Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
20 de uleiuri esențiale cu proprietăți antivirale

20 de uleiuri esențiale cu proprietăți antivirale

Pentru a beneficia de efectele terapeutice, folosiţi întotdeauna uleiuri esenţiale 100% pure, organice, precum cele de la Young Living. Uleiurile esențiale pot fi folosite ca dezinfectanți naturali pentru a ucide germenii de pe suprafețe și din aerul încăperilor.

Uleiurile esențiale pot ameliora simptomele care însoțesc răceala și gripa, cum ar fi durerile de cap, durerile corporale, oboseala, congestia și afectiuni ale căilor respiratorii, tusea, febra.  

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu problemele congestiilor, care pot include presiunea sinusală, secreții nazale și chiar durere. Nasul înfundat este de fapt inflamația membranei sinusurilor care provoacă blocarea parțială sau totală a căilor respiratorii. De cele mai multe ori, se transformă repede într-o congestie și o presiune puternică pe frunte, între ochi și uneori în maxilar sau în spatele urechilor.

Din fericire, există uleiuri esențiale care pot fi folosite ca măsuri imediate, alternative sau complementare, sigure și naturale la utilizarea medicamentelor, pentru calmarea acestor simptome cât și pentru susţinerea sistemului imunitar.

Beneficiile uleiurilor esentiale: antivirale, antibacteriene, antimicrobiene, astringente, anti-inflamatoare, dezinfectante, expectorante, ameliorarea durerii, suport pentru sistemul imunitar.

Cercetările au constatat ca unele uleiuri esenţiale, precum scortisoara, bergamota, cimbru, geranium, prezintă beneficii terapeutice semnificative împotriva virusului gripal.

 

Uleiurile esentiale dețin o listă interminabilă de beneficii si utilizări, iar dintre acestea, câteva se disting datorită abilității de a distruge microbii, reduce inflamația si a grăbi vindecarea, fiind remedii excelente pentru tratarea răcelii și gripei:

 Uleiul esenţial de oregano

    Uleiul esențial de oregano este cel mai puternic antibiotic natural. Antiviral si antibacterian, uleiul de oregano ajută la stimularea sistemului imunitar și este perfect pentru combaterea infecțiilor. 

    Uleiul esențial de oregano contine ingrediente active, aproximativ 80% carvacrol, care sunt recunoscute ca avand proprietati antifungice si antibacteriene puternice. De fapt, cercetările au sugerat ca datorită acțiunii antibacteriene, poate folosit ca alternativă naturală la antibiotice, frecvent utilizate pentru tratarea problemelor respiratorii.

    Deoarece s-a constatat că aceasta ofera si actiune antivirala, este benefic pentru ameliorarea simptomelor care provoaca tusea. Oregano acționeaza de asemenea ca expectorant, ajută la fluidizarea mucusului, esențial pentru calmarea tusei. Este o bună alegere pentru înlăturarea durerii de gât. Uleiul de oregano este considerat un ulei care încălzeste organsimul, ulei “hot” (de aceea, trebuie utilizat cu precauție).

     

     

     

     Uleiul esenţial Tea Tree (Melaleuca - Arbore de Ceai)

    Uleiul esential  de tea tree, Melaleuca, sau Arbore de ceai, are proprietăți antimicrobiene, antiseptice și antivirale, acționând benefic asupra unui spectru larg de bacterii și virusuri fiind recunoscut pentru rezultatele deosebite obtinute în infecțiile bacteriene, virale sau fungice, susținând în același timp sistemul imunitar.

    Datorită capacității de a reduce inflamația, este folosit frecvent  în produse pentru tratarea congestiei, bronșitei, tusei, durerii de gât, răcelii, infecțiile tractului respirator. Mirosul natural proaspăt al Tea Tree oferă corpului o senzație de revigorare.

    Uleiul esențial Tea Tree este eficient pentru tratarea tusei, răcelii, datorită proprietățiilor sale puternice de dezinfectare si decongestionare. Este eficient împotriva virusului în decurs de 5 pana la 10 minute de expunere, asa cum se precizeaza cercetările. Se poate folosi un difuzor aromaterapie pentru a înlătura bacteriile și purifică aerul din camera.

     

     

    Uleiul esenţial de cimbru (Thyme)

    Uleiul esential de cimbru, Thyme, este cunoscut pentru proprietățiile sale antibacteriene,  antivirale, antiseptice,  antispasmodice, antitusive. Acest ulei este un bun tonic pentru organism.

