit în preajma pisicilor?".

Uleiuri esenţiale recomandate

Oamenii au o toleranță mult mai mare faţă de fenolul din uleiurile esențiale, deși sunt în general recomandate pentru utilizare cu o diluare de 1%. În timp ce acestea pot fi o parte esenţială în îngrijirea zilnică a pielii, cele mai multe uleiuri esențiale nu sunt întotdeauna sigure şi pentru pisica ta. Cu toate acestea, există câteva excepții de la regulă. Citeşte mai jos care sunt cele mai recomandate uleiuri esenţiale pentru animaluţul tău pufos. 
  • Ulei esenţial din lemn de cedru

    În urma a multor studii, s-a dovedit că acest ulei este letal pentru puricii adulți. Aplică o picătură sau două pe zgarda acesteia pentru a preveni infestarea viitoare.

  • Ulei esenţial din iarbă de lămâie

    Lemongrass este un ulei esențial sigur pentru a fi folosit în jurul pisicilor la o concentrație scăzută. Nu ar trebui, totuși, să fie ingerat de pisici sau aplicat direct pe piele.

  • Ulei esenţial de rozmarin 

    Poţi folosi rozmarinul în aceeaşi modalitate ca şi cea prezentată la uleiul esenţial din lemn de cedru. Pe lângă aroma plăcută, pisica ta va fi protejată de chiriaşi nedoriţi. 

  • Ulei esenţial de tămâie sacră

    Acest ulei s-a dovedit a fi util în unele cazuri de cancer. De asemenea, poate contribui la reducerea tumorilor și ulcerelor externe. Nu utiliza acest ulei dacă pisica ta are o istorie legată de hipertensiunea arterială.
  • Ulei esenţial de cardamom

    La fel ca în cazul oamenilor, uleiul esenţial de cardamom este un ajutor digestiv pentru animalele de companie. Poate ajuta la ameliorarea arsurilor gastrice, încurajând un nivel al apetitului sănătos. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene naturale și poate fi util pentru tuse.

Uleiuri esenţiale de evitat pentru pisici

Pisicile sunt deficitare de o anumită enzimă numită gluconil-transferaza, care este responsabilă pentru ruperea fenolului. Fenolul este un compus organic care este prezent în medicamente, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și acetaminofenul. Acest compus, cunoscut și sub numele de acid carbolic, este de asemenea prezent în multe uleiuri esențiale, ceea ce le face nesigure pentru utilizare în jurul animalelor de companie. 

Deși următoarele uleiuri esențiale sunt utilizate în mod obișnuit pentru relaxare sau în alte scopuri de către oameni, trebuie să le eviţi dacă ai sub acoperiş o pisică.

 

Modalităţi de utilizare a uleiurilor esenţiale

Una dintre cele mai sigure metode de utilizare o reprezintă difuzarea acestora cu ajutorului unui aparat special conceput în acest sens. Pentru a permite animalelor de companie să beneficieze de mirosul uleiurilor esențiale, pune o picătură sau două într-un difuzor și lasă aroma să pătrundă în încăperere timp de 10-15 minute.

Consultă-te întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a introduce un nou aliment, tratament sau substanță în rutina de îngrijire a animalelor de companie. În cazul în care observi comportamente ciudate, precum:  salivare, tremur muscular, dificultatea mersului pe jos sau letargia, contactează medicul veterinar în cel mai scurt timp. 

În cazul în care îţi doreşti să aflii mai multe despre efectele uleiurilor esenţiale asupra pisicilor sau  cailor, îţi recomand să stai cu ochii pe website, pentru a citi următoarele serii de articole din această categorie.