Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
4 beneficii ale folosirii uleiului esențial de bergamotă

4 beneficii ale folosirii uleiului esențial de bergamotă

Uleiurile de citrice sunt întotdeauna populare, însă cel din bergamotă este cu siguranță unul dintre cele mai îndrăgite! De la ameliorarea stresului, până la proprietățile sale antiseptice, uleiul esențial de bergamotă este un element vindecător, care trebuie încorporat în ritualul zilnic de aromaterapie. Iata de ce!

Luptă împotiva acneei

Proprietățile antimicrobiene, antiinflamatorii și de vindecare a rănilor îl fac un ingredient util în cadrul simptomele acneice. Acest ulei esențial are o istorie îndelungată în medicina populară italiană, fiind folosit adesea la ameliorarea afecțiunilor pielii, inclusiv a coşurilor neplăcute.

Deși nu a fost încă cercetată pentru combaterea bacteriilor care provoacă acnee, bergamota a fost testată pentru puterea sa antimicrobiană împotriva Staphylococcus aureus. Studiul a arătat că bergamota, datorită conținutului său de linalool, poate fi un potențial tratament pentru acneea persistentă.

 

Îngrijirea părului

Multe uleiuri esențiale pot fi adăugate la balsamurile de păr sau alte produse pentru îngrijire, iar bergamota nu face excepție. Bergamota prezintă potențial în influenţarea creșterii părului. Un mic studiu a arătat o creștere a producției de colagen și a creșterii părului atunci când un extract de bergamot și boxthorn a fost aplicat pe șoareci, timp de 42 de zile.

 

Combaterea stresului

Unele studii au descoperit că uleiul reduce stresul și poate induce sentimente de calm și relaxare. Uleiul de bergamotă ajută la eliminarea gândurilor negative, a emoțiilor neplăcute și totodată ridică starea de spirit prin scăderea nivelului de cortizol, altfel cunoscut sub numele de hormonul de stres al organismului.

Într-un mic studiu pilot efectuat pe 50 de femei, cercetătorii au descoperit că pacientele expuse la uleiul esențial de bergamotă, în sala de așteptare a unui centru de sănătate mintală, au avut parte de emoţii pozitive, în comparație cu celălalt grup care nu a fost expus la aroma de bergamotă. Un alt studiu efectuat pe șobolan a arătat că după inhalarea uleiului de bergamot, rozătoarele prezentau un comportament mai puțin anxios atunci când erau plasate într-un labirint.

Colesterolul

Unstudiu recent arată că extractul de bergamot este un tratament natural promițător, care poate scădea colesterolul „rău” (LDL), în timp ce crește tipul „bun” (HDL), atunci când este luat ca supliment oral.

Dintre toate substanțele chimice benefice (polifenoli) din bergamotă, o combinație rară de flavonoide pare a fi cea mai puternică explicație pentru efectele sale de scădere a colesterolului bazate pe studii in vitro. Din cauza lipsei mai multor studii de specialitate, în prezent extractul de bergamot poate fi utilizat doar împreună cu statinele sau alte medicamente cu colesterol, atât timp cât oamenii primesc acordul de la medicul de familie.

 

MODALITĂŢI DE UTILIZARE

Uleiul esenţial de bergamotă poate fi utilizat în mai multe moduri. În cadrul utilizării topice, diluarea este crucială. Pentru adulții sănătoși, se recomandă diluarea până la 2%. De asemenea, nu se recomandă expunerea la soare cu ulei esențial de bergamotă pe piele, păr sau buze.

Pentru stres sau anxietate, utilizează bergamotă în timpul rutinei de aromaterapie, punând câteva picături de ulei într-un difuzor. Se recomandă difuzarea până 20 de minute în camerele deschise. Evită difuzarea în jurul bebeluşilor, animalelor de companie și a persoanelor cu anumite condiții medicale.

Dacă utilizezi bergamota în alimente pentru gustul și mirosul său, fie în înghețată, produse de patiserie sau ceai, alege un extract alimentar fără bergapten și foloseşte-l responsabil!

INFLUENȚE ENERGETICE

  • Claritate mentală,
  • elevează mintea, 
  • elevează spiritual, 
  • extinde spațiul vital, 
  • inspiră la iubire necondiționată.

 Beneficiile de mai sus te-au convins să achiziţionezi acest ulei esenţial? Accesează acest link pentru mai multe informaţii despre produs!