    Calitățile sale de distrugere a germenilor sunt atât de eficiente, încât uleiul de cimbru este regăsit ca ingredient în multe produse naturale și farmaceutice. Este frecvent folosit pentru prepararea produselor naturale care tratează tusea.

    Un studiu a constatat că uleiul de cimbru poate fi folosit ca agent antimicrobian pentru afecțiuni respiratorii, fiind un puternic antiviral, decongestionant si expectorant. Spre deosebire de antibioticele sintetice, uleiul esential de cimbru este un expectorant blând, care nu afectează inima, rinichii sau ficatul. Este foarte eficient în menținerea sănătații tractului respirator. Aceasta poate decongestiona tractul respirator, poate opri tusea în mod natural și ajută la vindecarea infecțiilor din piept (plămâni, bronhii, laringe).

    Un studiu din 2011 a testat reactia uleiului de cimbru la 120 de tulpini de bacterii izolate de la pacienti cu infecții în cavitatea bucală, tractul respirator și cel genitourinar. Rezultatele experimentelor au arătat ca uleiul esențial de cimbru a prezentat o activitate puternică contra tuturor tulpinilor clinice. Uleiul de cimbru s-a dovedit eficient și împotriva tulpinilor rezistente la antibiotic.

     

    Uleiul esenţial de eucalipt

    Uleiul esential Eucalypt conține aproximativ 70% eucaliptol, un “medicament” natural foarte eficient pentru tratarea afecțiunilor căilor respiratorii (bronșite acute și cronice, gripă, tuberculoză pulmonară, afecțiuni pulmonare, astm, tuse).

    Nasul înfundat este un simptom des întâlnit în caz de răceală și gripă. Uleiul esenșial de eucalipt ajută la decongestionarea căilor nazale, folosit sub forma de inhalații.

    Calitățile uleiului esential de Eucalypt sunt recunoscute datorită capacității de a calma problemele respiratorii, oferă protecție antioxidantă, și stimulează sistemul imunitar.  Acesta are proprietăți antispasmodice care vor elimina mucusul, în timp ce proprietățiile sale antimicrobiene, antibacteriene, antiseptice și antivirale acționează în lupta cu microbii care pot provoca o răceală.

    Ingredientul activ din uleiul de eucalipt se numeste cineol și este recunoscut ca fiind eficient în tratarea infecțiilor respiratorii de căi aeriene superioare. Eucaliptul este un ulei esențial cu calităti antivirale bune, preferat datorită faptului că este mai putin iritativ.

     

     

    Uleiul esenţial Lime

    Uleiul esential Lime este antiseptic, antibacterian și antiviral și ajută sistemul imunitar să lupte împotriva germenilor și virusilor. Face sinergie bună cu Peppermint.

     

    Uleiul esenţial din tămâie (Frankincense)

     Eficient pentru tuse, uleiul esential de tămâie este un remediu natural pentru tratarea aparatului respirator. Oferă proprietăți puternice de vindecare si revigorare. Are proprietăți antiseptice, astringente, antiinflamatorii și expectorante. Conține un număr ridicat de sesquiterpene care îl fac ideal pentru tratarea congestiei și pentru susțienerea sănătății pulmonare și a căilor nazale. Acesta poate, de asemenea, ajuta la reducerea anxietății care apare inevitabil odată cu gripa sau răceala, prin inducerea stării de pace, de relaxare. Îmbunătătește circulația și calmează durerile musculare.

     

    Uleiul esenţial de mentă (Peppermint)

     Uleiul esential de mentă, Peppermint, este unul dintre cele mai bune uleiuri cu proprietăți antiseptice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene și expectorante. Uleiul de mentă este considerat a avea un efect antispasmodic, care ajută la ameliorarea tusei.

    Uleiul esențial de mentă se folosește frecvent ca tratament pentru răcelile comune, tuse, infecții ale sinusurilor, infecții respiratorii și inflamații ale gurii și gâtului, dureri de gât, dureri de cap, congestie toracică, fluidizarea mucusului și reducerea febrei.

