Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esenţiale pentru insomnie

Uleiuri esenţiale pentru insomnie

Un studiu din 2010 a constatat că mirosul de iasomie este la fel de eficient în calmarea nervilor ca și o pastilă de dormit sau un calmant, dar fără a avea efecte secundare adverse. Aromele uleiurilor esenţiale pe care le alegi, îţi pot influenţa starea şi totodată îţi pot induce un somn cât mai liniştitor şi relaxant.

Cele mai bune uleiuri esențiale care induc starea de somn se încadrează în două categorii principale: uleiuri care împiedică insomnia prin calmarea minții și reducerea anxietății și uleiuri care ameliorează sforăitul și apneea, prin curățarea căilor respiratorii.

Simţul olfactiv este conectat direct la centrele creierului responsabile pentru memorie și emoție. Celulele din interiorul nasului detectează mirosurile și apoi trimit informații către creier prin intermediul nervului olfactiv. Informația recepţionată despre miros se îndreaptă imediat către sistemul limbic al creierului, care include regiuni precum amigdala, aceasta controlând reacțiile emoționale și memoria.

Aşadar, fără să mai spunem prea mult, iată care sunt cele mai bune uleiuri esenţiale recomandate pentru un somn cât mai profund: 

Modalităţi de utilizare

Poţi opta între aplicarea pe zonele sensibile (unde uleiurile se absorb mai uşor), precum gât, tâmple, abdomen, piept, picioare sau difuzarea acestora, utilizând un difuzator special conceput în acest sens.