Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale pentru muschi

Uleiuri esentiale pentru muschi

Te-ai apucat de curând de sală, iar durerile musculare nu îţi dau pace? Încearcă soluţiile naturale prezentate în acest articol pentru a atinge performanţa dorită în cadrul fiecărui antrenament! 

De la uleiul esenţial de eucalipt, până la cel de lavandă, există o serie de uleiuri diferite pe care le poţi utiliza pentru a ușura rapid durerile musculare. Pe de altă parte, când corpul este rigid, iar muşchii tăi devin sensibili, uneori un masaj este una dintre cele mai bune modalități de a crește fluxul sanguin, de a stimula sistemul limbic, mușchii, cât şi articulațiile. 

Iată care sunt cele mai bune uleiuri esenţiale pentru durerile musculare, cât şi pentru cele ale articulaţiilor: 

1. Uleiul esenţial de mentă

Acesta conține ingredientul activ mentol, care acționează ca un analgezic antispasmodic, ajutând la reducerea durerii, a presiunii și a tensiunii. Efectul răcoritor calmează și ameliorează durerea. Ba chiar mai mult, are un mod magic de a calma mintea şi de a ameliorara stresul.

2. Uleiul esenţial de lavandă

Lavanda este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute și recunoscute uleiuri esențiale pentru ameliorarea durerii. Datorită compușilor sedativi, a fost folosită pentru durere și reducerea presiunii de secole întregi.

3. Uleiul esenţial de ienupăr

Uleiul esential de ienupăr a fost folosit de secole ca agent de detoxifiere, un antioxidant si un analgezic al durerii şi inflamaţiei. Are proprietăți puternice anti-reumatice, antiseptice și chiar analgezice.

4. Uleiul esenţial de rozmarin

Rozmarinul este una dintre plantele miraculoase ale naturii. Este bogat în proprietăți antiinflamatorii și anti-spasmodice, lucru care îl face un aliat de nădejde împotriva durerilor musculare.  

5. Uleiul esenţial de cuişoare

Cuişoarele reprezintă una dintre cele mai puternice forme de ameliorare a durerii. Acest remediu este utilizat ca agent antiinflamator și anti-bacterian. Uleiul esenţial de curişoare ajută la calmarea muşchilor, reducând tensiunea şi presiunea.

6. Uleiul esenţial de tămâie

Acest ulei esenţial a fost folosit de secole întregi în numeroase practici holistice si ayurvedice.  Uleiul oferă proprietăţi anti-inflamatorii, anti-anxietate, analgezice, anti-bacteriene şi anti-spasmodice, toate acestea făcându-l unul dintre eroii cei mai subevaluaţi ai naturii. În general, uleiul esențial de tămâie este unul dintre cele mai versatile și mai blânde uleiuri esențiale.

Concluzie

Indiferent dacă utilizezi uleiurile în mod individual sau amestecuri, este important să le diluezi înainte de utilizare. Adăugarea uleiurilor esențiale în rutina zilnică poate reduce simptomele durerii și inflamației. În plus, multe uleiuri esențiale, inclusiv cele menționate mai sus, au o serie de alte beneficii pozitive pentru sănătate, contribuind astfel la sănătatea holistică.