    Pentru a scăpa de durerile de cap care însotesc răceala și gripa, uleiul esențial de mentă este foarte eficient. Datorită conținutului de mentol conferă o senzație de calmare și răcorire în corp, reducând în același timp intensitatea tusei și îmbunătățind capacitatea de a respira în mod normal. Analgezic natural, calmează durerile musculare

     

     

    Uleiul esențial din rozmarin (Rosemary)

     Uleiul esential de rozmarin, Rosemary, contine cineole componenta regăsita și în uleiul esențial de Eucalypt. Acestea contribuie la fluidizarea mucusului, reducerea inflamației din căile respiratorii precum și la calmarea tusei. Uleiul esential Rosemary este utilizat pentru tratamentul astmului, tusei convulsive, infecțiilor sinusurilor, congestiei, infectiilor respiratorii.

    Un studiu a constatat că uleiul de rozmarin este eficient împotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamente. De evitat în caz de hipertensiune arterială și epilepsie.

     

     

    Uleiul esențial de lămâie (Lemon)

    Uleiul esențial de lămâie este adesea folosit împotriva gripei și contra infecțiilor respiratorii, deoarece are efect dezinfectant și are proprietăți antibacteriene, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii, analgezice, energizante. De aceea, este unul dintre cele mai benefice uleiuri esentiale pentru organism. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru tuse și congestie, fiind cunoscut ca un agent antiviral eficient.

    Este folosit pentru a stimula sistemul imunitar, precum și pentru a inhiba creșterea bacteriilor. Susține drenajul limfatic. Uleiul de lămâie provine din coaja de lămâie și este foarte bun pentru tratarea durerilor în gât pentru că este antibacterian, bogat în vitamina C, stimulează salivarea și menține gâtul hidratat. Mirosul proaspăt pe care îl degajă ajută la eliberarea stresului, oferă un efect de revigorare și reface rezervele de energie.

     

    Uleiul esențial din cuișoare (Clove)

    Uleiul esențial de cuișoare, Clove, nu numai că este excelent pentru stimularea sistemului imunitar, ci este foarte eficient și pentru ameliorarea durerilor de gât.  Beneficiile uleiului de cuișoare se datorează proprietățiilor sale analgezice, antivirale, antimicrobiene, antiseptice, antifungice și antiinflamatoare.

    Un studiu a constatat uleiul esential de cuișoare prezintă activitate antimicrobiană contra unui număr larg de tulpini de Staphylococcus epidermidis. Proprietățiile antivirale și abilitatea acestuia de a purifica sângele, mărește rezistența la o multitudine de boli. Uleiul asigură, de asemenea, un efect analgezic pentru ameliorarea durerii, în timp ce actiunea sa antiinflamatoare și compușii de eugenol ajută la reducerea ganglionilor. Sinergie bună cu scorțisoara, cuișoarele, eucaliptul, lămâia și rozmarinul.

     

    Uleiul esenţial din ghimbir (Ginger)

    Difuzarea uleiului esențial de ghimbir, Ginger, poate fi la îndemâna în timpul sezonului rece, datorită proprietățiilor sale de eliminare și fluidizare a mucusului. În timp ce ghimbirul este folosit pentru reducerea senzațiilor de greață, este de asemenea un ulei excelent pentru ameliorarea durerii din gât datorită proprietățiilor sale antiinflamatorii.

    Ghimbirul a fost folosit de secole si joacă un rol foarte important în medicina ayurvedica. Acesta are o importantă acțiune antiinflamatorie și antioxidantă. Este folosit pentru întărierea sistemului imunitar, curățarea ganglionilor limfatici și a tractului respirator, pentru capacitatea de a distruge virușii. Calmează durerile musculare.

     

     Uleiul esenţial din mușetel (Roman Chamomille)

    Datorită efectului analgezic pentru ameliorarea durerii, acest ulei te va ajuta să te eliberezi de tensiune, calmează durerile de cap și durerile musculare.

     

     

     Uleiul esenţial de lavandă

     Uleiul esential de lavandă este folosit pentru răceli, are proprietăți anti-septice și antiinflamatoare. Este minunat pentru calmarea durerilor de gât, pentru a relaxa mușchii tensionați, congestia sinusurilor și pentru a calma durerile de cap.

    Uleiul este util în special pentru a trata afecțiunile respiratorii, inclusiv răcelile. Un studiu arată că inhalarea uleiului de lavandă a decongestionat și calmat problemele respiratorii cauzate de astmul bronșic. Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate calma tusea

    Ajută la respirație atunci cand flegma devine vâscoasă în sinusuri și plămâni; de asemenea, reduce secrețiile nazale fluide. Folosind uleiul de lavandă la culcare, aduce relaxare favorizând odihna.

