Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Curiozitati despre uleiurile esentiale

Curiozitati despre uleiurile esentiale

Uleiurile esenţiale s-au bucurat în ultimii ani de o popularitate uriaşă. Acestea au multe beneficii, printre care amintim: tratarea diverselor afecţiuni, utilizarea în produse cosmetice, cât şi folosirea lor în uz casnic. În timp ce toată lumea vorbeşte despre acest subiect, nu multe persoane cunosc anumite aspectele despre uleiurile esenţiale. De aceea am prezentat mai jos câteva curiozităţi interesante. 

1) Uleiul esențial de portocale dulce reduce în mod semnificativ anxietatea.

2) Uleiul din arbore de ceai are beneficii excelente pentru piele.

3) Uleiul esenţial din salvie tămâioasă poate îmbunătăţi circulaţia. 

4) Uleiul esenţial din iarbă de lămâie are proprietatea de a alunga insectele.

5) Cele mai multe uleiuri esențiale trebuie diluate.

6) O cantitate incredibilă de plante este necesară pentru a produce uleiurile esențiale.

7) Mai puțin de 10% din întreaga populație de specii de plante produce uleiuri esențiale.

8) Termenul "ulei esențial" este o denumire greșită, deoarece din punct de vedere tehnic, ele nu sunt uleiuri. Acestea conțin compuși foarte concentrați din plante, dar pentru că nu conțin acizi grași (ceea ce face ca un ulei să fie un ulei), ele nu sunt de fapt uleiuri.

9) Păstrează uleiurile esențiale în sticle întunecate, departe de lumina soarelui, cu capace bine închise, pentru a le prelungi durata de valabilitate. 

10) O singură picătură de ulei esențial de mentă poate echivala cu 28 de cești de ceai de mentă.

11) Atunci când sunt difuzate, unele uleiuri au capacitatea de a îndepărta din aer toxine sau particule metalice. 

12) Uleiul de Neroli sau "floarea de portocală" este unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale de pe piață. Este nevoie de 1000 kg de flori de portocale pentru a face o jumătate de kilogram de ulei de Neroli.

13) În timpul secolului al XVII-lea, dacă erai prins că utilizezi plante în scopuri medicinale, era considerat act de vrăjitorie, care se pedepsea cu spânzurarea.

14) Biblia face referire la uleiuri esențiale de peste 150 de ori - acestea sunt prezentate ca un mijloc de vindecare.

15) Unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale este uleiul de mentă, care poate ajuta la ameliorarea constipației, diareei, arsurilor la stomac, depresiei, stresului, îmbunătăţirea memoriei, combaterea durerii, somnolenței, a durerilor de cap, indigestiei, tusei, oboselii musculare și multe altele.

16) Uleiurile esențiale pot fi obținute din mai multe părți ale unei plante - ele pot fi făcute din coajă, frunze, tulpini și chiar flori (muşeţelul și lavanda sunt două exemple). Unele uleiuri sunt făcute din coaja fructelor, cum ar fi portocala și lămâie.

17) Din anul 1950, uleiurile esențiale au început să fie utilizate în terapia pentru masaj.

18) Se simte efectul uleiurilor esenţiale la 20 de minute după aplicarea lor, deoarece sunt solubile în lipide, ceea ce înseamnă că sunt capabile să treacă prin pereții celulelor.

19) Un kilogram de ulei esenţial de trandafir necesită 4000 de kilograme de trandafiri.

20) Egiptenii foloseau uleiuri esențiale în procesul de îmbălsămare.

Cu toate aceste informații, include în rutina zilnică utilizarea uleiurilor esențiale  pentru a profita de avantajele pe care le oferă asupra sănătăţii .