Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Solutia ideala pentru frumusete, sanatate si spirit: lavanda

Solutia ideala pentru frumusete, sanatate si spirit: lavanda

Știai că beneficiile uleiului esenţial de lavadă (și aromoterapia) au fost descoperite aproape accidental? Un om de știință francez, René Gattefossé, tatăl aromaterapiei, a folosit lavanda în afacerea de parfumerie a familiei sale. Şi din acel moment... a început să se scrie istoria aromaterapiei. Parfumul lavandei este foarte relaxant și calmant pentru corp și minte. 

Derivatul latin:

  • Lavandula angustifolia

Influenţe aromaterapeutice

  • calmează,
  • relaxează,
  • echilibrează spiritul,
  • eliberează stările de nervozitate,
  • eliberează starea de frustrare. 

Utilizări generale:

  • ajută sistemul nervos, respirator şi tegumentar,
  • ajută la obţinerea unui somn liniştit,
  • induce emoţii pozitive. 

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. Calvarul insomniilor

Task-uri peste task-uri, griji legate de viaţa de familie, probleme financiare sau chiar emoţionale? Toate acestea îşi pot lăsa amprenta asupra programului tău de somn şi poţi dezvolta chiar insomnii.  Pune câteva picături de ulei esenţial de lavandă pe o bucăţică de bumbac (sau orice alt material), plaseaz-o în interiorul pernei și apoi permite aromei să îţi ofere un somn relaxant şi liniştit.

Ba chiar mai mult, pentru comabterea insomniilor, încearcă să meditezi cel puţin cinci minute pe zi, în timp ce difuzezi câteva picături de ulei esenţial, cu ajutorul unui aparat special conceput în acest sens. 

2. Picioare fine şi relaxate

Ştiai că masarea tălpilor cu ajutorul uleiului esenţial de lavandă îţi poate induce o stare de calm şi pace? Nu? Încearcă această experienţă cel puţin o dată şi bucură-te pe deplin de beneficii! 

3. Poţi avea un păr ca al prinţesei Rapunzel!

Te confrunţi cu un păr fragil, greu de întreţinut, poate chiar uşor rebel? Asigură frumuseţea zilnică a părului tău punând  în șampon o picătură sau două de ulei esenţial de lavandă. Ba chiar mai mult, dacă te confrunţi cu mătreaţa, vei putea observa în urma primelor spălări că aceasta va dispărea. 

4. Un ten curat.

Ţine sub control iritațiile minore ale pielii prin adăugarea a două picături de ulei esenţial de lavandă înainte de spălarea zilnică a feței. Acest ulei are proprietăţi antibacteriene, eliminând impurităţile nedorite de pe ten. 

5. Calmant pentru arsurile solare.

Toţi ne-am confruntat cel puţin măcar o dată cu o arsură solară. Ah, crema aceea de protecţie ar fi fost bună, însă cei mai curajoşi dintre noi (sau mai uitici), au eliminat această soluţie înainte de a se expune la soare. Aşadar... ce mai rămâne de făcut când peielea este sensibilă, roşie şi simţi că vei lua foc? Ulei esenţial de lavandă!! Aplică câteva picături pe zona afectată, o dată la o oră jumătate, pentru a calma pielea şi a cicatriza arsurile. 

6. Muşcăturile de insecte, un chin! 

Aplică o picătură de ulei pe muşcătură, pentru a opri mâncărimile şi pentru a reduce umflarea.

7. Sângerările nazale

Pentru a opri o sângerare nazală, pune o picătură de ulei de lavandă pe o bucată de material și înfășoar-o în jurul unui mic cub de gheață. Aplică-l sub baza nasului și țineți-l atât timp cât este confortabil sau până când sângerarea se oprește. 

Influenţe spirituale

  • oferă o intuiţie mai bună,
  • oferă claritate asupra gândurilor. 
  • ajută la deschiderea chakrei inimii şi cea a coroanei,
  • elimină sentimentul de abandonare,
  • ajută la primirea mai eficientă a criticilor. 

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru felul în care reacţionăm la critică, cât şi pentru frica de necunoscut, afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

  • ,,Eu primesc ceea ce este mai bun."
  • ,,Permit schimbarea în viaţa mea." 

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură din uleiul esenţial de lavandă pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.