Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de lavanda in diabet

Beneficiile uleiului esential de lavanda in diabet

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului.

Hormonul numit insulină permite celulelor corpului să folosească glucoza ca sursă de energie. Când secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, afecțiunea se numește diabet zaharat.

În anul 2014, oamenii de știință din Tunisia au făcut un studiu de 15 zile în care au urmărit efectele tratamentului cu ulei esențial de lavandă la pacienții cu diabet.

În timpul studiului de 15 zile, rezultatele observate de cercetători au fost absolut uimitoare.

Pe scurt, tratamentul cu ulei esențial de lavandă a protejat organismul din următoarele simptome specifice diabetului:

  • Creșterea glucozei din sânge;
  • Tulburări metabolice (în special al grăsimilor);
  • Creșterea în greutate;
  • Epuizarea ficatului și rinichilor (unul din motivele pentru care diabetul este letal);
  • Disfuncția hepatică și renală;
  • Oxidarea lipidică a celulelor ficatului și a rinichilor.

În mod surprinzător, activitatea antioxidantă a uleiului esențial de lavandă a fost de fapt mai puternică  decât acidului ascorbic (vitamina C).

Poți aplica uleiul esential de lavandă

  • pe gât, piept şi tălpi;
  • difuzează-l timp de 60 de minute zilnic;
  • ca supliment alimentar în capsule vegetale.

Pe lângă utilizarea uleiului esenţial, mai poţi pune în aplicare şi următoarele sfaturi:

1. Înlocuieşte băuturile dulci, carbogazoase sau nu, cu apă, ceai neîndulcit sau alte opțiuni cu conținut scăzut de calorii.

2. Utilizează produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau lipide, în loc de diferite grăsimi.

3. Înlocuieşte iaurtul grecesc în locul smântânii pentru un gust bogat, cremoasă, cu mai multe proteine ​​și calciu.

4. Mănâncă iaurt înghețat în loc de înghețată pentru a-ţi satisface nevoia de dulce.

5. Limitează alimentele prăjite și utilizează în schimb metode sănătoase de gătit pentru diabet, cum ar fi coacerea, grătarul și prăjirea.

6. Îmbogățeşte aroma legumelor, peștelui sau a pastelor cu suc de lămâie proaspăt în loc de unt și sare. 

Dacă iei în considerare acești pași simplii, poţi obține un control mai bun asupra zahărului din sânge, protejând în același timp sănătatea ta generală.