Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Curiozităţi despre uleiul esenţial Cassia şi modalităţi de utilizare

Curiozităţi despre uleiul esenţial Cassia şi modalităţi de utilizare

Cassia se mai numește și scorțișoara chinezească, iar numele său științific este Cinnamomum cassia. Este  considerată una dintre cele 50 de plante fundamentale din medicina tradițională chineză.

Arborele de Cassia este un copac veșnic verde, originar din China, care crește până la o înălțime de 10 metri. Uleiul esențial care îi poartă numele, este derivat prin distilarea cu abur a scoarței de cassia, a frunzelor și a crenguțelor.

În sistemul indian de medicină, cunoscut sub numele de Ayurveda, planta a fost documentată ca fiind termogenă, purgativă, expectorantă și diuretică și a fost utilizată în tratamentul leprei, erizipelului, simptomelor ulcerului, tusei, flatulenței, dispepsiei, problemelor menstruale și a tuberculozei. De asemenea, a fost utilizată ca remediu natural pentru bronșită, tratament natural pentru anemie și pentru ameliorarea constipației.

Se știe că uleiul de Cassia stimulează sistemul imunitar, ajutând întregul corp să funcționeze corect. Menține un sistem digestiv sănătos și funcțional și îmbunătățește circulația sângelui. 

Uleiul de Cassia este, de asemenea, un antidepresiv și a fost folosit în trecut pentru a dezvolta curajul și un sentiment de auto-valorizare. Are un efect de încălzire asupra corpului și menține mintea calmă.

Cassia este utilizată ca agent aromatizant pentru cofetărie, deserturi, produse de patiserie și carne. Principalii constituenți ai uleiului de cassia sunt benzaldehidă, chavicol, aldehidă cinamică, acetat de cinamil și linalol.

Datorită aldehidelor cinamice pe care le conține, uleiul esențial de Cassia are puternice proprietăți antioxidante și ameliorează simptomele cancerului și a diabetului. Conținutul de acetat de cinamil  îl face eficient în calmarea durerilor de stomac și evacuarea gazelor intestinale.

 

10 PROPRIETĂȚI  PRINCIPALE A ULEIULUI ESENȚIAL CASSIA

  1. Îmbunătățește digestia

Calmează durerile de stomac și favorizează evacuarea gazelor intestinale, reducând diareea. Uleiul de Cassia poate fi o modalitate naturală de a reduce simptomele diareei, datorită proprietăților sale de încălzire, de distrugere a bacteriilor și a ciupercilor, calmante pentru corp și antiinflamatoare.

 

  1. Îmbunătățește circulația

Prin îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul, uleiul asigură furnizarea, la nivel celular, în cantitate optimă, a nutrienților și oxigenului pentru a fi sănătoși și energici. 

Uleiul de Cassia îmbunătățește circulația sângelui, creează o senzație de căldură în organism, ameliorează durerea, reduce inflamațiile care cauzează boli și favorizează urinarea, permițând organismului să elimine toxinele.

Durerile musculare, de exemplu, sunt cauzate de circulația slabă a sângelui, activitate fizică crescută, stres, deficiențe nutriționale, modificări hormonale și deshidratare. Unele dintre cele mai frecvente zone pentru durerile musculare includ partea inferioară a spatelui, zona cervicală, mușchiul trapezul și musculatura picioarelor. 

Deoarece uleiul de cassia stimulează circulația și funcționează ca agent antiinflamator, servește ca tratament natural al durerilor musculare. Prin îmbunătățirea circulației, uleiul de cassia scade, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral și atac de cord - două evenimente care pun viața în pericol.

  1. Ameliorează simptomele menstruale

Uleiul de Cassia ameliorează crampele menstruale. De asemenea, reduce în mod natural simptomele menstruale, precum durerile de cap, oboseala, durerile musculare, balonarea sau fluctuațiile de dispoziție. Proprietățile de stimulare și reglare a fluxului menstrual, analgezice și calmante ale uleiului de cassia îi permit să combată ciclurile neregulate și simptomele dureroase.

Uleiul de Cassia este şi un remediu natural pentru senzația de greață. Reducând inflamația și balonarea, relaxând corpul și mintea, cu efectele sale de încălzire, uleiul de cassia este tratamentul perfect pentru acele simptome menstruale nedorite.

  1. Ameliorează artrita

Se estimează că tot mai multe persoane vor suferi de artrită, aceasta caracterizându-se prin articulații și oase rigide, dureroase şi greu de mișcat. Deoarece artrita provoacă umflături și dureri la nivelul articulațiilor, proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de cassia reduc simptomele artritei în mod natural. 

Un studiu publicat în Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research  testat componentele active ale uleiului de cassia și a constatat că un compus numit cinamaldehidă nu numai că a inhibat mediatorii inflamatori, ci a activat și mediatorii antiiinflamatorii. S-a constatat că inflamația este asociată cu aproape orice problemă de sănătate.

