Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale pentru un par bogat si sanatos

Uleiuri esentiale pentru un par bogat si sanatos

Uleiurile esenţiale ajută la creşterea părului atunci când sunt aplicate pe scalp. Deși uleiurile esențiale sunt populare pentru proprietățile lor aromaterapeutice, acestea pot fi utilizate şi pentru alte beneficii surprinzătoare. Ele acționează ca şi catalizatori pentru creșterea părului atunci când sunt adăugate la produsele obișnuite de îngrijire a părului.

1. Uleiul esenţial de lavandă

Ai nevoie doar de patru-cinci picături din acest ulei esenţial şi trei linguriţe de ulei de măsline sau ulei de cocos. Mixează conţinutul şi apoi aplică compoziţia pe scalp. Lasă soluţia timp de 4-5 ore, după care poţi spăla părul cu şampon. Acest tip de ulei esenţial funcţionează pe toate tipurile de păr.

Conform unor studii, în urma aplicării uleiului esenţial de lavandă, scalpul va fi hidratat și secreţia de sebum va fi echilibrată. Proprietățile sale antiinflamatorii, antiseptice și antinociceptive fac de asemenea o alegere convingătoare pentru tratarea alopecielor areata. Poate fi folosit și pentru combaterea bacteriilor și ciupercilor.

2. Ulei esenţial de rozmarin

Combină 4-5 picături de ulei esenţial de rozmarin cu ulei de măsline sau ulei de cocos şi apoi masează-ţi scalpul folosind compoziţia, timp de trei minute. Poţi lăsa amestecul pe păr până la patru ore.

Acest ulei îmbunătățește creșterea și grosimea firului de păr, ajutând la obţinerea unui scalp sănătos. Cercetările arată că rozmarinul ajută la creșterea părului și la tratarea mâncărimei de la nivelul scalpului. Pe lângă aceste beneficii, are proprietăți antifungice, insecticide și antioxidante care ajută la prevenirea căderii părului, a albirii premature și a matreții. De asemenea, promovează circulația sângelui în scalp și stimulează o nouă creștere a părului. 

3. Ulei esenţial de mentă

Combină trei picături din acest ulei esenţial cu două linguriţe de ulei de cocos şi o linguriţă de ulei de măsline, apoi aplică compoziţia pe scalp, lăsând-o să acţioneze pentru trei ore.

Uleiul esenţial de mentă ajută la creşterea rapidă a părului şi întăreşte foliculii de păr. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, antifungice şi antibacteriene, ajută la eliminarea mătreţii şi calmarea scalpului iritat. 

4. Ulei esenţial de cimbru

Ai nevoie să amesteci doar două picături din acest ulei, cu trei linguriţe de ulei de măsline. Poţi lăsa amestecul să acţioneze de la 20 până la 30 de minute. Recomandăm ca spălarea să se facă cu un şampon natural. 

Studiile arată că cimbrul ajută la tratarea alopecii areata când este amestecat cu alte uleiuri esențiale puternice. Uleiul mărește fluxul sanguin către scalp și ajută la creșterea părului. Cimbru conține un constituent potent numit timol, care tratează inflamația. 

5. Ulei esenţial de muşeţel

Amestecă cinci picături uleiul esenţial de muşeţel cu trei linguriţe de ulei de măsline sau jojoba, apoi lasă masca să acţioneze timp de 4-5 ore. Acest ulei esenţial floral este foarte bun pentru vindecarea şi calmarea scalpului. 

Alte uleiuri esenţiale recomandate pentru un păr frumos şi sănătos:

  1. Ulei esenţial de salvie,
  2. Ulei esenţial din lemn de cedru,
  3. Ulei esenţial de lemongrass,
  4. Ulei esenţial din arbore de ceai,
  5. Ulei esenţial de patchouli,
  6. Ulei esenţial de ylang ylang,
  7. Ulei esenţial de lămâie.

Notă de siguranţă:

Următoarele uleiuri esenţiale nu sunt recomandate pentru gravide: lemongrass, salvie, cimbru şi rozmarin.