Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Câteva modalități simple de a folosi uleiul esențial de mușețel german

Câteva modalități simple de a folosi uleiul esențial de mușețel german

Mușețelul a fost folosit în medicina antică încă de acum 5000 de ani. De atunci, oamenii din întreaga lume au apreciat această plantă datorită proprietăților sale medicinale.

Mușețelul te face să te simți calm și în largul tău. Are efecte sedative ușoare, ajută la reducerea inflamației, ameliorează durerea și promovează un somn odihnitor. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și ajută la combaterea infecțiilor.

 

CÂTEVA MODALITĂȚI SIMPLE DE A FOLOSI ULEI ESENȚIAL DE MUȘEȚEL GERMAN

 

Aromaterapie pentru a reduce anxietatea

Difuzați cu ajutorul unui aromatizator uleiul esențial de mușețel german și de lavandă pentru a reduce starea de stres și tensiune. De asemenea, vă poate ajuta să dormiți ușor.
 
Aplică pe pielea iritată
Calmați pielea iritată combinând două picături de ulei de arbore de ceai (tea tree) și două picături ulei de mușețel german (German Chamomile), iar apoi aplicați pe zona iritată de până la cinci ori pe zi. 
 
Calmarea arsurilor solare
Combinați ulei de lavandă și mușețel cu o lingură de ulei de cocos și aplicați pe piele cu o dischetă de bumbac pentru a reduce roșeața și durerea.
 
Pentru efectul de întinerire
Pentru un efect de întinerire combinați
ulei esențial de lavandă sau tămâie (20 picături),
ulei esențial de semințe de morcov (10 picături),
ulei esențial de mușețel german (20 picături),
vitamina E (15 picături),
ulei de jojoba (2 linguri).
    Amestecați toate ingredientele într-un borcănel de sticlă întunecată de 30 ml. Utilizați în fiecare dimineață și seară pe față, pe gât și pe piept.
     
    Relaxare și somn profund 

    Aplicați de la două până patru picături de ulei esențial de mușețel, lavandă și mentă pe tâmple, pentru un efect de răcorire, relaxare imediată și somn profund. 
     
    Ameliorați depresia
    Pentru a îmbunătăți starea de spirit și a ameliora depresia, adăugați ulei esențial de mușețel și ulei esențial de trandafir la apa de baie sau inhalați amestecul și difuzați-l în toată casa.
     
    Iluminare spirituală
     Difuzați uleiul esențial de mușețel și tămâie în timp ce vă rugați, meditați sau citiți pentru a crește nivelul de conștiință spirituală și a vă relaxa mintea.
     
    Scrub pentru o piele curată și strălucitoare 
    Amestecați ingredientele de mai jos, aplicați și masați ușor în piele, apoi înmuiați-vă în cadă timp de cel puțin 15 minute pentru a vă liniști mintea și pentru a vă calma durerile musculare. Adăugați:
    1 jumătate de cană de bicarbonat de sodiu;
    1 jumătate de cană de oțet;
    5 picături de ulei esențial de mușețel;
    5 picături ulei esențial de bergamotă.
       
      Calmați un copil supărat
      Calmați copiii picurând ulei de lavandă sau ulei de mușețel pe animăluțele lor de pluș sau pe pătura lor.
       
      Ameliorați sindromul premenstrual

      Pentru a ameliora sindromul premenstrual amestecați două picături de ulei de mușețel, salvie, busuioc și rozmarin, apoi aplicați pe un prosop cald și umed și aplicați pe abdomen.
       
      Ameliorează răul de mișcare
      Inhalați ulei esențial de mușețel, mentă, lavandă sau ghimbir pentru a reduce senzația de rău de mișcare.
       
      Masați muschii dureroși
      Combinați ulei de mușețel cu ulei de eucalipt, wintergreen (salcie himalaiană) și chiparos cu o loțiune de corp și masați cu această combinație mușchii dureroși.
       
      Creează-ți propriul săpun lichid de corp 
      Pentru o piele hidratată și sănătoasă creează-ți propriul săpun lichid combinând într-o sticlă cu dozator următoarele ingrediente:
      250 ml apă;
      60 ml miere;
      180 ml săpun de castile;
      30 de picături ulei esențial lavandă, mușețel german și mușcată;
      1 linguriță Vitamina E;
      2 lingurițe ulei de jojoba.
         
        Precauții

        Uleiul esențial de mușețel, este menit să fie utilizat local, pe piele, dar nu pentru fi ingerat. Faceți mai întâi un test pe o mică parte a pielii pentru a vă asigura că nu aveți reacții negative la acest ulei esențial înainte de a fi utilizat în alte aplicații.

        Uleiul de mușețel nu trebuie utilizat de persoanele cu simptome alergice sezoniere, cum ar fi alergiile la ambrozie sau rudele sale, deoarece poate provoca reacții alergice. Dacă suferiți de rinită alergică, urticarie sau dermatită este indicat să stați departe de uleiul de mușețel german sau cel puțin, să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l utiliza. Dacă sunteți alergic, efectele secundare ale uleiului esențial de mușețelul care pot exista, sunt: strănutul, somnolența, mâncărimea și simptomele respiratorii.

        Persoanele cu afecțiuni hormonale, cum ar fi endometrioza, fibroamele sau cancerele de sân, uter și ovare, ar trebui să evite utilizarea uleiului esențial de mușețel, deoarece poate acționa ca estrogenul în organism.
        Un alt lucru de remarcat este că produsele de mușețel sunt considerate a fi stimulente uterine ușoare, așa că, dacă sunteți însărcinată, discutați cu un profesionist înainte de a ingera uleiul esențial de mușețel (ceaiul de mușețel nu ar trebui să cauzeze probleme).