Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Efecte ale uleiurilor esenţiale asupra chakrelor

Efecte ale uleiurilor esenţiale asupra chakrelor

Există uleiuri esenţiale care pot stimula mai mult decât o singură chakră, precum uleiul esenţial de iasomie. Dar ce înseamnă cuvântul chakra şi care este etimologia lui? Chakra reprezintă ,,roată" în limba sanscrită, o limbă sacră în hinduism şi budism. 

Chakrele mai sunt numite şi centrii energetici. Fiecare chakră are asociată câte o culoare şi câte o zonă unde poate fi localizată. Acestea absorb energia pe care o emitem prin gândurile şi acţiunile noastre, cât şi frecvenţele existente în jurul nostru. Atunci când o chakră nu este suficient de echilibrată, poate afecta zona fizică asociată ei sau poate produce dezechilibre spirituale, chiar fizice. 

Metode de echilibrare a chakrelor cu ajutorul uleiurilor esenţiale

Masajul cu ajutorul uleiurilor esențiale contribuie la restabilirea echilibrului specific fiecărei chakre. Pentru a afla mai multe informaţii despre fiecare chakră, te invit să accesezi linkurile asociate fiecărui titlu! 

  1. Chakra rădăcină (Muladhara)

Situată la baza coloanei, aici se află simțul nostru de securitate. Utilizează uleiul esenţial de Patchouli pentru un sentiment de stabilitate.

 prima chakra

  1. Chakra sacrală (Svadhistana)

Chakra se află în partea de jos a abdomenului şi este reprezentanta creativităţii şi a sexualităţii. Uleiul esenţial Ylang Ylang și cel din lemn de santal acționează ca un afrodiziac care ajută energia noastră sexuală şi cea de reproducere.

chakra a doua

  1. Chakra plexului solar (Manipura)

Aflată în partea de sus a abdomenului, în zona stomacului, aceasta este responsabilă pentru încrederea noastră în sine. Utilizează uleiul esenţial de scorțișoară pentru a ajuta la stimularea acestui centru de putere. Se poate utiliza şi uleiul esenţial de mentă, având beneficii asemănătoare. 

  1. Chakra inimii (Anahata)

Chakra Anahata se află în centrul peiptului, deasupra inimii. Mirosul de trandafir este asociat cu inima noastră și totodată sporește dragostea și romantismul. Uleiul de trandafir este util şi pentru atenuarea depresiei și a insomniei.

  1. Chakra gâtului (Vishuddha)

Această chakra este asociată creativităţii şi expresiei de de sine. Utilizează uleiul esenţial de eucalipt pentru a-ţi curăţa sinusurile și pentru a vindeca durerile în gât sau tusea.

  1. Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)

În zona frunţii, între ochi, se află poarta către intuiția noastră. Uleiul de lavandă este incredibil de calmant și grozav pentru durerile de cap. Putem calma mintea activă pentru a ajunge la o stare mai înaltă a conștiinței.

  1. Chakra coroană (Sahasrara)

Partea superioară a capului este legătura noastră cu frumusețea universală și spiritualitatea. Frankincense este un ulei esenţial cu o încărcătură spirituală deosebită. Acesta aduce pace şi claritate mentală. 

Aplicați uleiurile în zona asociată fiecărei chakre. Uleiurile esențiale te pot ajuta  în echilibrarea centrilor energetici, atfel că te vei putea bucura de o sănătate optimă a corpului, sufletului şi a minţii.