Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale pentru linistea emotionala si mentala

Uleiuri esentiale pentru linistea emotionala si mentala

Ritmul haotic al vieţii de zi cu zi ne poate face uneori să ne simţim uşor confuzi sau chiar obosiţi mentali. Poţi aduce pacea mentală şi emoţională prin intermediul meditaţiei, a mantrelor sau chiar făcând activăţile preferate. Însă ce este de făcut când nu avem timp pentru toate acestea? Soluţia este simplă şi naturală: uleiurile esenţiale special concepute pentru o stare de bine şi calm. 

Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru o senzaţie de calm

1. Ulei esenţial de lavandă

Lavanda este probabil una dintre cele mai bune și mai frecvent utilizate uleiuri esenţiale, datorită aromei sale proaspete şi florale. Uleiul esenţial de lavandă este excelent pentru îmbunătăţirea atenţiei, reducerea stresului, agitaţiei şi atenuarea insomniei. 

Pur și simplu trebuie să aplici 2-3 picături de ulei de lavandă pe palme și apoi respiră adânc. Mirosul pătrunde în amigdal, centrul emoţiilor și oferă un sentiment de relaxare instantanee. 

2. Ulei esenţial de bergamotă

Un studiu din 2017 publicat în Phytotherapy Research a constatat că expunerea timp de 15 minute la aroma de ulei esențial de bergamotă  a îmbunătățit sentimentele pozitive ale pacienţilor din sala de așteptare a unui centru de tratament pentru sănătatea mintală.

Bergamota poate elimina emoţiile negative, oboseala şi nivelurile scazute de cortizol din salivă (un hormon responsabil pentru stresul din organism). Atunci când se utilizează ulei esențial de bergamotă pentru ameliorarea stresului, acesta trebuie combinat cu un ulei purtător (cum ar fi jojoba, migdale dulci sau avocado), înainte de a fi aplicat pe piele. 

3. Ulei esenţial de lemongrass

Parfumul aromat şi calmant  al acestui ulei esenţial este suficient pentru a te telporta într-o altă lume. Un studiu din 2011 a demonstrat că șoarecii au fost afectați pozitiv de efectele medicinale ale uleiului de lemongrass. Aroma lui poate ameliora simptomele de anxietate și poate induce un sentiment de relaxare. Uleiul esenţial poate fi inhalat, difuzat sau utilizat în masaj. 

4. Ulei esenţial de portocale

Un alt citric puternic, cu un parfum puternic şi înălțător, aduce beneficii împotriva stresului sau a haosului mental. De fapt, un studiu realizat la Universitatea Mei din Japonia a concluzionat că pacienții care utilizează ulei de portocale au redus semnificativ aportul de medicamente antidepresive.

5. Ulei esenţial de Ylang Ylang

Uleiul esenţial ylang ylang poate fi atât stimulant, cât și calmant, în funcție de ceea ce simte persoana care o folosește. Este deosebit de eficient atunci când se ocupă de stresul indus de furie și poate aduce un sentiment imediat de calm și pace.

6. Ulei esenţial de tămâie

Bogată în sesquiterpen, uleiul esențial de tămâie poate ajuta la atenuarea efectelor adverse, atât ale anxietății, cât și ale depresiei. Obținut dintr-un copac originar din Somalia, tămâia provine din rășina Boswellia. În mod obișnuit, se crede că tămâia intensifică intuiția și spiritualitatea.

 

7. Ulei esenţial de scorţişoară

Acest ulei esenţial are proprietăți anti-inflamatorii și funcţionează de minune în calmarea durerillor musculare și a articulațiilor după o zi lungă. De asemenea, te poate ajuta în reducerea somnolenţei şi totodată poate fi utilizat ca energizant, atât din punct de vedere fizic cât și mental.

 

8. Ulei esenţial de grapefruit

Aroma unui fruct proaspăt poate avea un efect uimitor! Un mare aliat împotriva stresului, uleiul esenţial de grapefruit este excelent pentru ameliorarea oboselii mentale, depresiei şi a durerilor de cap induse de stres. 

9. Ulei esenţial de eucalipt

Doreşti să te simţi revigorat instantaneu? Atunci lasă uleiul de eucalipt să îşi facă numărul de magie! Cu aroma sa puternică, uleiul de eucalipt este excelent pentru ameliorarea stresului, stimularea energiei și atenuarea oboselii mintale. Uleiul din eucalipt este foarte eficient și face minuni atunci când vine vorba de frisoane, congestie sau gripă.

10. Ulei esenţial de trandafir

Uleiul esențial de trandafir este excelent pentru a stimula mintea și a induce un sentiment de pace, liniște și bunăstare. Dintre toate uleiurile esențiale, are cea mai mare frecvență vibrațională (320 MHz). Pentru a compara, lavanda are aprox. 118 MHz, o persoană sănătoasă vibrează în intervalul de la 62 la 68 MHz și așa mai departe. Ulei de trandafir este extraordinar pentru cei care se luptă cu depresia. Ajută la stimularea stimei de sine și induce sentimente de bucurie și speranță.

Mantre pentru înlăturarea stresului 

Deoarece aceste uleiuri esenţiale sunt responsabile pentru starea de pace şi calm, afirmaţiile corespunzătoare sunt: 

  • ,,Mă iubesc exact aşa cum sunt."
  • ,,Mă simt relaxat(ă) şi calm(ă)."
  • ,,Aleg să mă detaşez de toate fricile şi/sau îngrijorările."
  • ,,Să fiu calm(ă) este o prioritate."
  • ,,Merit o viaţă paşnică şi iubitoare."

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

  1. Aplică o picătură din uleiul esenţial ales pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
  2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
  3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.