Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Imunitatea copiilor: uleiuri esentiale pentru sezonul rece

Imunitatea copiilor: uleiuri esentiale pentru sezonul rece

Gândul la sezonul rece și la gripă îi poate da oricărei mămici fiori pe şira spinării. Toţi cunoaştem cât de de nesfârșite pot părea acele nopți alături de micuţii noştri. Din fericire, există câteva remedii naturale împotriva răcelii și a gripei, care pot face o mare diferență în stimularea sistemelor imunitare și în reducerea perioadei de vindecare. 

Nu cunosc nici măcar un părinte care se poate bucura de această perioadă a anului, cu răceala și gripa care ne urmăresc la fiecare pas. Indiferent dacă copiii sau nepoţii tăi se îmbolnăvesc rar sau des, ar trebui să încerci măcar o dată unul sau mai multe dintre aceste remedii naturale împotriva răcelilor sezoniere.

Uleiurile esențiale pot fi de ajutor, nu numai pentru a stimula un sistem imunitar sănătos, ci şi pentru a ajuta organismul să se recupereze mai repede. 

1. Uleiul esenţial de cuişoare

Uleiul esențial de cuisoare ajută la întărirea sistemului imunitar. Diluează întotdeauna uleiul de cuișoare pentru utilizarea topică. În cazul nediluării, poate provoca iritarea pielii. Iată cum îl poţi folosi astfel încât tu şi cei dragi să fiţi protejaţi de viroze şi gripe: adaugă 2-3 picături în difuzor şi simte aroma plăcută.
Pentru aplicarea directă pe piele, se diluează cu uleiul de purtător preferat și apoi se aplică pe tălpile picioarelor, pe ceafă și/sau la încheieturi.

2. Uleiul esenţial de eucalipt

Uleiul esenţial de eucalipt poate fi deosebit de util atunci când vine vorba de nasul înfundat sau epuizarea provocată de gripă. Un studiu efectuat în 2015 a concluzionat că utilizarea acestuia poate duce la scăderea considerabilă a secrețiilor nazale. 

Diluează înainte de utilizarea topică, în special atunci când folosești pe persoane cu piele sensibilă sau copii. Nu se aplică în zona feţei! Poţi adăuga 2-3 picături în difuzor sau îl poţi dilua cu un ulei purtător și apoi aplică topic pe piept și gât. 

3. Uleiul esenţial de tămâie

Un studiu a menționat că acest ulei esenţial a fost utilizat în medicina naturală tradițională și modernă pentru tratamentul gripelor, având efecte secundare minime. Efectele antiinflamatorii, anti-artritice, anti-proliferative, antimicrobiene și analgezice ale acestei remediu natural pot reduce inflamația și durerea din organism și pot ameliora simptomele aferente bolii. Se poate aplica topic (împreună cu un ulei purtător) sau poate fi difuzat. 

Deoarece uleiul esenţial de tămâie poate avea un efect de subțiere a sângelui, consultați medicul înainte de utilizarea acestui produs, dacă aveți probleme de coagulare a sângelui. 

 

4. Uleiul esenţial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie întăreşte sistemul imunitar și poate ajuta plămânii şi nasul în reducerea potențialului de „puroi” care se acumulează. Dacă utilizezi topic uleiul de lămâie, evită lumina directă a soarelui până la 12 ore, deoarece acesta poate provoca sensibilitate crescută la soare.

  • Adăugați 2-3 picături în difuzor.
  • Pentru a reduce mucusul, inspiră direct din sticlă.
  • Se diluează cu un ulei purtător și se aplică topic pe piept și gât. Se poate aplica topic şi pe nodulii limfatici.

5. Uleiul esenţial de limetă

Un studiu a constatat că uleiurile de scorțișoară, cuișoare și limetă inhibă atât bacteriile gram-pozitive, cât și cele negative. Un alt studiu a descoperit că: „uleiul esenţial de limetă poate avea un efect imunomodulator (de imunizare) asupra omului”. Aplică topic pe gât și/sau ganglioni. 

6. Uleiul esenţial din arbore de ceai

Uleiul din arborele de ceai ajută plămânii, nasul și gâtul. Un studiu in vitro (celular) din 2009 a raportat că uleiul de arbore de ceai a arătat activitate anti-virală împotriva virusului gripal H1N1 și a concluzionat că arborele de ceai este un tratament promițător pentru gripă. Adaugă 2-3 picături în difuzor. Se poate dilua cu un ulei purtător și se aplică topic pe piept și gât.

7. Uleiul esenţial de oregano

Un studiu din 2014 a descoperit că uleiul de oregano este un antimicrobian extrem de eficient. Un alt studiu a stabilit că uleiul de oregano este de asemenea extrem de eficient împotriva a 22 de tulpini diferite de bacterii și este „un mijloc eficient pentru prevenirea dezvoltării tulpinilor rezistente la antibiotice.”

Această soluţie este mai mult recomandată pentru a te proteja pe tine, mămică sau bunică grijulie! Deoarece este un ulei esenţial puternic, nu este recomandat pentru utilizarea asupra copiilor. Diluează întotdeauna uleiul de oregano, înainte de a-l folosi topic. Se poate aplica pe tălpile picioarelor și/sau pe zona din spatele gâtului.

8. Uleiul esenţial de mentă

Înainte de toate, trebuie să ştii că uleiul esenţial de mentă poate interacționa cu anumite medicamente. Vorbeşte cu medicul de familie despre orice problemă de interacțiune medicamentoasă!

Evită aplicarea acestuia în zona feţei; compusul puternic de mentol îţi poate irita ochii. Adăugă 2-3 picături în difuzor. Diluează-l cu un ulei purtător și aplică pe tălpile picioarelor, pe piept sau în zona din spatele gâtului.


Pentru eliberarea căilor respiratorii, se adaugă 2 picături într-un vas cu apă clocotită. Respiră aburii mentolaţi şi totodată ai grijă să nu te arzi. 

9. Ulei esenţial de cimbru

Un studiu din 2011 a descoperit că uleiul de cimbru este eficient împotriva infecțiilor respiratorii.  Nu recomandăm utilizarea dozelor mari de ulei esenţial de cimbru dacă tu sau copilul tău aveţi tensiune arterială ridicată sau epilepsie! Adaugă 2-3 picături în difuzor. Se poate dilua cu un ulei purtător și se aplică topic pe piept și gât.

10. Soul Rain

Această soluţie nu este un ulei esenţial, însă poate fi soluţia de care tu sau cei dragi aveţi nevoie pentru întărirea sistemului imunitar. Soul Rain este un supliment nutritiv bogat în antioxidanți, care întăreşte organismul persoanelor active, conferă energie și asigură protecție împotriva efectelor dăunatoare ale radicalilor liberi.

Soul Rain reprezintă rezultatul a 15 ani de cercetare și este fabricat din semințe în exclusivitate. Nivelul de antioxidanți dintr-un plic de 60 grame corespunde a mai mult de 2 kg de mere proaspete. Este energizant, reface sistemul imunitar și poate fi utilizat de lăuze, diabetici și copii peste 2 ani.

Concluzie 

Pentru cele mai bune rezultate, utilizează uleiurile esențiale alături de o dietă sănătoasă, în special reducând sau eliminând aportul de zahăr.

Nu ezitați să contactactezi medicul de familie dacă simptomele se înrăutățesc. Utilizează întotdeauna uleiuri esențiale cu moderaţie!