Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale pentru o piele tanara si sanatoasa

Uleiuri esentiale pentru o piele tanara si sanatoasa

Printre beneficiile extraordinare ale uleiurilor esențiale, se numără şi combaterea îmbătrânirii pielii. Pe măsură ce oamenii intră în contact cu factorii externi dăunători, pielea începe să își să piardă elasticitatea. Acest proces natural face ca ridurile și liniile fine să apară  în jurul frunții, gurii și ochilor.

Deși uleiurile esențiale nu vor elimina complet ridurile, acestea le pot reduce aspectul inestetic. Ele sunt, de asemenea, o alternativă naturală pentru creme și loțiuni din comerţ.

Uleiuri esenţiale anti-aging

1. Uleiul esenţial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie este bogat în antioxidanți care protejează pielea prin neutralizarea radicalilor liberi. Conține acid ascorbic, alfa-tocoferol (un ingredient anti-îmbătrânire) și glutation, care stimulează apărarea celulară. Aplicarea uleiului de lămâie pe piele întărește apsectul pielii și previne îmbătrânirea prematură.

2. Uleiul esenţial din lemn de santal

Din cele mai vechi timpuri, lemnul de santal era utilizat în practicile de vindecare ayurvedică. Uleiul esenţial de santal are efecte antiinflamatorii și este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Prin capacitatea sa de exfoliere a radicalilor liberi, poate reduce stresul oxidativ, menținând pielea sănătoasă. În studiile clinice, uleiul de lemn de santal s-a dovedit eficient în vindecarea negilor, psoriazisului, acneei și eczemelor.

3. Ulei esenţial din salvie tămâioasă

Acest ulei esenţial este un antioxidant foarte eficient și poate reduce efectele dăunătoare pentru piele ale radicalilor liberi nocivi. Radicalii liberi pot deteriora ADN-ul pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire. Utilizarea uleiului esențial de minimizează acest lucru și menține pielea tânără.

4. Ulei esenţial de rodie

Uleiul din rodie este bogat în ingrediente active şi are în componenţa sa proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Potrivit unui studiu, acesta promovează regenerarea epidermei (stratul superior al pielii tale) prin stimularea keratinocitelor (celulele epidermice care produc cheratină). De asemenea, crește elasticitatea pielii. 

5. Ulei esenţial de lavandă

Din perspectiva noastră, uleiul esenţial de lavandă este printre cele mai bune uleiuri care ajută la vindecarea afecțiunilor pielii, arsurilor și tăieturilor, însă este excelent și pentru combaterea semnelor de îmbătrânire!

6. Ulei esenţial ylang-ylang

Uleiul esențial de ylang-ylang are proprietăți antioxidante, iar acest lucru promovează reîntinerirea pielii. De asemenea, ajută la reconstruirea pielii prin reducerea efectelor radicalilor liberi nocivi.

7. Ulei esenţial de rozmarin

Uleiul de rozmarin are proprietăți antibacteriene care pot vindeca multe afecțiuni ale pielii, inclusiv dermatită, eczeme și rozacee. De asemenea, este extraordinar pentru menținerea stării generale de sănătate a pielii. Extractele de rozmarin împiedică orice alterare a lipidelor naturale ale suprafeței pielii și totodată întârzie îmbătrânirea pielii.

8. Ulei esenţial din tămâie

Uleiul esenţial din tămâie îmbunătățește mecanismul natural de apărare a pielii împotriva bacteriilor dăunătoare și o tonifică, astfel menţinând elasticitatea. Un studiu arată că acest ulei are proprietăți antiinflamatorii. Stimulează creșterea țesuturilor și previne inflamațiile. Poate grăbi procesul de vindecare a rănilor prin îmbunătățirea aspectului de vergeturi și cicatrici pe piele. Același efect se prezintă și asupra ridurilor.

9. Ulei esenţial de trandafir

Uleiul de trandafir are efecte antiinflamatorii, deoarece conține acid linoleic, carotenoizi și tocoferol (vitamina E, care are beneficii anti-îmbătrânire). Acesta conţine cantități mari de acid fenolic, care previne inflamația și stresul oxidativ.

 

Modalităţi utilizare

Înainte de a aplica uleiurile esențiale pe față, trebuie să le diluezi cu un ulei purtător. Uleiurile esențiale sunt cea mai pură formă de uleiuri și îți pot irita pielea atunci când se aplică direct. Uleiurile purtătoare ajută la reducerea intensității uleiurilor esențiale. Poţi utiliza următoarele uleiuri purtătoare pentru a amesteca uleiuri esențiale:

  • Ulei de jojoba,
  • ulei de argan,
  • Ulei de avocado,
  • Ulei de migdale,
  • Ulei din semințe de struguri,
  • Ulei de caise.

Alege uleiul purtător pentru tine și urmează pașii de mai jos:

1. Amestecă uleiul purtător și uleiul esențial într-o sticlă.
2. Foloseşte 10 picături de ulei esențial la 5 ml (aproximativ o linguriță) de ulei 3. purtător.
3. Foloseşte amestecul de două ori pe zi pe față.