     

     

    Uleiul esenţial din scorţişoară (Cinnamon)

       Uleiul esențial de scorțisoară, Cinnamon Bark, este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru ameliorarea răcelii și a gripei. Scorțisoara este are o aroma intensă și caldă. Dupa un masaj cu ulei esential de scortisoara (diluat) corpul va simti un efect de incalzire, eliminând frisoanele provocate de gripă. Este un bun decongestionant.

      Un studiu concluzionează că uleiul esențial de scorțisoară poate folosit pentru eliminarea agenților patogeni ai tractului respirator dacă este difuzat pentru o perioadă scurtă de timp. Este util în combaterea infecțiilor, virușilor și a bacteriilor. Sinergie bună cu uleiurile esențiale Clove sau Orange reduce infecțiile virale până la 90%.

       

       Uleiul esențial de bergamotă

       Uleiul esențial de bergamotă este un bun decongestionant, folosit pentru dificultăți în respirație. Are efect calmant, ajutând la reducerea anxietății care apare odată cu gripa sau răceală. Bergamota este eficientă împotriva virusurilor gripali după doar 10 minute de expunere. Sinergie cu uleiurile de tămâie și cuișoare, pentru stimularea sistemului imunitar.

       

       Uleiul esenţial de chiparos (Cypress)

       Uleiul esențial de chiparos, Cypress, este foarte apreciat pentru capacitatea sa de a susține sistemul respirator și de a lupta împotriva infecțiilor. Uleiul de chiparos este decongestionant și elimină acumularea de mucus din tractul respirator. Proprietățiile antispastice ale uleiul de chiparos pot trata afecțiunile respiratorii cum ar fi tusea și congestia cauzată de răceli, bronșita și astm.

       

       

       Uleiul esenţial din muşcată (Geranium)

       Uleiul esential de mușcată, Geranium, este folosit în tratarea infecțiilor din tractul respirator superior, inclusiv bronșita; ameliorarează tusea. Un studiu arată ca folosirea uleiului esențial Geranium a ameliorat simptomele răcelii obișnuite și a scurtat durata bolii.

       

       Uleiul esenţial din lemn de cedru (Cedarwood)

       Uleiul esențial de cedru, Cedarwood, oferă proprietăți puternice antiinflamatorii, antiseptice și antivirale, care au fost folosite de secole pentru a trata congestia și alte probleme respiratorii.

      Ameliorează spasmele și tusea ce pot afecta sistemul respirator, indicat în tuse productivă, sprijină sistemul respirator.  Ajută la reducerea mucusului produs în exces din cauza inflamației sau a unei infecții sinusale.

      Utilizarea uleiului esențial de lemn cedru înainte de culcare este o modalitate foarte bună de a avea un somn liniștit. Prin masarea a câteva picături diluate într-un ulei vegetal de măsline sau cocos pe piept și gât și una chiar deasupra buzei superioare vă ajuta să respirați mai bine pentru a va putea odihni.

       

       

       

      Uleiul esenţial de ienupăr (Juniper)

      Uleiul esential de ienupar, Juniper, este frecvent folosit ca unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerile de gât, precum și pentru infecții respiratorii, oboseală, dureri musculare.

      Eficiența uleiului de ienupăr în tratarea durerilor în gât a fost dovedită de studii știintifice, care au arătat ca deține peste 87 de compuși activi diferiți, antioxidanți, agenți antibacterieni și antifungici.

       

        

      Uleiul esenţial din busuioc (Basil)

       Uleiul esential de busuioc, Basil, este cunoscut pentru scăderea inflamației cauzate de alergii și acționează prin detoxifierea organismului de viruși si bacterii. Un studiu a constatat că uleiul esențial de busuioc a prezentat o activitate antimicrobiană puternică împotriva majoritatii bacteriilor examinate.

      Acest ulei este un bun anti-spasmodic pentru tuse. In urma unui studiu s-a constatat ca unele componente chimice ale busuiocului sunt foarte eficiente împotriva unor bacterii care provoacă infecții ale urechii medii. Acest ulei este un bun anti-spasmodic pentru tuse. Aplicat seara poate fi prea stimulant peste noapte,  a se folosi dimineața.