Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficii necunoscute ale uleiului esential de scortisoara

Beneficii necunoscute ale uleiului esential de scortisoara

Uleiul de scorțișoară provine din specia Laurus cinnamomum și aparține familiei botanice Lauraceae. Originară din unele părți din Asia de Sud, astăzi plantele de scorțișoară sunt cultivate în diferite țări din Asia și sunt livrate în întreaga lume sub formă de ulei esențial de scorțișoară sau condimente de scorțișoară. În momentul actual, se crede că peste 100 de soiuri de scorțișoară sunt cultivate la nivel mondial.

Marea majoritate dintre noi, atunci când se gândesc la scorţişoară, se gândesc fie la pulbere, fie la băţ. Însă ce ştim despre uleiul esenţial? În antichitate, era folosit ca şi tonic, ajutor digestiv și multe altele.

Este cel mai des utilizat în problemele sistemului imunitar și pentru a ajuta organismul să combată viruşii. Poate fi util și pentru curățare, calitate a aerului și suport pentru starea de spirit.

Beneficii primare

  • Stimulează circulația, atât intern, cât și atunci când este aplicată pe piele;
  • Menține un sistem imunitar sănătos;
  • Ajută sănătatea orală;
  • Ajută la calmarea mușchilor și articulațiilor dureroase;
  • Utilizat pentru condimentarea alimentelor.

Beneficii emoționale

Emoțional și spiritual, uleiul de scorțișoară este legat de chakrele inferioare și poate stimula acceptarea de sine sau încrederea în sine, expresivitatea sexuală și eliminarea emoțiilor legate de traumele din trecut. De asemenea, este asociată cu sentimentul nostru de siguranță și securitate, care, atunci când este în afara echilibrului, o persoană se va simţi gelosă, nesigură, controlată sau incapabilă să fie vulnerabilă în relații. Așadar, poate fi benefic și pentru susținerea relațiilor sănătoase și a unei sexualități sănătoase.

Beneficii asupra sănătăţii

Proprietăți antibacteriene


Cercetările sugerează că uleiul de scorțișoară combate bacteriile greu de tratat. Un studiu a constatat că compușii din uleiul de scorțișoară au un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie potențială care poate pune viața în pericol, rezistentă la medicamente şi care afectează plantele, oamenii și alte animale.

Ajută la sănătatea orală

Proprietățile antibacteriene și antifungice ale scorțișoarei s-au dovedit a fi eficiente împotriva Streptococcus și a biofilmului Candida ssp, doi agenți care provoacă infecții orale și carii ale dinților.

Dezinfectant natural

Proprietățile antibacteriene ale uleiului de scorțișoară îl transformă într-o alternativă aditivă sigură, eficientă și non-chimică, care poate fi utilizată pentru conservarea produselor și pentru a-și crește durata de valabilitate.

Arome alimentare și produse cosmetice


Uleiul de scorțișoară este disponibil ca ulei esențial și ca ulei alimentar. Poate fi, de asemenea, găsit ca ingredient în guma fără zahăr, dropsuri, ceaiuri și în produse congelate de patiserie.

Uleiul de scorțișoară este folosit şi ca ingredient în articole de toaletă, precum pasta de dinți, apa de gură, săpun și loțiune corporală. De asemenea, este folosit pentru a aromatiza spray-uri, lumânări și produse de sezon.

Sănătatea inimii

Uleiul de scorțișoară poate ajuta în mod natural la stimularea sănătății inimii. Un studiu pe animale publicat în 2014 demonstrează modul în care extractul de scorțișoară poate ajuta la îmbunătățirea sănătăţii inimii. Studiul arată de asemenea modul în care uleiul esenţial de scorțișoară, împreună cu exercițiile fizice pot ajuta la scăderea colesterolului.

Scorțișoara s-a dovedit că ajută la stimularea producției de oxid de azot, care este benefic pentru persoanele cu boli de inimă sau care au suferit de un atac de cord sau un atac cerebral. 

Afrodisiac

În medicina ayurvedică, scorțișoara este uneori recomandată pentru disfuncții sexuale. Cercetările pe animale publicate în 2013 recomandă uleiul de scorțișoară ca un posibil remediu natural pentru impotență. Pentru subiecții studiați pe animale cu disfuncție sexuală indusă de vârstă, extractul de extractul de scorţişoară s-a dovedit a îmbunătăți funcția sexuală, stimulând eficient motivația erotică și funcția erectilă.

Pierderea în greutate

Scorțișoara este un supliment alimentar care arde grăsimile și un instrument valoros pentru pierderea în greutate. Având în vedere capacitatea de a echilibra nivelul de zahăr din sânge și de a îndulci gustul alimentelor fără a adăuga zahăr, este foarte util.

Un studiu publicat în revista Metabolism evidenţiază modul în care scorțișoara poate ajuta celulele grase să consume energie. Studiul arată în mod specific cum cinemaldehida activează răspunsurile termogene și metabolice, atât în ​​celulele grase animale, cât și în celulele umane, care pot fi benefice pentru pierderea în greutate și prevenirea obezității.