Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Uleiuri esentiale - Sfaturi utile si precautii

Uleiuri esentiale - Sfaturi utile si precautii

Pentru a te bucura pe deplin de toate avantajele uleiurilor esențiale este foarte important să ții cont de câteva sfaturi și măsuri de precauție care să guverneze utilizarea adecvată a acestora:

  • Spală-te pe mâini după fiecare folosire a uleiurilor esențiale sau folosește un ulei vegetal cu care să îți clătești mâinile. Aroma persistentă rezistă pentru o lungă perioadă de timp și dacă îți freci ochii cu mâinile, veți cauza o iritație locală a ochilor, nu foarte gravă, dar cu siguranță neplăcută.
  • Dacă atingi ochii cu uleiul esențial în mod accidental, trebuie să îi clătești sub apă rece de la robinet timp de 2 minute și apoi să aplici un tampon impregnat cu ulei vegetal (cocos, măsline, etc.) timp de aproximativ zece minute. În cazul contactului accidental cu membranele sensibile ale mucoasei (organele genitale, canalul auditiv, nasul), ar trebui să faci același lucru: clătește cu apă și apoi aplică un tampon impregnat cu ulei vegetal.
  • Respectă numărul recomandat de picături și frecvența aplicării sau a dozei și asigură-te că mențineți durata de utilizare. Tratamentul este eficient la aceste doze, iar creșterea acestora nu ar oferi nimic mai mult, în afară de riscul posibilelor efecte secundare.
  • Pacienții care au alergii sau piele ultrasensibilă trebuie să facă un test de toleranță înainte de a utiliza uleiurile esențiale; acest lucru se poate face prin aplicarea a câteva picături în pliul cotului. În cazul intoleranței, o reacție cutanată va fi vizibilă în decurs de zece minute și, prin urmare, tratamentul nu poate fi adecvat.
  • În cazul unei alergii, intoleranță sau iritare cutanată, aplică câteva picături de ulei de gălbenele (calendula) de 3 până la 4 ori pe zi timp de 2 până la 3 zile.

Uleiurile esențiale - Toleranță și toxicitate

Chiar dacă alegerea acestor produse și utilizarea lor prezintă doar un risc  și efecte secundare minime, nu putem spune cu certitudine că toleranța va fi de 100%. În cazul unei reacții suspecte, trebuie să întrerupi aplicarea. Poate că pielea ta este alergică la o moleculă aromatică sau  este iritată de chimia unui ulei esențial sau poate că tractul digestiv (în caz de ingestie) nu tolerează una dintre aceste chintesențe pe bază de plante.

Efecte benefice

Ascultarea corpului pentru a înțelege boala este o datorie. Ascultarea corpului după un tratament de orice fel este, de asemenea, o datorie. Aromaterapia științifică nu este întotdeauna răspunsul și nu se potrivește neapărat tuturor. În acest fel, rezultatele pot fi excelente sau dezamăgitoare. Nu este atât de multă știință care ar trebui pusă la îndoială în caz de eșec, dar cu siguranță înțelegerea corectă a bolii pentru cea mai bună alegere a uleiurilor esențiale.

Utilizarea uleiurilor esențiale în sarcină

Utilizarea acestor produse la femeile însărcinate sau care alăptează sau la copiii mici este perfect acceptabilă, dar necesită precauții speciale. Opinia autorizată a terapeutului este vitală.

Durata uleiurilor esențiale

Când arheologii au descoperit mormintele faraonilor egipteni, ei nu au avut nici o dificultate în a identifica ce conțineau vasele mici de alabastru, pur și simplu plasându-le sub nările lor, ei au putut identifica mirosul intact  al uleiurilor esențiale... care erau în acele morminte de peste 3000 de ani.