Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
16 beneficii incredibile ale uleiului esential Geranium

16 beneficii incredibile ale uleiului esential Geranium

Geranium este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, atât datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice, cât și aromei sale plăcute. Uleiul esenţial este utilizat în parfumuri, cosmetice și articole de uz casnic. Ba chiar mai mult, este o componentă majoră în industria săpunului și este folosit adesea și în aromoterapie.

Există multe publicații clinice și științifice care vorbesc despre proprietățile sale antiseptice și influența benefică asupra emoţiilor şi psihicului. Citronelolul și mușcata sunt principalii constituenți ai rodinolului, o componentă importantă a industriei parfumurilor fine.

Beneficiile uleiului esenţial Geranium

1) ECHILIBRANT HORMONAL

Uleiul esenţial Geranium stimulează suprarenalele, care modulează secreția hormonilor sexuali femini. Ba chiar mai mult, ajută  în simptomele premenstruale și ale menopauzei, dar și în cazul diferitelor dereglări hormonale.

2) TRATEAZĂ LEZIUNILE PIELII

Are efect antibacterian la nivelul pielii. Aplică 1-2 picături de ulei esențial geranium pe leziuni, julituri, mici sau tăieturi, de 2 ori pe zi. Asigură-te că zona pe care ai aplicat uleiul esențial este acoperită, după aplicare, cu un plasture sau pansament pentru absorbția și menținerea unui mediu local curat.

Uleiul esențial de geranium favorizează circulația sanguină locală facilitând hrănirea și oxigenarea țesuturilor în zona afectată, ccea ce duce la regenerare și vindecare mai rapidă.

După vindecarea țesutului afectat, aplicarea prin masaj  a uleiului esențial de geranium are efect de reducere a cicatricilor locale.

3) LUPTĂ ÎMPOTRIVA ACNEEI

Aplică uleiul esențial de geranium pe zonele acneice sau cu dermatite, direct  sau în combinație cu puțin ulei de cocos.

4) AMELIOREAZĂ ASPECTUL RIDURILOR ȘI A PETELOR

Aplică uleiul esențial de geranium pe zonele de piele predispuse la riduri sau care prezintă pete, direct  sau în combinație cu ulei de cocos. Împreună, creează un efect natural antirid, de hidratare și regenerare.

Amestecă 1 ligurită de ulei de cocos cu 5 picături de ulei esențial de geranium și aplică combinația pe zonele în care doreşti să previ ridurile și petele pielli, dimineața și seara. Inhalează uleiul esențial de geranium pentru efectul antirid , de tonifiere și antibiotic.

5) PĂR GRAS SAU DESHIDRATAT

Aplică câteva picături de ulei esențial de geranium în masca de păr sau în balsamul de păr, atunci când părul tău are tendințe de îngrășare sau este prea uscat.

6) INFECȚII ȘI INFLAMAȚII RESPIRATORII

Uleiul esențial de geranium are efecte antibiotice prin inhalarea internă. Foloseșre un difuzor de uleiuri esențiale sau aplică 2 picături în palmă, freacă palmele între ele și inhalează direct din palme, acoperind nasul și gura. Aplică geranium sub nări sau pe zona amigdalelor și inhalează profund.

7) INFLAMAȚII MUSCULARE ȘI ARTICULARE

Uleiul esențial de geranium are un efect anti-inflamator atunci când este masat pe mușchii și articulațiile dureroase. Uleiul esențial de geranium reduce umflăturile și durerile asociate artritei și mușchiilor obosiți.

8) CELULITĂ 

Uleiul esențial de geranium are un efect de întidere și tonifiere a pielii lăsate atunci când este masat în combinație cu uleiul de jojoba.

9) DEODORANT NATURAL AL CORPULUI

Adaugă la fiecare lingură de apă distilată, o picătură de ulei esențial de geranium pentru a-ți creea propriul deodorant natural. Pune amestecul într-o sticluță cu pulverizator și gata, puverizează-l pe corp după duș.

10) SOLUŢIE DE CURĂŢARE PENTRU ŢESĂTURILE DIN CASĂ

Adaugă la fiecare o lingură de apă distilată, o picătură de ulei esențial de geranium pentru a-ți creea propriul deodorant natural. Pune amestecul într-o sticluță cu pulverizator și gata, puverizează-l pe covoare, lenjerii de pat, perne sau în dulapuri.

11) DIURETIC NATURAL

Inhalarea prin difuzare a uleiului esențial geranium, stimulează urinarea și ajută corpul în procesul de eliminare a toxinelor și a altor poluanți ai organismului.

12) REPELENT PENTRU INSECTE

Pulverizează uleiul esențial de geranium combinat cu apă distilată în încăperi si pe lenjeria de pat. Adaugă la fiecare lingură de apă distilată, o picătură de ulei esențial de geranium.

13) CALMANT PENTRU MINTE

Uleiul esențial de geranium calmează mintea atunci când îl inhalăm din palme sau prin difuzorul de uleiuri esențiale. Aroma sa aduce mintea în clipa prezentă și ajută la conştientizarea motivelor de bucurie şi linişte.

Uleiul esențial de geranium este aroma încrederii. Te ajută să ai încredere în forțele proprii, dar și în persoanele din jurul tău. Îți deschide inima și îți redă încrederea în oameni și în paretenerii de sex opus.

14) PROTECTIV PENTRU SPIRIT

Uleiul esențial de geranium are un efect protectiv asupra spiritului nostru prin vibrația înaltă pe care o are. Creează o aură frumoasă și plăcută în jurul nostru și ne oferă o stare frumoasă, plină de încredere în divinitate și în propiul potențial divin. Stimulează visul și are un efect protectiv al spiritului și în timpul somnului. Inhalează-l profund înainte de a te culca sau înainte de a medita/ruga și vei simți beneficiile lui spirituale.

15) ECHILBREAZĂ CHAKRA INIMII

Uleiul esențial de geranium echilibrează chakra inimii, centrul energetic al corpului care ține de modul în care oferim și primim iubirea. Facilitează conștientizarea sentimentelor noastre și ne ajută în exprimarea mai ușoară a acestora. Vei atrage relații frumoase şi pline de iubire. Vei conștientiza propria ta valoare și te va ajuta să îți umpli inima de iubire și de încredere în tine, cât și în ceilalți.

Concluzie

Uleiul esențial de geranium a fost folosit pentru tratarea problemelor de sănătate timp de secole. Poate fi benefic pentru o serie de afecțiuni, precum anxietatea, depresia, infecțiile și calmarea durerii. Este cunoscut datorită proprietăților antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare.