Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiul esențial de trandafir sau cum să ai o piele tânără şi sănătoasă

Uleiul esențial de trandafir sau cum să ai o piele tânără şi sănătoasă

Există mai multe calități ale uleiului esențial de trandafir care îl fac benefic pentru piele. Doar beneficiile antimicrobiene și de aromaterapie sunt motive suficient de bune pentru a pune câteva picături în crema ta de față.

În 2010, cercetătorii chinezi au publicat un studiu care descoperă uleiul esențial de trandafir ca având cea mai puternică activitate bactericidă în comparație cu alte 10 uleiuri esențiale. De asemenea, ei au descoperit că doar după cinci minute, într-o diluție de 0,25 procente, bacteriile responsabile pentru acnee (Propionibacterium acnes ) au fost complet distruse!


Cum să utilizezi uleiul esențial de trandafir pentru acnee

Dacă suferi de acnee, pune o picătură de ulei esențial de trandafir pur pe un tampon steril de vată și aplică direct pe acnee, de trei ori pe zi.


Un alt motiv important pentru care merită să folosești uleiul esențial de trandafir  pentru sănătatea pielii tale este abilitatea lui de a crește permeabilitatea pielii.


Oamenii de știință germani au explicat într-un articol din 2010, că unul dintre aspectele cele mai interesante ale uleiului esențial de trandafir este că atunci când se adaugă la produsele pentru piele, pielea devine mai  permeabilă și poate absorbi mai multe substanțe nutritive.


Poți folosi acest lucru în avantajul tău cu condiția ca produsele de întreținere a pielii pe care le folosești să conțină ingrediente de calitate. Altfel te expui la substanțele chimice nocive.

 

Cum să utilizezi uleiul esențial de trandafir pentru o piele sănătoasă

Pielea ta este uscată și fără strălucire? Atunci amestecă patru picături de ulei esențial de trandafir în loțiunea de corp și aplic-o în fiecare seară.  Acest remediu este indicat în special pentru tenul matur sau sensibil.


Uleiul esențial de trandafir reîntinerește pielea și îi menține aspectul sănătos, tânăr și împiedică deshidratarea pielii. Este folosit adesea și în tratarea acneei rozacee, dermatitei sau psoriazisului.


Folosit de mii de ani pentru îngrijirea pielii și bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, uleiul de trandafiri este perfect pentru pielea uscată sau matură. Poate îmbunătăți aspectul fin al pielii și ajută în cazul unor probleme inflamatorii. Uleiul de trandafiri are și proprietăți antiseptice și astringente, fiind indicat în special în tratarea pielii predispusa la acnee.

Vaporii de ulei de trandafir au abilitatea de a proteja contra stresului oxidativ, asociat cu depresia. Li s-a dovedit puterea și eficiența ca tratament natural contra depresiei și anxietății. Astfel că puțin ulei de trandafir nu numai că îmbunătățește tenul, ci și dispoziția și bunăstarea generală mentală.