Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale care ajuta la combaterea migrenelor

Uleiuri esentiale care ajuta la combaterea migrenelor

Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu dureri de cap frecvente. Stresul, oboseala, alergiile, deficiențele nutriționale, starea de stres, scăderea glicemiei și consumul de alcool reprezintă doar câteva dintre motivele care pot declanşa această condiţie. 

Spre deosebire de analgezicele recomandate pentru tratarea migrenelor, uleiurile esențiale servesc drept o alternativă mai eficientă și mai sigură. Acestea îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi totodată reduc starea de stres. 

Fiecare durere de cap are un declanșator. O cauză majoră o reprezintă modificările hormonale. Fluctuațiile estrogenului pot declanșa dureri de cap la multe femei, în special imediat înainte sau în timpul perioadelor în care nivelul de estrogen scade.

Un alt factor major care declanșează durerile de cap este stresul. Schimbările în stilul de dormit pot, de asemenea să provoace migrenele. 

Printre uleiurile esenţiale care tratează această condiţie, amintim următoarele:

1. Uleiul esenţial de lavandă

Lavanda este utilizată adesea pentru tratarea insomniilor și reducerea stresului, anxietăţii sau depresiei. Pe lângă acestea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor declanșate de stres. Un studiu din 2012 sugerează că inhalarea uleiului esențial de lavandă poate fi un tratament sigur și eficient pentru gestionarea migrenelor.

2. Ulei esenţial de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin a fost utilizat în medicina tradiţională pentru a trata durerile de cap și circulația slabă. Are proprietăți stimulatoare, antiinflamatorii și analgezice. Uleiul de rozmarin reduce de asemenea stresul și declanșatorii emoționali care pot provoca durerile de cap. De asemenea, ajută digestia și calmează stomacul deranjat, care poate fi un simptom al unei dureri de cap severe. 

3. Ulei esenţial de mentă

Acesta este unul dintre cele mai frecvent utilizate uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor de cap sau a migrenelor. Conține mentol, care poate ajuta mușchii să se relaxeze și să elibereze durerea. Se crede că aplicarea diluată a uleiului de mentă direct pe temple poate ajuta la ameliorarea durerii, atât din cauza durerilor de cap, cât și a migrenelor.

4. Ulei esenţial de muşeţel

Uleiul de mușețel reduce inflamația, potrivit unui studiu din 2014, care îl descrie ca fiind "un medicament nou pentru ameliorarea migrenelor". 

5. Ulei esenţial de eucalipt

Pentru durerile de cap care sunt cauzate de sinuzită și de condițiile respiratorii, eucaliptul poate servi drept o soluţie eficientă. Deoarece eucaliptul funcționează ca un expectorant, te ajută să îţi deschizi căile respiratorii nazale și să elimini fluidele și microorganismele dăunătoare care pot cauza presiunea sinusurilor. Studiile arată că uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru a îmbunătăți condițiile respiratorii care duc la dureri de cap și tensiune. 

6. Ulei esenţial de salvie

Salvia, un condiment popular, este utilizată pe scară largă pentru a ușura tensiunea, stresul, crampele musculare și cele menstruale. 

Modalităţi de utilizare

  • aplicarea a două-trei picături diluate pe zonele problematice;
  • inhalarea uleiului esenţial;
  • utilizarea unei comprese îmbibate în câteva picături de ulei esenţial,
  • adăugarea uleiului esenţial în cadă. 

Recomandări suplimentare care previn  şi tratează migrenele

1. Bea apă! Hidratarea inadecvată poate provoca migrene.

2. Magneziul poate fi un remediu eficient în tratarea migrenelor.

3. Bea alcool cu moderaţie!

4. Relaxează-te printr-o sesiune de yoga!

5. Meditează îndreptându-ţi atenţia asupra respiraţiei!