Uleiul esențial de cassia nu numai că ameliorează simptomele artritei, dar și îmbunătățește toate funcțiile și sistemele corpului.

  1. Antidepresiv

Uleiul de Cassia este un antidepresiv eficient, care are puterea de a calma, lăsând corpul să se simtă cald și liniștit. Cassia conține aldehidă cinamică, o componentă care a fost studiată pentru efectele sale de ameliorare a comportamentelor și simptomelor induse de stres. Stresul și anxietatea au un impact mult mai mare decât cred majoritatea oamenilor. Ele pot influența fiecare sistem al corpului, în timp ce stresul cronic poate ditruge calitatea vieții.

Inhalând sau difuzând două, până la trei picături de ulei de cassia, vei permite corpului să funcționeze corect. Așadar, include uleiul Cassia ca parte din programul de calmare. 

  1. Întărește sistemul imunitar

Uleiul de Cassia este un agent antimicrobian și antiviral; funcționează și ca febrifug, luptând împotriva infecțiilor care provoacă febră. Acest ulei puternic protejează uretra, colonul, rinichii și tractul urinar, de creșterea microbiană și de infecții. De asemenea, protejează organismul de boli și afecțiuni virale precum gripă, tuse și răceală obișnuită.

Uleiul de Cassia are un efect de încălzire asupra corpului, aşadar eliberează corpul de tensiune și este capabil să scadă temperatura corpului prin uciderea infecțiilor, care provoacă inflamații și febră. În același timp, funcționează ca un stimulent, păstrând creierul alert și activând funcțiile corporale.

  1. Combate bacteriile

Un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Chineză a constatat că atât uleiul de cassia, cât și cinamaldehida pură (compusul organic care conferă cassiei aroma și mirosul) au fost la fel de eficiente în inhibarea creșterii diferitelor bacterii izolate.

Studiul a testat eficacitatea uleiul de cassia împotriva diverselor bacterii. Aceste descoperiri demonstrează că uleiul de cassia servește ca agent antimicrobian și antibacterian, care protejează organismul de infecții periculoase.

  1. Funcționează ca astringent

Datorită proprietăților sale astringente, uleiul de cassia tratează durerile de gât, hemoragiile externe și uterine, ulcerul gastric și diareea. Provoacă contracția membranelor mucoasei sau a țesuturilor expuse. Intern, poate stabiliza secreția mucoaselor.

Proprietățile astringente ale uleiului de Cassia îl fac un ulei util pentru sănătatea pielii și a părului. Protejează pielea și poate fi utilizat pentru tratarea naturală a acneei, pentru vindecarea rănilor, a erupțiilor cutanate, și a iritațiilor pielii. De asemenea, întărește rădăcinile părului, gingiile și ajută la contractarea mușchilor.

  1. Ține la distanță țânțarii

Un studiu publicat în Pest Management Science a testat eficacitatea uleiului de cassia în respingerea țânțarilor.

Patru oameni au fost expuși la țânțari într-un test care a durat 30 de minute. Utilizarea uleiului de Cassia a dus la o protecție de 94%. După 50 de minute, uleiul de cassia a asigurat o protecție de 83%, iar după 70 de minute a oferit protecție de 61%. Rezultatele indică faptul că uleiul de cassia este eficient ca agent de respingere a țânțarilor și funcționează ca un remediu complet natural și fără substanțe chimice.

  1. Tratează diabetul

Uleiul de Cassia a primit multă atenție pentru capacitatea sa de a trata în mod natural diabetul prin scăderea nivelului de zahăr din sânge. Unele studii sugerează că acest lucru este adevărat, însă altele găsesc puține dovezi ale acestei afirmații. Un studiu din 2003 a fost conceput pentru a studia efectul extractului de flori de cassia asupra enzimelor hepatice la șobolanii diabetici. După 30 de zile de tratament, studiul a concluzionat că extractele de flori de cassia au fost la fel de eficiente ca glibenclamida, un medicament eliberat pe bază de rețetă, utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina potențialul uleiului de cassia ca tratament eficient pentru diabetul de tip 2, dar interesul crescut pentru capacitatea acestui ulei de a trata în mod natural astfel de afecțiuni problematice este foarte promițător.

 

MODALITĂȚI DE  ULTILIZARE ALE ULEIULUI ESENȚIAL CASSIA

  • Uleiul esențial de cassia poate fi ingerat sau aplicat local. Dacă se ingerează uleiul esențial de cassia, se recomandă dozele mici (o picătură sau două).
  • Uleiul esențial de cassia oferă o aromă picantă și caldă, care se potrivește perfect cu ceaiuri, cafea și mâncăruri picante. Uleiul de Cassia poate fi folosit în plăcinte, pâine sau deserturi. Deoarece Cassia este o rudă apropiată cu scorțișoara, poate înlocui scorțișoara în multe alimente.

 

 

Uleiuri esențiale care se amestecă bine cu ulei de Cassia