Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esenţial de eucalipt

Beneficiile uleiului esenţial de eucalipt

Uleiul esenţial de eucalipt este originar din Australia și a fost folosit de secole de către triburile aborigene pentru proprietățile sale de vindecare. Este cultivat în întreaga lume, incluzând China, India (cunoscut ca şi ulei Nilgiri), unele părți ale Europei și Africa de Sud. Proprietățile medicinale provin din frunzele uscate, apoi zdrobite și ulterior distilate pentru a extrage uleiul esențial puternic, incolor și puternic.

Este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor în gât, tusei, alergiilor sezoniere și a durerilor de cap. Eficiența uleiului de eucalipt se datorează capacității sale de a stimula imunitatea, de a asigura protecția antioxidantă și de a îmbunătăți sistemul respirator.

Utilizări generale:

 • Anti-inflamator,
 • Antispasmodic,
 • Decongestionant,
 • Deodorant,
 • Dezinfectant,
 • Antiseptic,
 • Antibacterian,
 • Insecticid,
 • Stimulent.

Beneficii asupra sănătăţii şi a frumuseţii:

1. Tusea, doar o amintire neplăcută

Proprietățile decongestionante ale uleiului de eucalipt pot contribui la curățarea pieptului, ajutând la tratarea tusei. Inhalarea vaporilor sau aplicarea unei picături de ulei de eucalipt în jurul nasului poate ajuta la eliminarea mucusului, astfel încât atunci când tuşeşti, mucusul subțire poate fi expulzat din piept. Un studiu din 2004, efectuat pe șobolani, a sugerat că uleiul din eucalipt are un "efect antiinflamator asupra bronșitei cronice". 

2. Expectorant

Uleiul de eucalipt nu poate numai să trateze tusea, ci te ajută şi la eliminarea mucusului din piept. Vaporii de inhalare din uleiul esențial pot elimia mucusul, astfel încât atunci când tuşeşti, îl poţi expulza cu uşurinţă.

3. Ţine insectele departe!

Vrei o alternativă naturală și sănătoasă la spray-urile chimice contra insectelor? Farmaciile conțin numeroase opțiuni, însă cele mai multe conțin DEET, care, deși este aprobat de agențiile de sănătate, poate conduce înspre o serie de efecte adverse. Ca o alternativă eficientă, iată o rețetă de spray natural, ușor de făcut acasă, care miroase grozav. Aplică în 250ml de apă fiartă 20 picături de ulei esenţial de eucalipt, 10 de ulei esenţial de lavandă. Amestecă, după care aplică pe zonele dorite! 

4. Dezinfectant 

Aborigenii australieni foloseau frunze de eucalipt pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Astăzi, uleiul diluat poate fi utilizat direct pe piele pentru a lupta împotriva inflamației și a vindeca vindecarea. 

5. Respiră relaxat!

Condițiile respiratorii, cum ar fi astmul sau sinuzita, pot fi ţinute sub control prin inhalarea aburului cu uleiul de eucalipt. Uleiul interacţionează cu membranele mucoase, reducând nu numai mucusul, ci ajutând la eliminarea lui. Este de asemenea posibil ca eucaliptul să blocheze simptomele astmului. Pe de altă parte, pentru persoanele care sunt alergice la eucalipt, le poate agrava condiţia. 

6. Nivelul zahărului din sânge

Uleiul esenţial de eucalipt poate fi utilizat ca ajutor împotriva diabetului. Deşi nu dispunem de foarte multe cercetări, experţii cred că acesta poate juca un rol important în reducerea zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat. 

7. Tratează herpesul!

Pentru majoritatea oamenilor care au avut herpes, este probabil ca acesta să reapară, așa că atunci când simţi furnicături şi senzație de arsură în jurul gurii, ia măsuri cu acest remediu eficace.  Ai nevoie de: o picătură de ulei de eucalipt, o picătură ulei de mentă / ulei de arbore de ceai, 2-3 picături de ulei de purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline. Se amestecă toate cele de mai sus și se aplică pe herpes de 3-4 ori pe zi. 

8. Respiraţie fresh 

Menta nu este singura armă împotriva respirației urât mirositoare. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul de eucalipt poate fi folosit pentru combaterea germenilor care produc mirosul neplăcut al gurii. Există apă de gură, cât și paste de dinți care conțin ulei esențial de eucalipt ca ingredient activ. 

9. Dureri articulare

Cercetările sugerează că uleiul din eucalipt vindecă durerea articulară. De fapt, numeroasele creme și unguente populare, folosite pentru a calma durerea unor condiţii medicale, precum osteoartrita și artrita reumatoidă, conțin acest ulei esențial. De asemenea, poate fi util persoanelor care suferă de dureri de spate sau celor care se recuperează de la leziuni articulare sau musculare. 

Influenţe spirituale:

Eucaliptul este folosit pentru a aduce energie proaspătă într-o situație, pentru a vindeca regretele și îngrijorările și pentru a elimina epuizarea mentală. Este o plantă excelentă de folosit atunci când cineva sau ceva te deranjează.

Uleiurile esenţiale de eucalipt sunt excelente pentru curățarea uneltelor ritualice. Îndepărtează influențele negative din împrejurimi aproape imediat. Spre deosebire de alte plante protectoare, Eucalyptus creează ușor o barieră, fără a ataca sau a-i constrânge alții.

Deoarece acest ulei esenţial este responsabil pentru protecţie, afirmaţiile care îi corespunde sunt: 

 • ,,Mă simt conectat/ă cu sinele suprem, cât şi cu toţi cei din jurul meu."
 • ,,Energia divină mă protejează în fiecare moment." 

Aşadar, urmează paşii de mai jos:

 1. Aplică o picătură pe încheietura mâinii şi inspiră/ expiră adânc de câteva ori. 
 2. Cu fiecare inspiraţie, simte-te mai relaxat şi imaginează-ţi cum impulsuri de lumină intră în fiecare celulă din corpul tău. 
 3. Repetă afirmaţia (sau o poţi scrie pe o foaie) care ţi se potriveşte timp de 2-3 minute.