Young Living

Ulei esențial Lavender, Lavandă 5 ml

  • Reducere
  • Pret intreg 84,00 lei


Lavandă înseamnă în latină a spăla. Uleiul esențial de lavandă ese cel mai folosit la nivel global  și pe bună dreptate, ajută în toate situațiile pentru calmare.
Datorită aromei distincte și aplicațiilor sale infinite, Levănţica este utilizată de secole. În antichitate, romanii și egiptenii foloseau Levănţică în apa de baie și la gătit. De atunci, mulți au descoperit numeroasele beneficii date de Levănţică.

 Uleiul esențial de lavandă este folosit pentru răceli, are proprietăți anti-septice și antiinflamatoare. Este minunat pentru calmarea durerilor de gât, pentru a relaxa mușchii tensionați, congestia sinusurilor și pentru a calma durerile de cap.
 Un studiu arată că inhalarea uleiului de lavandă a decongestionat și calmat problemele respiratorii cauzate de astmul bronșic. Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate calma tusea.
Ajută la respirație atunci cand flegma devine vâscoasă în sinusuri și plămâni; de asemenea, reduce secrețiile nazale.
Folosind uleiul de lavandă la culcare, aduce relaxare favorizând odihna.
Uleiul esențial de Lavender are un parfum minunat, proaspăt, floal, curat și relaxant Aroma lui dinamică a făcut din uleiul esențial de lavandă o componentă clasică în parfumuri, săpunuri, odorizante si produse cosmetice.
Uleiul esențial de Lavender are un parfum , minunat, proaspăt , floral, curat și relaxant . Aroma lui  dinamică , care a făcut din uleiul esențial de lavandă o componentă clasică în parfumuri, săpunuri, odorizante si produse cosmetice.

 Este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esențiale și este bine să îl avem fiecare, oricând, la îndemână pentru multiplele beneficii pe care ni le poate oferi. Uleiul esențial de lavandă are un efect relaxant, echilibrant, îmbunătățește concentrarea și acuitatea mentală, crește nivelul undelor Beta în creier.  Reduce depresia, îmbunătățește performanța cognitivă.

 
BENEFICII TERAPEUTICE
Analgezic,   anti-alergic,  antianxietate,  anticonvulsiv,  antidepresiv,  antifungic,  antiinflamator,  antimicrobian,  antioxidant,  antiseptic,  antispasmodic,  antitumoral,  antiviral,  calmant,  cicatrizant,  combate căderea părului,  combate excesul de sebum,  crește concentrarea,  crește nivelul undelor beta,  deodorant,  hipocolesterolemiant,  hipotensiv,  îmbunătățește acuitatea mentală,  îmbunătățește memoria,  protectiv pentru piele,  reduce erorile,  reglator glicemic,  relaxant,  sedativ,  sedativ SNC,  stimulează sistemul imunitar,  vasodilatator,  vindecă afecțiunile pielii,  vindecă arsurile,  vindecă rănile,  îmbunătățește cogniția,  regenator al pielii.


ECHILIBREAZĂ CENTRII ENERGETICI
Chakra 2 - relații, energie creativă,  chakra 6 - perspectivă extinsă,  chakra 7 - informații de nivel superior.
 
INFLUENȚELE ENERGETICE
Echilibrant,  extind spațiul vital,  favorizează introspecția,  pentru claritate,  protector,  purificator.
 
AJUTĂ SISTEMELE CORPULUI
Anti-îmbătrânire,  echilibrare emoțională,  piele și păr,  sistem cardiovascular,  sistem digestiv, sistem imunitar,  sistem nervos,  sistem osteo-muscular.
  
DENUMIRE LATINĂ
Lavandula angustifolia
 
FAMILIA BOTANICĂ:
Lamiaceae sau Labiatae (menta)
 
ORIGINEA PLANTEI:
Utah, Idaho, Franța
 
METODA DE OBȚINERE:
Abur distilat din flori de top.
 
CONSTITUENȚI CHEIE:
Linalil acetat (24-45%), Linalol (25-38%), Cis-beta-Ocimene (4-10%), Trans-beta Ocimene (1,5-6%), Terpinen-4-ol (2-6%).
 
ORAC:
360 μTE / Loog
 
DATE ISTORICE:
Omul de știință francez Rene Gattefosse a fost primul care a descoperit capacitatea uleiului esențial de lavandă de regenerare și viteza de vindecare a rănilor pielii atunci când a suferit o arsură gravă la brațul său, într-un accident de laborator.
 
AROMĂ
Florală, ierboasă, moale, proaspătă, ușor dulce.
 
NOTĂ AROMATICĂ
Medie și  de vârf.
 

RECOMANDĂRI

Probleme legate de somn
Stres, anxietate, scrâșnitul dinților, depresie, tensiune nervoasă, aritmii, 
  
Arsuri, arsuri de soare, cicatrici, tăieturi, răni, bășici,acnee, abces cutanat, eczemă, psoriazis
Căderea părului 

Alergii, rinită alergică(combină cu ulei esențial de mentă și lămâie), infecții respiratorii
Colici, bebeluși agitați
Hemoragii nazale, ochi roșii

Tensiune crescută
 
Migrene și dureri de cap, sindrom premenstrual
Sindrom premenstrual

Dezechilibru emoțional, pentru a trece de la sentimentul că nu ești auzit la sentimentul că te poți exprima liber
Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș
Ca aromatizant alimentar, diluează o picătură în 125 ml de lichid
    Ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș
      Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș
          Adaugă în loțiunea de ten sau de corp pentru a atenua imperfecțiunile pielii.Uleiul esențial de Levănţică este utilizat pe scară largă la fabricarea produselor cosmetice și a parfumurilor.


           
          PRECAUȚII
          Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.

          SE MAI GĂSEȘETE ÎN BLENDURILE