Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
De ce uleiul esential de tamaie mai este numit si regele uleiurilor?

De ce uleiul esential de tamaie mai este numit si regele uleiurilor?

Uleiurile esențiale, acele substanțele aromatice care sunt extrase din diferite tipuri de materiale vegetale, prin intermediul procesului de distilare cu abur, funcționează în diverse modalităţi. În timp ce uleiurile esențiale, precum cele de lavandă, arbore de ceai, citrice și mentă sunt destul de populare, uleiul esenţial de tămâie poate deveni uşor neglijat. Utilizările și beneficiile acestuia sunt atât de diversificate, încât mai este denumit şi „regele uleiurilor”.

Uleiul esenţial de tămâie sacră provine din scoarţa arbuştilor Boswellia, originari din Africa și Orientul Mijlociu. Uleiul a fost folosit utilizat în ceremonii religioase, în compoziţia parfumurilor și folosit adesea ca medicament. Parfumul său are o aromă lemnoasă, cu o notă de lămâie.

Trei beneficii principale ale uleiului esenţial de tămâie sacră

 

  1. Îmbunătăţeşte starea de spirit

Masajul mâinilor folosind un amestec de bergamotă, tămâie și lavandă este o practică relaxantă, care elevează mintea şi spiritul.

  1. Ameliorează simptomele artritei

O altă utilizare remarcabilă a uleiului de tămâie este cea de reducere a simptomelor artritei, oferind alinare celor care nu doresc să utilizeze medicamente. Alfa-pinenul și linaloolul, doi dintre principalii constituenți ai uleiului esențial de tămâie, sunt recunoscuți pe scară largă ca antiinflamatoare.

S-a demonstrat că tămâia ajută la remodelarea țesuturilor, ceea ce înseamnă o capacitate de întinerire celulară, care poate ajuta la încetinirea progresiei tulburărilor osoase și articulare.

  1. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Deoarece uleiul esenţial de tămâie are proprietăți antiinflamatorii, poate ajuta la susținerea sistemului imunitar. Deoarece conține acizi boswellici, extractul de tămâie oferă proprietăți imunomodulatoare mai proeminente și specifice. Acești acizi pot întări celulele albe din sânge, astfel încât sistemul imunitar devine mai puternic, rezistând cu brio la orice pericol.

Metode de utilizare

 

  1. Utilizare topică

Dacă doreşti să utilizezi uleiul esenţial de tămâie pentru atenuarea durerii, aplicarea sa locală este cel mai bun mod de a face acest lucru. Aşadar, pune câteva picături de ulei de tămâie în palme, amestecă-le și apoi masează punctul dureros. De asemenea, poţi pune câteva picături într-un prosop umed și apoi poţi înfăşura partea dureroasă a corpului cu prosopul.

Indiferent de metoda aleasă, uleiul esenţial de tămâie va susține sistemul imunitar și va ajuta la îmbunătățirea dispoziției.

  1. Inhalare

Inspiră aroma uleiului esenţial de tămâie şi vei putea simţi cum starea de spirit se va îmbunătăţi considerabil. Adaugă câte două picături de tămâie şi bergamotă în difuzor și simte aroma plăcută pe tot parcursul zilei.

  1. Ingerare

Uleiul esenţial de tămâie poate fi ingerat doar prin intermediul capsulelor vegetale. A se lua după micul dejun sau cină și, bineînțeles, nu uita să consulţi medicul de familie înainte.

 

Sfaturi utile

 

  1. La fel ca orice ulei esențial, unele persoane pot avea o reacție alergică sau sensibilitate la uleiul esenţial de tămâie, deci este mai bine să testezi înainte uleiul pe o mică porţiune de piele.
  2. Uleiul esenţial de tămâie poate fi disponibil în mai multe variante, precum: boswellia carterii, boswellia sacra, boswellia frereana, boswellia rivae, boswellia neglecta, boswellia papyrifera și boswellia serrata. Indiferent de soiul ales, toate vor avea proprietățile curative prezentate mai sus.
  3. Atunci când achiziţionezi uleiul esenţial de tămâie, este important să cauţi produse 100% organice.