Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale care stimuleaza energia

Uleiuri esentiale care stimuleaza energia

Deoarece ne aflăm în sezonul în care o mare parte dintre oameni suferă de astenie, am conceput acest articol special pentru a lupta împotriva stărilor de slăbiciune, somnolenţă, anxietate sau tulburări de somn.

Poate că te surprinde sau nu, însă există uleiuri esenţiale special concepute pentru a oferi organismului un plus de energie şi o stare de bine generală. Printre acestea se numără cele picante sau care au la bază citrice. 

Astenia este o stare de slăbiciune generală asupra organismului, care poate provoca stări de depresie, somnolenţă, schimbări bruşte de dispoziţie, iritabilitate, anxietate şi chiar tulburări în programul de somn. Aceasta este provocată de schimbarea bruscă a anotimpurilor, ca de exemplu trecerea de la vară la toamnă sau de la iarnă la primăvară.  


Uleiurile esenţiale reglează sistemul nervos, oferă un plus energetic, eliberează stările de anxietate şi stres, îmbunătăţesc senzaţia de relaxare, luptă împotriva durerilor de cap şi cresc imunitatea. 


Mai jos poţi regăsi o listă a uleiurilor care sunt special concepute pentru ca organismul tău să treacă mai uşor prin schimbările vremii: 

Uleiurile pot fi folosite în mod individual sau combinate, prin intermediul unui difuzor sau aplicându-se direct pe piele. 


În plus, iată ce mai poţi face pentru a lupta împotriva acestei condiţii:


1. Adoptă o dietă care este bogată în triptofan. Acesta este găsit cel mai adesea în ouă, peşte, legume, nuci, cereale integrale, fructe şi avocado. Amoniacidul are acelaşi efect ca şi serotonina, hormonul care oferă starea de fericire. 


2. Fă mişcare! Ce spui de o drumeţie la munte? :) Mişcarea ajută la secreţia de endorfine. 


3. Hidratează-te! Corpul tău are nevoie de apă.