Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential Copaiba

Beneficiile uleiului esential Copaiba

Copaiba este uleiul esențial cu cel mai ridicat conținut de beta caryophyllene (în jur de 55%), ceea ce îi conferă puternice proprietăți antiinflamatorii.  Uleiul a fost folosit în America de Sud timp de sute de ani pentru a trata diverse afecţiuni.

Este derivat din rășina balsamică a copacilor copaiba, în special Copaifera officinalis și Copaifera langsdorffi, originar din pădurea Amazon. Copaiba are trunchiul înalt și ramuri lungi în apropiere de vârful copacului, acesta fiind locul în care secretă o substanță lipicioasă cunoscută sub numele de oleoresină. Uleiul esențial copaiba este extrasă din această substanță rășinoasă. 

sistemul circulatorsistemul nervossistemul respiratorsistemul digestivsistemul imunitar

Utilizări generale:

  • antiinflamator,
  • ajută la vindecarea rănilor,
  • ameliorarează durerea,
  • tratează o varietate de infecții, incluzând infecții ale vezicii urinare, gonoree și streptol,
  • afrodisiac,
  • stimulează contracepția,
  • în produse cosmetice, precum săpunuri, loțiuni și șampoane. 

    Beneficii asupra sănătăţii:

     

    1. Antiinflamator natural

    Medicii tradiționali amazonieni au prescris adesea uleiul pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Un studiu publicat în The Journal of Ethnopharmacology a evidenţiat că principalul compus găsit în acest ulei a fost beta-cariofilena. Acesta este un agent antiinflamator care are şi proprietăți analgezice.

    2. Protejează ficatul

    Nu numai că copaiba acționează ca un calmant în sine, dar poate ajuta și la reducerea afectării țesutului hepatic. Un studiu a analizat efectul uleiului de copaiba în asupra ficatului. În cadrul cercetării, cercetătorii au administrat ulei de copaiba șobolanilor timp de 7 zile. Studiul a descoperit că uleiul a redus leziunile hepatice cauzate de paracetamol sau acetaminofen.

    Asigură-te că utilizezi de la 1-2 picături în cadrul fiecărei doze și utilizează dozele la fiecare patru ore. Cel mai sigur mod de a fi consumat este într-o capsulă vegetală umplută, combinat cu ulei de măsline sau diluat cu puțin ulei de nucă de cocos și îndulcit cu puțină miere. Ca orice ulei esențial luat pe cale orală, este vital să te consulţi cu medicul și să nu consumi niciodată mai mult decât doza recomandată.

    3. Neuroprotector

    Oleoresinele sunt amestecuri naturale de ulei și rășină, care sunt extrase din copaci, precum copaiba. Aceste amestecuri sunt folosite în vindecarea tradițională și în medicina populară braziliană de ani buni. Studiile recente au arătat că tratamentul cu oleorezină funcționează ca un neuroprotector (protejează creierul).

    Rezultatele cercetărilor au sugerat că „tratamentul cu astfel de uleiuri esenţiale induce neuroprotecție prin modularea răspunsului inflamator, în urma unei afectări acute a sistemului nervos central.”

    4. Ameliorează durerea

    Un studiu de specialitate a  analizat efectul masajului cu uleiul esențial de copaiba la persoanele cu artrită. Acesta a concluzionat că, în comparație cu masajul cu ulei de nucă de cocos, copaiba a dus la scăderea durerii, creșterea puterii și îmbunătățirii dexterității degetelor.

    Sfaturi de utilizare a uleiului esențial Copaiba

    • Adăugă una sau două picături de ulei de Copaiba în apă, suc sau ceai,  pentru a menţine sau ajuta sănătatea sistemului cardiovascular, imunitar, digestiv, nervos și respirator.
    • Uleiul de Copaiba oferă efecte antioxidante atunci când este ingerat. 
    • Adăugă o picătură de ulei de Copaiba hidratantului facial pentru a ajuta la păstrarea pielii curate și la reducerea aspectului uscat.

    Uleiul esențial de Copaiba poate fi utilizat intern?


    Uleiul de Copaiba are o multitudine de beneficii atunci când este utilizat intern. Principalul element constitutiv al uleiului de Copaiba este beta-cariofilena, care este prezentă și în uleiul esențial de ardei negru și ajută la calmarea anxietăţii. 

    Datorită efectului său de înfrumusețare asupra pielii, uleiul de Copaiba este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice. Pentru a obţine un ten sănătos şi neted, uleiul de Copaiba poate fi combinat cu lemn de cedru și diluat cu ulei de nucă de cocos, aplicat topic.

     

    Influenţe spirituale:

    • conferă claritate mentală, 
    • echilibrant, 
    • elevează spiritul, 
    • extinde spațiul vital,
    • reface legătura cu pământul, 
    • protector,
    • purificator.

     Beneficiile de mai sus te-au convins să achiziţionezi acest ulei esenţial? Accesează acest link pentru mai multe informaţii despre produs!