Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Controlul emotiilor cu ajutorul uleiurilor esentiale

Controlul emotiilor cu ajutorul uleiurilor esentiale

Indiferent de vârstă, stilul de viață sau locația geografică, un lucru pe care toți îl avem în comun sunt emoțiile pe care le trăim zi de zi. Emoțiile ne fac oameni și sunt o parte din noi, care nu poate fi evitată având un impact semnificativ asupra fericirii și bunăstării noastre. Cu toate că emoțiile sunt oarecum misterioase, ele pot fi caracterizate drept reacții interne și complexe care diferă de la o persoană la alta.

Folosite încă din antichitate pentru capacitatea lor de a influența emoțiile, uleiurile esențiale sunt utile încă și în zilele noastre pentru gestionarea stărilor emoționale și promovarea sentimentelor pozitive. Cei care nu știu despre istoria bogată a uleiurilor esențiale și a aromaterapiei ar putea presupune că utilizarea uleiurilor esențiale pentru gestionarea emoțiilor (și alte scopuri) este doar o nouă tendință sau moft care va trece în curând.

Totuși, popularitatea aromaterapiei a continuat să crească încă din cele mai vechi timpuri, deoarece uleiurile esențiale s-au dovedit constant ca fiind o metodă eficientă pentru gestionarea emoțiilor. Pe lângă exemple istorice de aromaterapie, cercetări și descoperiri științifice mai recente au contribuit, de asemenea, la dovedirea succesului uleiurilor esențiale pentru gestionarea stării de spirit.

Când aroma este inhalată, ea călătorește către sistemul olfactiv, care este responsabil de controlul simțului mirosului. Sistemul olfactiv este conectat la sistemul limbic, unde trăiesc amintirile și emoțiile noastre. Sistemul limbic produce apoi un răspuns.

Ştiai că...

  • Cu o concentrație mare de cetone, uleiurile esențiale de mentă dețin de obicei proprietăți semnificative energizante, revigorante și înălțătoare.
  • Compuse în mare parte din alcooli și esteri monoterpeni, uleiurile esențiale florale sunt cunoscute pentru a promova proprietățile de tonifiere și calmare.
  • Folosind monoterpenele cunoscute sub numele de limonen și beta-pinen, uleiurile esențiale din citrice au de obicei caracteristici puternice de îmbunătățire a stărilor emoționale.
  • Bogat în esteri, oxizi și sesquiterpene, uleiurile esențiale prelevate din copaci, ierburi şi plante promovează sentimente liniștitoare și de elevare spirituală.
  • Fenolii sunt elementele chimice primare ale majorității uleiurilor esențiale condimentate, ceea ce face aceste uleiuri deosebit de utile pentru proprietățile lor de încălzire.

 

Uleiuri cu efecte de calmare

Printre uleiurile care aduc efecte puternice de calmare a emoţiilor negative se numără: 

Uleiuri care elevează spiritual

Compuse în principal din cetone, fenoli și monoterpene precum betapinenul și limonenul, uleiurile esențiale înălțătoare pot fi utilizate pentru a promova energizarea, încălzirea sau elevarea emoțiilor.

Uleiuri care elevează spiritual:

  • Ulei esenţial de chiparos
  • Ulei esenţial de grapefruit
  • Ulei esenţial de lămâie
  • Ulei esenţial de lime
  • Ulei esenţial de mentă

Cum se folosesc uleiurile esențiale pentru gestionarea emoțiilor?

 

Aplicație aromatică: Utilizarea unui ulei esențial „aromatic” înseamnă a inhala aroma prin aer. Indiferent dacă inhalezi uleiul direct din sticlă, freacă uleiul între palme și inspiră aroma sau difuzează uleiul cu un difuzor de ulei esențial.

Aplicație topică: Înainte de a aplica un ulei esențial pe piele, asigură-te că uleiul este recomandat pentru utilizarea topică. Dacă uleiul are o chimie deosebit de puternică sau dacă ai pielea sensibilă, asigură-te că diluezi uleiul cu un ulei purtător înainte de a fi aplicat topic. Următoarele uleiuri esențiale necesită a fi întotdeauna diluate înainte de utilizarea topică: cassia, scorțișoară, cuișoare, chimen, oregano și cimbru.

După ce ai ales un ulei esențial care te va ajuta să gestionezi starea de spirit, există nenumărate modalități de a aplica uleiul pentru succesul gestionării dispoziției. Încearcă metodelele de aplicare de mai jos pentru a te bucura de puterea uleiurilor esențiale.

Idei pentru utilizarea uleiurilor esențiale cu scopul de a îmbunătăți starea de spirit

Pune câteva picături din uleiul ales într-un difuzor de ulei esențial și plasează-l în camerele în care doreşti să obţii sentimente de pace, energizante sau încărcate cu optimism. Foloseşte o sticlă ce conţine pulverizator pentru a pulveriza uleiuri esențiale pe îmbrăcăminte și bucurăte de aroma acestora pe tot parcursul zilei.

Pune una sau două picături de ulei în mâini, apoi freacă palmele și în cele din urmă respiră profund aroma obținută pentru a te putea bucura de beneficiile emoționale ale uleiului. Difuzează uleiul esențial ales în timpul meditației sau a practicii de yoga.

Foloseşte uleiuri esențiale calmante, liniștitoare și de împământare în timpul masajului pentru a obţine emoţii relaxante și pozitive. Freacă uleiurile esențiale prin masajul tălpilor pentru a obţine sentimentele revigorante și energizante.

 

Adaugă câteva picături de ulei esențial relaxant sau calmant în timpul băii. Aplică uleiurile esențiale topic, înainte de activitatea fizică, pentru a obţine sentimente energizante, înălțătoare. Pulverizează uleiurile esenţiale calmante peste perne și așternuturi pentru a induce un somn plăcut și liniștitor. Aplică uleiurile esențiale pe tâmple, umeri și gât pentru a simți beneficiile care îmbuntățesc starea de spirit, în timp ce inspiri aroma.