Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
ULEIUL ESENȚIAL DIN LEMN DE CEDRU - REMEDIU PENTRU SENILITATE ȘI ALZHEIMER?

ULEIUL ESENȚIAL DIN LEMN DE CEDRU - REMEDIU PENTRU SENILITATE ȘI ALZHEIMER?

Inhalarea uleiul de cedru sporește abilitatea de a gândi limpede și amplifică starea de conștiență necesară meditației și rugăciunii eficiente deoarece dintre toate uleiurile esențiale din lume, cedrul are cea mai mare concentrație de sescviterpene (98%).

Sescviterpenele din cedru au capacitatea de a trece de bariera sânge-creier și de a oxigena creierul direct, în momentul inhalării, prin intermediul căilor nazale și a nervilor olfactivi. S-a avansat chiar ipoteza conform căreia uleiul de cedru poate împiedica apariția senilității și a bolii Alzheimer.

Moleculele sescviterpenelor transportă moleculele de oxigen la nivelul celulelor, așa cum face hemoglobina în sânge. Sescviterpenele pot de asemenea șterge sau deprograma coduri scrise greșit în memoria celulară. Se susține că sescviterpenele sunt foarte eficiente în combaterea cancerului. Problema principală cu o celulă canceroasă este aceea că ea conține informații eronate iar sescviterpenele pot șterge aceste informații confuze. În acelați timp, oxigenul transportat de moleculele sescviterpenelor creează un mediu în care celulele canceroase nu se pot reproduce. Așadar sescviterpenele le aplică celulelor canceroase o dublă lovitură - una prin care le dezactivează acțiunea greșit codată și o a doua care le stopează evoluția.

Asociația Medicală Americană (AMA) susține că, dacă ar găsi un agent care să traverseze bariera sânge-creier, ar putea găsi remediul pentru afecțiuni precum scleroza multiplă, Alzheimer, Parkinson. Asemenea agenți există deja și sunt disponibili încă din vremuri biblice. Agenții aceștia sunt uleiurile esențiale, care conțin moleculele de sescviterpene ce oxigenează creierul.

Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este singura afecțiune în top 10 cauze de deces care nu poate fi prevenită sau vindecată. Pentru multe familii, diagnosticul de Alzheimer este mai devastator decât oricare altul.

Mulţi oameni sunt în căutarea unor metode naturale care să amelioreze simptomele sau să reducă progresia bolii. Uleiurile esenţiale au fost folosite de generaţii pentru a gestiona simptome de depresie, anxietate şi chiar insomnie, iar studiile au arătat că pot trata simptome similare celor din boala Alzheimer.

Uleiurile esenţiale pot ajuta la reducerea episoadelor de agitaţie, îmbunătăţesc somnul şi în general calitatea vieţii bolnavilor afectaţi de demență şi Alzheimer. Uleiurile pot fi aplicate pe piele, inhalate sau chiar plasate în alimente sau băuturi,dacă sunt sigure pentru consumul uman.

Boala Alzheimer  este o tulburare neurodegenerativă progresivă a creierului în vârstă, care nu are nici o cauză sau tratament cunoscut. A devenit o problemă medicală și socială majoră pentru țările industrializate. Depunerea cerebrală a peptidei amiloid-p (Ap) este o caracteristică critică a Alzheimerului. Utilizarea plantelor medicinale ca formă alternativă de prevenire, sau chiar ca un posibil tratament al Alzheimerului, este, prin urmare, o zonă interesantă de cercetare. Lactonele de sescviterpene și un alcool de sescviterpene sunt compuși găsiți în lemnul de  cedru care au multe efecte antioxidante și antiinflamatorii.