Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiul esential de mandarine: solutia pentru calm si optimism

Uleiul esential de mandarine: solutia pentru calm si optimism

Uleiul esenţial de mandarine previne stările de nervozitate şi stres, oferind prin aroma sa dulce şi delicată, o senzaţie completă de pace şi o înviorare a spiritului. Este un ulei mai puțin utilizat, aşadar nu multă lume este familiarizată cu beneficiile sale extraordinare. 

Informaţii generale despre ulei

Grupa de arome: citrice;
Notă de parfum: vârf;
Parte de plantă: fruct;
 

Beneficii emoţionale

Din punct de vedere emoțional, acesta poate ajuta la îmbunătăţirea stării de bine și a fericirii, ajutându-ne să ieșim din haosul interior al minţii și să trăim spontan şi prezent. Prin urmare, este ideal pentru oamenii care se simt copleșiți, suprasolicitați, cu inima greoaie, deprimați, cu sufletul bătrân sau doar "meh". (Nu ştiai că meh este o emoţie? Cu siguranţă ai trăit-o cel puţin o dată în viaţă!)

Beneficii asupra sănătăţii

1. Acţionează ca şi un citoplastic

 Anumite componente ale acestui ulei stimulează diviziunea celulară. Acest lucru ajută la vindecarea mai eficientă, cât şi la uzura obișnuită a organelor, făcând organismul să se simtă ca nou. 

2. Îmbunătăţeşte circulaţia şi combate retenţia de apă

Uleiul esenţial de mandarine este considerat un puternic depurativ, deoarece ajută la eliminarea substanțelor toxice și nedorite cum ar fi acidul uric, poluanții, sarea și apa din organism (prin transpirație, urină și procesul de excreție). Totodată mărește capacitatea de reținere a oxigenului din celulele roșii din sânge, recondiționând și purificând astfel sângele.

3. Îmbunătăţeşte digestia

Uleiul esențial de mandarină ajută procesul de digestie, menținând un flux adecvat de sucuri digestive, astfel încât excesul de acizi să fie neutralizat. Acest aspect influenţează la vindecarea rănilor din stomac, dacă acestea există. 

4. Soluţia ideală pentru constipaţie

Acest ulei asigură excreția adecvată, îmbunătăţind secrețiile sistemului endocrin și tonificând sistemul nervos pentru a te menţine mereu activ. Stimulează sistemul imunitar.

Beneficii spirituale

Mandarina este utilizată în practicile spirituale pentru a induce o stare de limpezime a gândurilor şi totodată inspiraţie. Poate ajuta la transcenderea lumescului şi la elevaţia spirituală. 

Din perspectică ezoterică, uleiul esenţial Tangerine este asociat cele de-a patra chakre: chakra Anhata sau chakra inimii. Poate fi totodată utilizat şi pentru echilibrarea chakrei Svadhishthana - chakra sacrală. 

Modalităţi de utilizare

  • Adaugă 1-2 picături de ulei esenţial în apă, smoothie, ceai sau limonadă şi bucură-te atât de aroma plăcută, cât şi de efectele sale asupra digestiei.
  • Pentru a-ţi oferi mai multă energie, aplică 1-2 picături în palmă, apoi freacă mâinile. În cele din urmă, formează din mâini o cupola şi apoi inspiră aroma pentru 30 de secunde. 
  • Aplică doar câteva picături pe punctele sensibile, pentru a-ţi induce o stare de calm şi linişte. Pentru a evita provocarea iritaţiilor, îţi recomand să utilizezi acest ulei diluat împreună cu oricare dintre următoarele: ulei esenţial de bergamotă, ulei esenţial de salvie sau ulei esenţial de lavandă.
  • În momentele în care simţi cum stresul îţi acaparează emoţiile şi gândurile, difuzează-l în cameră cu ajutorului unui aparat conceput special pentru acest lucru.
  • Dacă doreşti să te simţi din nou în contact cu copilul din tine, îţi recomand masarea zilnică a plexului solar, utilizând acest ulei. De asemenea, ia în considerare şi aplicarea în zona inimii.