Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiurile esentiale si ingrijirea personala

Uleiurile esentiale si ingrijirea personala

Printre numeroasele lor funcții, uleiurile esențiale au beneficii multiple pentru îngrijirea personală, inclusiv înfrumusețarea pielii și a părului, curățarea gurii, gingiilor și a dinților, și alte utilizării pentru igiena generală. Deoarece fiecare ulei esențial are un profil unic, care oferă beneficii diferite, este simplu ca uleiurile să fie folosite pentru o mare varietate de sarcini când vine vorba de îngrijirea personală.

Din cele mai vechi timpuri, uleiurile esențiale au fost utilizate pentru a păstra pielea sănătoasă, o gură curată, unghiile puternice, părul strălucitor și multe altele. Nu doar proprietățile de curățare naturală, relaxare și de purificare fac uleiurile esențiale o alegere ideală pentru îngrijirea personală, dar, în același timp, utilizatorul se bucură și de mirosurile minunate pe care acestea le oferă.

Pielea este una dintre cele mai importante părţi ale corpului, iar proprietățile naturale, puternice ale uleiurilor esențiale sunt utile pentru susţinerea pielii curate, netede și cu aspect sănătos. Multe caracteristici ale uleiurilor esențiale le fac utile pentru piele, inclusiv proprietățile de curățare, de calmare și cele de îngrijire.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru piele

Următoarele uleiuri esențiale sunt considerate unele dintre cele mai bune conținând proprietățile benefice discutate mai sus:

Deoarece uleiurile esențiale sunt atât de puternice, de multe ori este indicat să diluați uleiul înainte de al aplica pe piele. Diluarea este deosebit de importantă atunci când acestea sunt folosite pentru aplicarea pe față sau pentru cei cu piele sensibilă. Există mai multe moduri de a dilua un ulei esențial înainte de a-l folosi pe piele.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

Aceste uleiuri dețin proprietăți de purificare, netezire, și hrănitoare care vor oferi un păr cu aspect curat și sănătos:

Instrucțiuni pentru folosirea uleiurilor esențiale pe păr

Ulei de nucă de cocos fracționat

Pentru tratamentele de păr peste noapte, combină uleiurile esențiale cu balsamuri leave-in, sau alte măști de păr făcute în casă.

Dozaj

Punând prea mult ulei esențial pe scalp ar putea să rezulte într-un aspect uleios. Foloseşte o doză mică, sau foloseşte o sticluță spray pentru a evita această problemă.

Pentru uz zilnic

Încorporează uleiurile esențiale în rutina de îngrijire a părului prin adaugarea a câtorva picături în şamponul sau balsamul preferat.

Clary Sage: adaugă trei sau patru picături de ulei de salvie în șampon sau balsam.

Mușcată: pune câteva picături de ulei de mușcată în şampon sau balsam, pentru a obţine o strălucire vibrantă.

Lavandă: uleiul de lavandă este un plus pentru orice tratament de par, șampon sau balsam, deoarece poate face parul mai puternic și mai des.

Lime: adaugă o picătură de ulei de lime în șampon sau balsam pentru o curățare mai profundă.

Melaleuca: adaugă câteva picături de ulei de malelauca în șampon pentru al păstra des, curat și sănătos.

Mentă - Pentru un masaj stimulant al scalpului, adăugă ulei de mentă în șampon sau balsam.

Mușețel roman - Pune una sau două picături de ulei de mușețel roman în şampon sau balsam pentru a obţine un păr cu aspect tânăr.

Lemn de santal - Adăugă ulei de lemn de santal în şampon sau balsam pentru a îmbunătăți aspectul părului.

Cimbru - Adăugă ulei de cimbru în produsele de îngrijire pentru a obţine un aspect sănătos al părului și pentru a menține un scalp curat.

Ylang Ylang - Combină uleiul de Ylang Ylang cu un ulei purtător, precum uleiul de cocos, pentru o hranire în profunzime a părului.

Deodorant, parfum și apă de colonie

Datorită aromelor lor plăcute și puternice, uleiurile esențiale sunt frecvent utilizate în industria parfumurilor. Poţi face cu ușurință propriul parfum sau apă de colonie acasă, aplicând uleiurile esențiale preferate pe piele sau pe haine. De exemplu, poţi aplica ulei de bergamotă la încheieturi și gât pentru a te bucura de parfumul său intens și proaspăt pe parcursul zilei. Ba chiar mai mult, poţi aplica ulei de geranium pe axilă după un antrenament solicitant sau după o zi cu soare.

Îngrijirea unghiilor

Beneficiază de proprietățile de purificare și calmare a uleiurilor esențiale pentru a obţine unghii sănătoase! Mai jos sunt incluse câteva dintre cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea unghiilor.

Tămâie - Aplică uleiul de tămâie pe cuticule și pe loja unghiulară pentru a menține un aspect sănătos al unghiilor.

Melaleuca - Aplică ulei melaleuca pe unghiile de la mâini și picioare după duș pentru a le purifica și menține aspectul sănătos.