Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiurile esentiale si calmarea pielii expuse la soare

Uleiurile esentiale si calmarea pielii expuse la soare

Expunerea neprotejată la radiaţiile solare poate afecta atât pielea, cât şi întreg organismul. Cu toate acestea, există anumite uleiuri esenţiale care conţin compuşi ce reduc senzaţiile neplăcute, ajutând la regenerarea pielii.  

Conform unui studiu din 2017 efectuat pe două persoane de sex feminin care prezentau arsuri solare, s-a dovedit că pacienta care a fost îngrijită cu uleiuri esenţiale a prezentat rezultate mai bune decât pacienta care a fost tratată cu medicamente. 

Uleiuri esenţiale care pot fi folosite în cazul arsurilor solare

Uleiul esenţial de mentă

Cu toate că uleiul esenţial de mentă conţine mai multe ingrediente active care ajută la vindecarea arsurilor solare, cel mai eficient este mentolul. Mentolul are proprietăţi anti-inflamatoare, antibacteriene, antifungice şi antiseptice. Cele mai calitative uleiuri esenţiale de mentă conţin peste 44% mentol. 

 Uleiul esenţial de lavandă

Ingredientele existente în acest uleiul ajută la regenerarea pielii şi totodată întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă aceste beneficii, uleiul esenţial de lavandă are efecte antibacteriene şi antifungice, lucru care influenţează reducerea durerii, a zonelor roşii şi totodată minimizarea riscului de infecţie.  

Uleiul esenţial din arbore de ceai

Extras din aroborele Melaleuca alternifolia, acest ulei esenţial este folosit pentru diverse probleme de sănătate şi afecţiuni precum arsurile solare. Printre beneficiile uleiului din arbore de ceai se numără şi: efecte anti-inflamatoare, antibacteriene, antifungice, antivirale şi stimularea sistemului imunitar. 

Uleiul esenţial de geranium

Uleiul esenţial de geranium este un sedativ puternic, acest lucru fiind extrem de benefic în cazul arsurilor solare.  

Uleiul esenţial de muşeţel roman

Acest ulei esenţial este folosit de secole întregi pentru proprietăţile sale calmante. Având mai mult de zece ingrediente active cu beneficii asupra sănătăţii, uleiul de muşeţel este considerat ca fiind un anti-inflamator excelent. Pe lângă arsurile solare, poate fi utilizat şi în cazul altor afecţiuni, precum psoriazis. 

Uleiul esenţial de eucalipt

Uleiul esenţial de eucalipt este folosit pentru beneficiile sale antioxidante, anti-inflamatoare şi antibacteriene. Unele studii susţin că are efecte anti-proliferative, deoarece poate preveni răspndirea haotică a celulelor. 

Alte remedii naturiste împotriva arsurilor solare

Pe lângă uleiurile esenţiale poţi utiliza următoarele pentru vindecarea arsurilor solare: 

  • uleiul de cocos,
  • lapte,
  • aloe vera,
  • oţer de mere,
  • ceai negru,
  • ovăz,
  • praf de copt,
  • iaurt.