Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de busuioc

Beneficiile uleiului esential de busuioc

Uleiul esențial de busuioc, derivat din planta Ocimum basilicum, este utilizat în mod obișnuit pentru a da gust diverselor feluri de mâncare. Cu toate acestea, utilizările sale se extind cu mult peste lumea culinară. Uleiul esențial de busuioc (uneori numit „ulei de busuioc dulce”) a fost folosit de secole pentru a trata diverse afecţiuni. 


Fiind un antiinflamator natural, antiviral, antibiotic și diuretic, busuiocul a fost folosit de ani de zile în practicile tradiționale din Asia. Astăzi, busuiocul este cunoscut pentru utilizarea sa în cazuri de spasme stomacale, pierderea apetitului, retenție de lichide, dureri de cap, condiloame și chiar infecții cu viermi intestinali.

Beneficii asupra sănătăţii

1. Antibacterian natural

Problema bacteriilor rezistente la antibiotice este într-o continuă creștere, cu potențialul de a deveni o amenințare majoră pentru sănătate. Folosirea uleiurilor esențiale antibacteriene precum busuiocul poate fi o soluţie naturală, care luptă împotriva bacteriilor. 

2. Tratament contra răcelii

Busuiocul este adesea folosit ca remediu casnic pentru a trata răcelile și tusea. Indiferent dacă bei ceai din plante de busuioc sau inahlezi aburul cu aromă de busuioc, proprietățile sale anti-spasmodice funcționează. 

3. Relaxant muscular

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de busuioc te poate ajuta împotriva durerilor musculare. Utilizându-l ca şi relaxant natural pentru mușchi, poţi masa câteva picături de ulei esențial de busuioc împreună cu ulei de nucă de cocos în zona mușchilor sau a articulațiilor dureroase. 

4. Infecţii ale urechii

Uleiul de busuioc este uneori recomandat ca remediu natural pentru infecțiile urechii. Frecarea a câteva picături de ulei de busuioc, diluat într-un ulei purtător, precum nuca de cocos, în spatele urechilor poate grăbi timpul necesar pentru recuperarea infecțiilor, reducând totodată durerea și umflarea.

5. Energizant 

Unul dintre beneficiile uleiului de busuioc este potențialul său de a lupta împotriva stresului oxidativ. Acest lucru se datorează bogaţilor antioxidanți, care apără țesuturile organismului de deteriorarea radicalilor liberi.

Stresul oxidativ poate fi redus atunci când se consumă antioxidanți adecvați. Doi antioxidanți solubili se află în acest ulei esenţial, aceştia consolidând sistemul imunitar, protejând ADN-ul şi structura celulară. 

6. Inamicul acneei

Întrucât erupțiile cutanate sunt cauzate în principal de bacterii şi exces de sebum, uleiul esențial de busuioc poate acționa ca un remediu natural împotriva acneei. Uleiul esențial de busuioc este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale care pot ucide eficient agenți patogeni ce duc la apariția acneei. 

7. Stimulant digestiv

Busuiocul a fost folosit în mod tradițional pentru a reduce retenția de apă, pierderea apetitului, balonarea, refluxul gastric și paraziții intestinali. Echilibrează nivelurile de acid și restabilește nivelul pH-ului în organism. Acest lucru, la rândul său, facilitează digestia și crește imunitatea prin înflorirea unor bacterii sănătoase în intestin.

8. Stimulează creşterea părului

Pentru a îndepărta excesul de sebum sau încâlcirea părului, adăugă o picătură sau două de ulei de busuioc în șampon. Poţi încerca să amesteci cu praf de copt și oțet de mere pentru a echilibra pH-ul scalpului. 

Beneficii spirituale

Emoțional și spiritual, uleiurile esențiale de busuioc sunt utile pentru a face față sentimentelor de anxietate, frică sau nervozitate. Întăreşte mintea şi calmează inima, ceea ce îl face perfect pentru etapele în care resimţi copleșire, stres, oboseală sau chiar dependenţă.