Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile extraordinare ale uleiului esenţial de portocale

Beneficiile extraordinare ale uleiului esenţial de portocale

Cu versatilitatea sa și aroma minunată de citrice, uleiul esențial de portocală este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale aromaterapeutice. Acesta a fost folosit ca un remediu popular în medicina tradiţională din întreaga Mediterană, India și China, de sute de ani, dacă nu chiar mii. 

În timp ce curăţai o portocală cu siguranţă ai observat acele picături mici de pe coajă și ai simţit în același timp o explozie aromaterapeutică de portocale. Acesta este uleiul esențial care trăiește în coaja fructului. 

Derivatul latin:

 • Citrus sinensis

Utilizări generale:

 • Răceli
 • Constipație
 • Piele ternă
 • Flatulenţă
 • Gingii dureroase
 • Digestie lentă
 • Stres

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

 1. Fortifiază imunitatea

Limonenul prezent în uleiul de coajă de portocală este un puternic apărător împotriva stresului oxidativ, care poate afecta negativ sistemul nostru imunitar.

 1. Antibacterian natural

Oriunde există o tăietură sau o zgârietură, există întotdeauna o șansă ca rana să devină septică, din cauza unei infecții bacteriene. Acest lucru este foarte probabil să se întâmple atunci când rana a intrat în contact cu un obiect din fier, deoarece există o șansă ca aceasta să fie infectată cu germenii tetanici. Uleiul esențial de portocală poate ajuta oamenii să evite atât infecțiile fungice, septice, cât  și cele cu tetanos, deoarece inhibă dezvoltarea microbiană și dezinfectează rănile.

 1. Repelent natural

Cercetările sugerează că uleiul esențial de portocale este eficient împotriva moliilor. Poţi utiliza uleiul de portocale şi pentru furnici, deoarece acestaeste şu un excelent repelent împotriva furnicilor.

 1. Remediul natural pentru tensiunea crescută

Uleiul de portocale este un remediu natural pentru hipertensiunea arterială și este capabil să îmbunătățească fluxul de sânge. Un studiu publicat în 2014 a comparat efectele subiecților umani prin inhalarea aerului proaspăt comparativ cu uleiul esențial de portocală. Ei au descoperit că persoanele care inhalau uleiul de portocale au înregistrat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice. În plus, o „senzație de relaxare” s-a declanşat în timpul inhalării uleiului esențial de portocală.

 1. Anti inflamator

Uleiul esențial de portocală vindecă inflamațiile, interne sau externe. Indiferent de motiv, dacă este vorba despre un aport excesiv de alimente, febră, infecții, un efect secundar al antibioticelor, flatulenţă sau ingestia de substanțe toxice, uleiul esențial de portocale poate reduce iritarea și durerea.

 1. Calmează durerea

Dacă suferi de dureri musculare, osoase sau articulare, uleiul de portocale poate ajuta la oprirea răspunsurilor inflamatorii care duc la umflarea țesutului, ceea ce îl face un remediu natural pentru durerile osoase și articulare.

 1. Atenuează anxietatea

Când trebuie să te relaxezi după o zi grea la birou sau suferi de o inflamație, utilizează acest sedativ natural, care te va ajuta să te relaxezi. Sedativele artificiale sau medicamentele disponibile pe piață sunt tranchilizante bazate pe narcotice sau alte forme sintetice. Acestea, pe termen lung, produc pagube imense inimii și diferitelor organe interne. Este o alegere mult mai bună să foloseşti un sedativ natural precum uleiul esențial de portocală. Acesta atenuează anxietatea, furia, depresia și anumite inflamații corporale. 

 1. Ajută igiena orală

Deoarece uleiurile esențiale de portocale sunt minunate pentru uciderea bacteriilor, ele pot fi folosite pentru combaterea problemelor precum gingivita, ulcerații bucale sau respirația urât mirositoare. Pentru a-ţi îmbunătăți igiena orală cu ulei de portocale, adăugați jumătate linguriță de sare și 5 picături de ulei de portocale într-o cană cu apă caldă. Apoi, clăteşte-ţi gura mai puțin de un minut și fă o gargară pentru cel puțin 30 de secunde înainte de a scuipa.

 1. Vitamina C pentru o piele frumoasă

Da, aşa este, poţi folosi ulei de portocale și pentru piele! Fructele citrice sunt cunoscute pentru oferirea unui nivel ridicat de vitamina C, care ajută la protejarea și vindecarea pielii. Uleiul de portocale, ca și celelalte uleiuri citrice, provine de la coaja fructului și cercetările arată că coaja de portocală conține niveluri chiar mai mari de vitamina C decât fructul în sine! Acest lucru înseamnă că uleiul esențial de portocală este foarte benefic pentru combaterea semnelor îmbătrânirii, precum ridurile și petele întunecate.

 1. Hidratează buzele uscate

Pentru un balsam excelent de buze care îți va menține buzele netede și hidratate, amestecă părți egale de cacao și unt de mango, apoi adaugă câteva picături de ulei esențial de portocale. Pune amestecul într-un recipient de etanș sau sigilabil, pentru a putea fi folosit cât mai mult timp. Nu numai că acest balsam de buze îţi va împiedica buzele să se crape, dar miroase extraordinar și are un gust delicios!

Influenţe spirituale

Uleiul esențial de portocală este pur şi simplu magic! Chinezii antici considerau portocala drept simbol al norocului. Portocalele dulci au fost utilizate ca un Qi-tonic (tonic pentru aura sau forța vieții) pentru a elimina obstacolele din meridianele energetice. Când utilizezi acest ulei, vei simți un puternic sentiment de regenerare, optimism și încredere în Univers.

 • concentrare,
 • revitalizare,
 • încurajează sentimentul de acceptare a necunoscutului,
 • oferă încredere în forţele proprii şi în forţa Universului.