Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Patru uleiuri esenţiale recomandate pentru căţei

Patru uleiuri esenţiale recomandate pentru căţei

Probabil că deja cunoşti puterea extraordinară pe care o pot avea uleiurile esenţiale asupra stării şi corpului nostru, însă ai încercat vreodată să le aplici pe animalele de companie? Atenţie, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a realiza această acţiune! 

Potrivit cercetărilor realizate de American Kennel Club, uleiurile esenţiale pot avea cateva beneficii pentru sănătatea câinilor, astfel că multi veterinari holişti le includ în practicile lor. Printre beneficiile amintite mai sus, se numără şi prevenirea puricilor și a căpușelor, problemelor pielii și probleme precum anxietatea.

Cât de sigură este aplicarea uleiurilor pe animale?

Răspunsul la această întrebare este: depinde! Depinde? Da, animalele sunt diferite, precum sunt şi oamenii; în timp ce unele uleiuri pot avea reacţii pozitive asupra acestora, pentru altele pot fi dăunătoare. Prin urmare, recomand înainte de aplicare, efectuarea unei test de siguranţă! 

Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru căţei

1. Ulei esenţial de lavandă

Pentru animalele de companie, precum sunt câinii, efectele calmante ale uleiului esenţial de lavandă pot fi foarte utile în combatarea anxietăţii (adesea provocată de vizitele la veterinar), răului de maşină sau insomnii. Un studiu clinic din 2006 a analizat efectele uleiului esențial de lavandă asupra a 32 de câini, care aveau rău de maşină. Concluzia? Câinii expuşi la aroma uleiului de lavandă, s-au odihnit mai bine şi au stat liniştiţi în timpul călătoriei.

Uleiul de lavandă este un remediu extraordinar pentru probleme precum alergiile sau arsurile. Ba chiar mai mult, este utilizat şi în cazul rănilor sau a mâncărimilor pielii.

2. Ulei esenţial de mentă

Acest ulei este recomandat pentru a scapa de purici. Menta este un ingredient frecvent utilizat în soluţiile contra puricilor, pe care le vei găsi şi în magazinele pentru animale. 

Conform dr. Janet Roark, medic veterinar, "Uleiul esențial de mentă poate fi folosit pentru a calma mușchii inflamaţi, pentru a energiza animalele obosite și pentru a calma stomacul deranjat. Acest ulei poate deschide căile respiratorii și poate ajuta în obţinerea un tract respirator sănătos, precum și la calmarea articulațiilor dureroase". 

3. Ulei esenţial de muşeţel roman

Este o alegere excelentă, atât pentru oameni, cât și pentru câini, mai ales în cazul tratării problemelor precum: iritaţii ale pielii, arsuri, răni, ulcere sau eczeme. Totodată, uleiul esențial de muşeţel roman este foarte blând, care poate ajuta și la calmarea unui câine stresat. 

4. Ulei esenţial din lemn de cedru

Uleiul din esență de cedru, atunci când este folosit la câini, poate acționa ca şi antiseptic pentru plămâni, expectorant pentru tuse, stimulator al circulației, diuretic natural şi calmant, care poate ajuta în probleme de comportament, precum timiditatea sau agresiunea nervoasă.

Uleiuri esenţiale care nu trebuie aplicate pe câini

Trebuie să luăm în considerare faptul că fiecare animal de companie poate reacționa diferit la anumite uleiuri esențiale și ar putea avea o reacție negativă, chiar dacă uleiurile nu sunt pe această listă de mai jos. 

Modalităţi de utilizare a uleiurilor esenţiale

Atunci când vine vorba despre animalele de companie, foloseşte doar uleiuri esențiale 100% pure  și nu uita să le diluezi înainte de aplicare. Cât de mult ulei ar trebui să utilizezi? Recomandările variază și ar trebui să te consulţi cu medicul veterinar, în cazul în care simţi nesiguranţă sau confuzie. Pentru diluare, recomand uleiuri precum cel din nucă de cocos, măsline sau migdale.

Una dintre cele mai sigure metode de utilizare o reprezintă difuzarea acestora cu ajutorului unui aparat special conceput în acest sens. Pentru a permite animalelor de companie să beneficieze de mirosul uleiurilor esențiale, pune o picătură sau două într-un difuzor și lasă aroma să pătrundă în încăperere timp de 10-15 minute.

În cazul în care îţi doreşti să aflii mai multe despre efectele uleiurilor esenţiale asupra pisicilor sau cailor, îţi recomand să stai cu ochii pe website, pentru a citi următoarele serii de articole din această categorie.