Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale care combat sforaitul

Uleiuri esentiale care combat sforaitul

Este un lucru binecunoscut: sforăitul este un iritant sever pentru oricine! Din fericire, există câteva uleiuri esențiale grozave de utilizat pentru a ajuta la combaterea acestuia. 

Cercetările ne demonstrează că uleiurile esențiale pot ajuta persoanele care suferă de acest fenomen acustic. Un studiu recent a testat științific sforăitul și ameliorarea acestuia după utilizarea uleiurilor esențiale, înainte de ora de culcare.

În acest studiu, atât pacienții sforăitori, cât și partenerii lor au fost examinați înainte și după aplicarea uleiurilor esențiale. Un uimitor procent de 82% dintre pacienții care foloseau uleiuri esențiale au avut parteneri care au raportat o reducere a sforăitului. 

Soluţii naturale

Uleiurile esențiale utilizate împotriva sforăitului sunt următoarele: ​​cimbru, mentă, lămâie, cuișoare, pin, fenicul, salvie, citronella, eucalipt, lavandă, maghiran, Valor și pin

Ulei esenţial de cimbru

Când sforăitul este o problemă reală, îţi poate fragmenta somnul, prin urmare nu ai parte de o odihnă calitativă. Răspunsul la această problemă ar putea fi nevoia unui somn mai profund, iar uleiul esențial de cimbru poate fi de folos. Calmează sistemul nervos și poate atenua problemele respiratorii, ceea ce duce la un somn profund și neîntrerupt.


Ulei esenţial de marjoram

Uleiul esențial de marjoram a fost folosit în medicina tradițională ani de zile pentru a trata problemele sforăitului datorită capacității sale de a curăța sinusurile. Proprietățile stimulante și antioxidante îl fac un tratament natural pentru apneea în somn, o cauză comună a sforăitului.


Ulei esenţial de lămâie

Fiind un tratament natural pentru infecțiile în gât, uleiul esențial de lămâie s-a dovedit că are proprietăți antispastice, care pot ajuta la oprirea sforăitului. Acest ulei esențial poate susține și sistemul respirator și poate ameliora simptomele de astm.

Ulei esenţial de eucalipt

Un ulei esențial care ameliorarează căile respiratorii problematice este cel de eucalipt. Uleiul esenţial de eucalipt ajută împotriva simptomelor infecțiilor bronșice și ale sinusurilor, precum și răcelile obișnuite.

Ulei esențial de pin

Cei cu afecțiuni respiratorii pot găsi utiliza şi uleiul esențial de pin. Este un antiinflamator natural, care poate reduce spasmele și poate ajuta la menținerea căilor respiratorii deschise în timpul somnului.

Ulei esenţial de lavandă

Un remediu natural pentru somn, uleiul esenţial de lavandă, poate induce un somn mai odihnitor pentru cei care sunt lipsiți de somn. Calmează și asigură un somn mai profund.

Utilizare uleiuri esenţiale

Există numeroase modalități de a încorpora uleiurile esențiale în rutina zilnică pentru un somn mai bun și pentru a ameliora sforăitul. 

La duş:

Amestecă 3-5 picături într-un ulei purtător și aplică pe buretele de baie. Începând de la picioarele tale, freacă în sus, spre inimă.

La baie:

Adaugă uleiul esențial preferat combinat cu ulei purtător şi aplică amestecul în apa din cadă. Inhalează adânc în timp ce te relaxezi!

Difuzare

Difuzarea este probabil cea mai ușoară modalitate de a combate sforăitul. Pune câteva picături de ulei esenţial în difuzor și porneşte-l înainte de a merge la culcare.

Gargară

Pregătirea unui amestec de ulei esențial înainte de culcare poate fi eficientă! Utilizează rețeta de mai jos, însă asigură-te că nu vei înghiţi amestecul.

 

  • 2 picături Lavandă 
  • 2 picături Lămâie 
  • 2 picături de mentă 
  • 2 picături Pin 
  • 2 picături Cimbru


Combină acest amestec cu două căni de apă distilată într-un recipient de sticlă sigilabil. Această rețetă este de aproximativ 32 de porții, așa că ar trebui să dureze toată luna. Asigură-te că vei refrigera amestecul.

Masaj

Masajele sunt extrem de relaxante și te pot ajuta să obţii un somn liniștit. Cu o combinație potrivită de uleiuri și o aplicare corectă, te poate ajuta să sforăi mai puțin.